Paula's Choice wetenschappelijke adviesraad

Maak kennis met de medische specialisten in de beauty-wereld; zij zijn scherp op het laatste onderzoek, om ervoor te zorgen dat de waarheid accuraat wordt weergegeven in onze trainingen en uitingen. Elke expert deelt betrouwbare informatie - met de wetenschap als bron - over de veiligheid en effectiviteit van ingrediënten.

null

Drs. Stefanie Bracke, arts, PhD, België

Gecertificeerd dermatoloog | dehuidkliniek.beDrs. Stefanie Bracke is een gediplomeerd dermatoloog en oprichtster van 'De Huidkliniek' in Oostduinkerke, België. Ze biedt brede behandelingen voor je huid, haar en nagels. In 'De Huidkliniek' werkt ze samen met Dr. Bob Casear, plastisch chirurg, waar ze toonaangevende diensten aanbieden op het gebied van cosmetische dermatologie en plastische gezichtschirurgie. Ze behaalde haar mastertitel aan de Universiteit van Gent, met een specialisatie in Dermatologie en Venereologie. In 2014 is ze gepromoveerd tot dokter in medische wetenschappen, met een speciale focus het psoriasis-domein. In 2017 behaalde ze een aanvullend universitair diploma, in Facial Aesthetics. Ze is een lid van de Belgische Vereniging van Dermatologie & Venereologie. 

Dr. Sylvain David, MD, France

Dr. Sylvain David, arts, Frankrijk

Arts

Dr. Sylvain David is een reconstructief en esthetisch plastisch chirurg, voormalig klinisch directeur van de Universiteit van Nice en voormalig chirurg op de afdeling Plastische Chirurgie in het Universitair Ziekenhuis van Nice. Hij publiceerde tal van wetenschappelijke artikelen over plastische chirurgie en handchirurgie en is lid van de ISAPS (International Society For Aesthetic Plastic Surgery). 

Door zijn jarenlange ervaring weet Dr. David dat voorkomen beter is dan genezen. Hij is dan ook van mening dat een gezond dieet, lichaamsbeweging en een goede huidverzorging huidproblemen aanzienlijk kunnen verminderen – afzonderlijk of in combinatie met esthetische behandelingen. Als onderdeel van zijn missie om de cosmetische wetenschap voor iedereen toegankelijk te maken, laat hij op zijn YouTube-kanaal en Beauty Decoded-website regelmatig zien welke resultaten bepaalde actieve ingrediënten hebben op specifieke huidproblemen. Zijn publicaties richten zich op verschillende cosmetische werkstoffen en hun werking op verschillende huidproblemen.

null

Dr. Corey L. Hartman, USA

Gecertificeerd dermatoloog | skinwellness.com


Dr. Corey L. Hartman is een gecertificeerd dermatoloog en tevens oprichter en dokter bij het Skin Wellness Dermatology, in Birmingham Alabama. Hij is een Assistant Clinical Professor in Dermatologie aan de Universiteit van Alabama, op de faculteit Geneeskunde en is lid van de American Academy of Dermatology en the American Society for Dermatologic Surgery. Dr. Hartman, geboren in New Orleans, studeerde aan de Emory-universiteit en behaalde zijn doctoraat in geneeskunde aan het Meharry Medical College in Nashville, Tennesse en heeft een stage afgerond binnen de Geneeskunde-faculteit van Tulane University. Tijdens zijn opleiding, ging hij in de leer bij deskundigen in cosmetische behandelingen voor alle huidtypen, waardoor hij dermatologische chirurgie en ingrepen perfect kan afstemmen op patiënten met uiteenlopende achtergronden. Naast zijn rol in de adviesraad van Paula's Choice, is Dr. Hartman onderdeel van de adviesraad van Men's Helath Magazine, Allergan Aesthetics, Galderma Aesethetics en Revision Skin Care. Onlangs is hij ook onderdeel geworden van de raad van bestuur van de Skin of Color Society.

