Paula's Choice wetenschappelijke adviesraad

Ontmoet de voorlopers van de industrie en de wetenschappers die het laatste onderzoek over huidverzorging vertegenwoordigen in onze trainingen & producten. Elk lid van de adviesraad is een expert en deelt betrouwbare - wetenschappelijk bewezen - informatie over de veiligheid en effectiviteit van ingrediënten.

null

Drs. Caecilie Johansen, Denemarken

Arts en PhD-onderzoeker | makeupandmedicine.dk


Drs. Caecilie Johansen is arts, PhD-onderzoeker en een fervent Instagrammer, ze praat over alles gerelateerd aan gezondheid, huidverzorging en beauty op @makeupandmedicine.dk. 

Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Kopenhagen en werkt op de afdeling Dermatologie en Venereologie, in het universitaire ziekenhuis van Bispebjerg. 

Drs. Johansen heeft altijd het verlangen gehad om gecompliceerde wetenschapstukken begrijpelijk te maken voor elke lezer. Tijdens het laatste jaar van haar studie geneeskunde, nam ze zes maanden verlof voor een aanvullende opleiding journalistiek aan de Deense School voor Media en Journalistiek. Dankzij de tools die ze leerde op deze opleiding én haar sterke passie voor het verspreiden van kennis, kan drs. Johansen nu content delen op basis van onderzoek. Haar meest besproken onderwerpen? De gezondheid van de huid en het uitpluizen van de huidverzorgingswereld, ingrediënten en make-up. Allemaal met een gezonde dosis zelfspot. 

null

Drs. Stefanie Bracke, arts, PhD, België

Gecertificeerd dermatoloog | dehuidkliniek.beDrs. Stefanie Bracke is een gediplomeerd dermatoloog en oprichtster van 'De Huidkliniek' in Oostduinkerke, België. Ze biedt brede behandelingen voor je huid, haar en nagels. In 'De Huidkliniek' werkt ze samen met Dr. Bob Casear, plastisch chirurg, waar ze toonaangevende diensten aanbieden op het gebied van cosmetische dermatologie en plastische gezichtschirurgie. Ze behaalde haar mastertitel aan de Universiteit van Gent, met een specialisatie in Dermatologie en Venereologie. In 2014 is ze gepromoveerd tot dokter in medische wetenschappen, met een speciale focus het psoriasis-domein. In 2017 behaalde ze een aanvullend universitair diploma, in Facial Aesthetics. Ze is een lid van de Belgische Vereniging van Dermatologie & Venereologie. 

null

Dr. Corey L. Hartman, USA

Gecertificeerd dermatoloog | skinwellness.com


Dr. Corey L. Hartman is een gecertificeerd dermatoloog en tevens oprichter en dokter bij het Skin Wellness Dermatology, in Birmingham Alabama. Hij is een Assistant Clinical Professor in Dermatologie aan de Universiteit van Alabama, op de faculteit Geneeskunde en is lid van de American Academy of Dermatology en the American Society for Dermatologic Surgery. Dr. Hartman, geboren in New Orleans, studeerde aan de Emory-universiteit en behaalde zijn doctoraat in geneeskunde aan het Meharry Medical College in Nashville, Tennesse en heeft een stage afgerond binnen de Geneeskunde-faculteit van Tulane University. Tijdens zijn opleiding, ging hij in de leer bij deskundigen in cosmetische behandelingen voor alle huidtypen, waardoor hij dermatologische chirurgie en ingrepen perfect kan afstemmen op patiënten met uiteenlopende achtergronden. Naast zijn rol in de adviesraad van Paula's Choice, is Dr. Hartman onderdeel van de adviesraad van Men's Helath Magazine, Allergan Aesthetics, Galderma Aesethetics en Revision Skin Care. Onlangs is hij ook onderdeel geworden van de raad van bestuur van de Skin of Color Society.

null

Drs. Debra Jaliman, USA

Gecertificeerd dermatoloog | drjaliman.comDrs. Debra Jaliman is een detmatoloog met een gerenommeerde prive-praktijk op Fifth Avenue in Manhatten. Al meer dan 25 jaar is ze Assistant Clinical Professor in de dermatologie aan de Icahn School of Medicine in het ziekenhuis van Mount Sinai en een gevestigd auteur met publicaties in talrijke wetenschappelijke tijdschriften en boeken. Ook schreef ze haar eigen boek, genaamd: "Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist." Drs. Jaliman is een pionier in de dermatologie en staat bekend als een van de vijf artsen in Noord-Amerika die als eerste Botox-behandelingen aanbood in haar praktijk.

null

Drs. Joyce Park, USA

Gecertificeerd dermatoloog | teawithMD.com


Drs. Joyce Park is een gecertifieerd dermatoloog uit Caliefornië en blogt over skincare en beauty op haar website teamwithMD.com. Ze volgde haar Geneeskunde-opleiding aan Standford University en rondde haar opleiding tot dermatoloog af aan de NYU. Tijdens haar studie geneeskunde ontdekte ze haar passie voor medische journalistiek en voltooide ze in één jaar het Stanford-NBC News Global Health Media Fellowship, waarbij ze werkte op de communicatie-afdeling van de World Health Organization in Zwitserland én in het team van medisch verslaggevers bij NBC News. Ze begrijpt de kracht van traditionele en sociale media en blijft de potentie in het medialandschap verkennen, met nu bijvoorbeeld een stage bij de medische afdeling van ABC News, waar ze zich verder specialiseert. Drs. Park riep Tea With MD en de bijbehorende social media-kanalen (Instagram, Tiktok, Youtube en meer) in het leven om kennis te delen over geneeskunde - wetenschappelijk onderbouwde - skincare en beauty, vanuit het perspectief van een dermatoloog.

null

Drs. Danielle Drabeck, USA

PhD - Ecology, Evolution, and Behavior | MSc - Environmental Biology | Google ScholarDrs. Danielle Drabeck is een autoriteit op het gebied van evolutionaire biologie. Ze begeleidt Paula's Choice op het gebied van duurzaamheid en productontwikkeling en houdt rekening met de impact die cosmetische ingrediënten hebben op de omgeving. Door haar afgeronde master aan Tulane University, waar ze de impact van invasieve soorten (ook wel agressieve) en andere milieustressoren op zoutmoerassen aan de kust onderzocht, brengt ze brede kennis mee op het gebied van moleculaire ecologie. Ze is gespecialiseerd in evolutionaire biologie en de interactie van natuurlijke gifstoffen met de omgeving, waar ze haar doctoraat in behaalde. Ze bracht deze kennis mee naar private aquatische testlaboratoria, waar ze werkzaam was en de impact van de olieramp van 2010, in de Deepwater Horizon bestudeerde. Ze is momenteel bezig met haar postdoctorale opleiding aan de Universiteit van Minnesota om zich verder te specialiseren.