De juiste toner: essentieel voor iedere huid

Een goed gekozen toner is een belangrijke aanwinst voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Na het reinigen heeft je huid behoefte aan bestanddelen die het huidoppervlak herstellen. Een goede toner doet precies dit en zorgt ervoor dat je huid er de hele dag jonger, frisser en gladder uitziet. Ongeacht je huidtype.

Wat is een toner en wat doet deze precies?

Er bestaat veel verwarring rondom toners. Vroeger werd er gesproken over lotion en tonic, het woord toner werd nog niet gebruikt. Het verschil tussen een lotion en een tonic was toen dat een lotion altijd alcohol bevatte en een tonic niet (of in elk geval minder dan 5 procent). Tegenwoordig worden de begrippen lotion, tonic en toner door zowel professionals als consumenten door elkaar gebruikt. De naam maakt dan ook niet meer uit. Wat wel relevant is, is wat er precies in zit. Als je een goede toner gebruikt, kan het herstellende effect vrijwel direct voel- en zichtbaar zijn.

Globaal zijn er drie typen toners:

  1. Op alcohol gebaseerde toners. Deze bevatten daarnaast vaak ingrediënten die ervoor zorgen dat je huid samentrekt, zoals toverhazelaar. Deze toners kunnen de huid beschadigen en huidirritatie veroorzaken. Daarmee belemmer je de huid om zichzelf te repareren en gezond collageen aan te maken.
  2. Op water, glycerine of glycol gebaseerde toners die geurstoffen bevatten, zoals rozenwater of citrus. Deze producten krijgen vaak het etiket ‘verfrissend’ of ‘zuiverend’, maar zijn feitelijk niets anders dan eau de cologne voor je gezicht. Dergelijke sterk geurende toners kunnen mogelijk schadelijke huidreacties veroorzaken.
  3. Op water gebaseerde toners die enkel heilzame ingrediënten bevatten, en de huid aanvullen met huidherstellende stoffen (bijvoorbeeld glycerine, vetzuren en ceramiden), antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten als niacinamide. Paula's Choice raadt alleen producten aan uit de deze categorie.

Wij garanderen dat alle toners van Paula's Choice tot de derde categorie behoren. Een juiste toner kalmeert, herstelt, maakt glad en zacht: je huid is gezonder en ziet er jonger uit! En is dus iedereen aan te bevelen.

Welke toner van Paula’s Choice past bij mijn huid?

Hoewel alle toners van Paula’s Choice vol werkzame ingrediënten zitten, hebben ze allemaal hun eigen unieke eigenschappen. Die maakt ze specifiek geschikt voor een bepaald huidtype of –probleem. Na het reinigen van je huid, gebruik je één van de volgende toners:

Aanbevolen producten

-15%
Normale huid, Droge huid
Gecombineerde huid, Vette huid
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid
Droge huid
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.