null

Drs. Debra Jaliman, USA

Gecertificeerd dermatoloog | drjaliman.comDrs. Debra Jaliman is een dermatoloog met een gerenommeerde prive-praktijk op Fifth Avenue in Manhattan. Al meer dan 25 jaar is ze Assistant Clinical Professor in de dermatologie aan de Icahn School of Medicine in het ziekenhuis van Mount Sinai en een gevestigd auteur met publicaties in talrijke wetenschappelijke tijdschriften en boeken. Ook schreef ze haar eigen boek, genaamd: "Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist." Drs. Jaliman is een pionier in de dermatologie en staat bekend als een van de vijf artsen in Noord-Amerika die als eerste Botox-behandelingen aanbood in haar praktijk.

null


Drs. Joyce Park, USA

Gecertificeerd dermatoloog | teawithMD.com


Drs. Joyce Park is een gecertifieerd dermatoloog uit Californië en blogt over skincare en beauty op haar website teamwithMD.com. Ze volgde haar Geneeskunde-opleiding aan Standford University en rondde haar opleiding tot dermatoloog af aan de NYU. Tijdens haar studie geneeskunde ontdekte ze haar passie voor medische journalistiek en voltooide ze in één jaar het Stanford-NBC News Global Health Media Fellowship, waarbij ze werkte op de communicatie-afdeling van de World Health Organization in Zwitserland én in het team van medisch verslaggevers bij NBC News. Ze begrijpt de kracht van traditionele en sociale media en blijft de potentie in het medialandschap verkennen, met nu bijvoorbeeld een stage bij de medische afdeling van ABC News, waar ze zich verder specialiseert. Drs. Park riep Tea With MD en de bijbehorende social media-kanalen (Instagram, Tiktok, Youtube en meer) in het leven om kennis te delen over geneeskunde - wetenschappelijk onderbouwde - skincare en beauty, vanuit het perspectief van een dermatoloog.

null

Drs. Danielle Drabeck, USA

PhD - Ecology, Evolution, and Behavior | MSc - Environmental Biology | Google ScholarDrs. Danielle Drabeck is een autoriteit op het gebied van evolutionaire biologie. Ze begeleidt Paula's Choice op het gebied van duurzaamheid en productontwikkeling en houdt rekening met de impact die cosmetische ingrediënten hebben op de omgeving. Door haar afgeronde master aan Tulane University, waar ze de impact van invasieve soorten (ook wel agressieve) en andere milieustressoren op zoutmoerassen aan de kust onderzocht, brengt ze brede kennis mee op het gebied van moleculaire ecologie. Ze is gespecialiseerd in evolutionaire biologie en de interactie van natuurlijke gifstoffen met de omgeving, waar ze haar doctoraat in behaalde. Ze bracht deze kennis mee naar private aquatische testlaboratoria, waar ze werkzaam was en de impact van de olieramp van 2010, in de Deepwater Horizon bestudeerde. Ze is momenteel bezig met haar postdoctorale opleiding aan de Universiteit van Minnesota om zich verder te specialiseren.

Dr. Beth McLellan

Dr. Beth McLellan, art, USA

Gecertificeerd dermatoloog | eindsteinmed.org


Dr. Beth McLellan is een gecertificeerd dermatoloog, vooraanstaand clinicus en onderzoeker in de Ondersteunende Dermato-oncologie – een deelspecialisme gericht op de behandeling van huidziekten bij kankerpatiënten en kanker overlevenden. Ze studeerde geneeskunde aan de Wayne State Universiteit en voltooide haar postdoctorale stage in Dermatologie in het Henry Ford Ziekenhuis, waar ze tevens hoofdresident was. Sinds 2013 is ze directeur Ondersteunende Dermato-oncologie bij het Montefiore-Einstein Kankercentrum en sinds 2020 is ze daar ook hoofd dermatologie.

Dr. McLellan zet zich in om het leven van kankerpatiënten en overlevenden te verbeteren. Dat doet ze door middel van onderzoek naar en behandeling van huidgerelateerde bijwerkingen. Met als doel de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren en ze de mogelijkheid te bieden te stoppen met therapie. Haar onderzoek is gericht op stralingsdermatitis, oestrogeentekort en hoe fyto-oestrogenen kunnen helpen bij een droge, dunner wordende huid en verlies van elasticiteit.