Exfolianten

EXFOLIËREN MAAKT EEN GROOT VERSCHIL

Onze milde AHA- en BHA-exfolianten verwijderen opgebouwde huidcellen en toveren zo een gladder huidoppervlak tevoorschijn. Fijne lijntjes worden minder zichtbaar en de huidteint verbetert. Lees meer.

Shop de beste exfoliant voor jouw huid

Exfoliëren

Zeer luchtige, milde vloeistof die dode huidcellen verwijdert, en roodheid en puistjes vermindert.

€ 31,00
Gecombineerde huid

Luchtige vloeistof. Gaat puistjes en mee-eters tegen, kalmeert sterk en helpt tegen huidveroudering.

€ 35,00
Droge huid

Vloeibare exfoliant voor wekelijks gebruik. Vermindert fijne lijntjes en bruine vlekjes.

€ 42,00
Exfoliëren

Zeer milde lotion die de gevoelige, rode of geïrriteerde huid kalmeert en gladder maakt.

€ 31,00
 • NIEUWE
  LOOK
  Gecombineerde huid, Vette huid

  Krachtige vloeistof verwijdert dode huidcellen en gaat puistjes & mee-eters tegen.

 • Alle huidtypen

  Sneldrogende en exfoliërende body spray die helpt bij het verminderen van puistjes en bultjes op een acne-gevoelige huid.

 • Gecombineerde huid, Vette huid

  Krachtige vloeistof die roodheid en hardnekkige puistjes op de acne-gevoelige huid vermindert.

 • Gecombineerde huid, Vette huid

  Luchtige vloeistof. Gaat puistjes en mee-eters tegen, kalmeert sterk en helpt tegen huidveroudering.

 • Alle huidtypen

  Vloeibare exfoliant voor wekelijks gebruik. Vermindert fijne lijntjes en bruine vlekjes.

 • Gecombineerde huid

  Gel-exfoliant hydrateert, gaat puistjes & mee-eters tegen en wordt snel door de huid opgenomen.

 • Alle huidtypen

  Exfoliërende bodylotion voor een acne-gevoelige huid, gaat puistjes en rode bultjes tegen en maakt de huid gladder.

 • Normale huid, Droge huid

  Zachte, hydraterende lotion verwijdert dode huidcellen, vermindert fijne lijntjes en egaliseert.

 • NIEUWE
  LOOK
  Alle huidtypen

  Exfoliërende bodylotion verzacht de huid en gaat rode, ruwe bultjes tegen.

 • Normale huid, Gecombineerde huid

  Zeer luchtige, milde vloeistof die dode huidcellen verwijdert, en roodheid en puistjes vermindert.

 • Alle huidtypen

  Gel-exfoliant verwijdert dode huidcellen, vervaagt pigmentvlekjes & vermindert fijne lijntjes.

 • Alle huidtypen

  Zeer milde lotion die de gevoelige, rode of geïrriteerde huid kalmeert en gladder maakt.

 • Normale huid, Droge huid

  Deze melkachtige exfoliant bevat een mix van vier AHA’s voor een stralende, jonger uitziende huid.

 • Alle huidtypen

  Voedende lotion vermindert roodheid en exfolieert. Voor een zachtere en gladdere huid.

 • Normale huid, Droge huid

  Dit krachtige, exfoliërende duo verwijdert op milde wijze dode huidcellen en laat een stralende, zachtere en jonger uitziende huid tevoorschijn komen.

  15% setkorting
 • Normale huid, Droge huid

  Zachte lotion die dode huidcellen verwijdert, de huidteint verbetert en de de huid laat stralen.

 • Alle huidtypen

  Milde vloeistof die rode bultjes ná het scheren kalmeert en mee-eters tegengaat.

Naar boven

Exfolianten – Onmisbaar in je huidverzorgingsroutine

Elke dag vernieuwen je huidcellen zich en worden dode huidcellen van je huid afgevoerd. Dit natuurlijke proces kan verstoord worden door bijvoorbeeld schade door de zon, een zeer droge huid, een talgoverproductie of genetische factoren. Je kunt dan een doffe, schilferige huid, verstopte poriën, pigmentvlekken of puistjes krijgen. Een exfoliant verwijdert ongezonde, dode huidcellen aan het oppervlak. Daarnaast kan het de productie van collageen verbeteren en het vermogen van de huid om vocht vast te houden stimuleren.

Hoe werkt een exfoliant?

Een exfoliant helpt om het natuurlijke exfoliëren van de huid te reactiveren. Dode huidcellen worden op milde wijze verwijderd om een gezonde nieuwe huid te tonen. Verstopte poriën en pigmentvlekken (zogenaamde ouderdomsvlekken) worden zichtbaar minder. Een exfoliant helpt ook om rimpels te bestrijden, puistjes te voorkomen, huidverkleuringen na puistjes te verzachten en zonschade te herstellen. Na het exfoliëren ziet een doffe teint er weer stralend en jonger uit.

AHA en BHA

AHA (glycolzuur) werkt aan het huidoppervlak en is in water oplosbaar. Het werkt het beste voor een normale tot droge, door de zon beschadigde huid. Van nature geeft glycolzuur de vochthuishouding in je huid een boost. Daarnaast werkt het als een speer tegen verschillende tekenen van huidveroudering, zoals vlekjes en fijne lijntjes. BHA (salicylzuur) werkt aan het huidoppervlak én binnen in de porie. Het is in olie oplosbaar en heeft dus vele voordelen voor een normale tot vette huid die last heeft van puistjes en grove poriën. BHA heeft van nature ook kalmerende eigenschappen en is dus mild genoeg voor een gevoelige huid. Lees hier alles over exfolianten en de verschillende soorten (AHA en BHA).

Hoe gebruik je een exfoliant?

Gebruik een product dat AHA of BHA bevat na gebruik van een gezichtsreiniger en toner. Breng de exfoliant aan met een wattenschijfje of met je vingers, afhankelijk van de textuur (lotion of vloeistof). Je kunt het voorzichtig rond de ogen gebruiken, maar vermijd de oogleden. Je hoeft een exfoliant niet af te spoelen in tegenstelling tot een scrub. Het is ook niet nodig om te wachten tot de exfoliant in je huid getrokken is. Je kunt direct de volgende stap van je huidverzorgingsroutine aanbrengen. Breng bijvoorbeeld onmiddellijk een dagcrème (met SPF), nachtcrème, serum of oogcrème aan. Eindig overdag altijd je routine met een product met een SPF van tenminste 30. Je kunt verschillende exfolianten, BHA en AHA, ook met elkaar combineren.

Met welke concentratie moet ik exfoliëren?

AHA (zoals glycolzuur) is het meest effectief in een concentratie van 5% tot 10% en BHA (salicylzuur) in een concentratie van 1% tot 2%. Het percentage dat voor jou het meest effectief is hangt af van je huid, eventuele huidproblemen en gevoeligheid. Het is het beste om te experimenteren met verschillende sterktes van AHA en BHA om te zien welke concentratie de beste resultaten oplevert voor jou huid.

Hoe vaak moet ik exfoliëren?

Wanneer je voor het eerst een exfoliant gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je huid eraan kan wennen. Begin met 2 tot 3 keer per week aanbrengen tijdens je avondroutine en verhoog de frequentie over een paar weken. Afhankelijk van je huid en je persoonlijke voorkeur, kun je een of twee keer per dag een AHA- of BHA-product gebruiken.

Truth in beauty

Het is onze missie om jou te voorzien van de juiste informatie over huidverzorging, zodat je zelf de juiste keuzes kunt maken op weg naar de beste huid van je leven. Onze producten doen wat ze beloven en we willen graag dat jij dat zelf ervaart. Daarom hebben we een 30 dagen geld-terug-garantie. Ben je niet tevreden of denk je dat een ander product beter is voor jouw huid? Neem dan binnen 30 dagen contact met ons op en we zorgen ervoor dat je je aankoopbedrag terugkrijgt.

We helpen je graag

Heb je vragen over onze exfolianten? Neem dan contact op met onze Customer Care-afdeling. Onze huidverzorgings-experts helpen je graag bij het zoeken naar de beste verzorging voor jouw huid.