Routine voor beginners

Routines

ER IS NIET ÉÉN PRODUCT DAT ALLES KAN

Een huidverzorgingsroutine bevat producten die met elkaar samenwerken en zo het beste resultaat opleveren. Een essentiële routine bevat een reiniger, exfoliant en een dag- en nachtcrème. Daarnaast kun je je routine uitbreiden door producten toe te voegen die passen bij de specifieke behoeften van jouw huid.

Wat is een huidverzorgingsroutine en waarom heb ik er één nodig?

Een huidverzorgingsroutine is de basis van een gezonde huid. Volg ‘s ochtends en ‘s avonds de volgende 3 stappen voor een gezonde en mooie huid: reinigen, exfoliëren, voeden en beschermen. Dit is een essentiële routine die aan de behoeften van elk huidtype voldoet. Een reiniger gebruik je om vuil en make-up te verwijderen, een exfoliant verwijdert dode huidcellen, ontstopt poriën en vermindert ontstekingen waardoor je huid weer gaat stralen. Om je huid te voeden gebruik je een dag- of nachtcrème. Deze zitten vol met antioxidanten en huidherstellende ingrediënten voor een gezonde huid. Overdag gebruik je een dagcrème met minimaal SPF 30 om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken om jouw persoonlijke huidverzorgingsroutine te vinden hebben we de Routine Finder ontwikkeld. Probeer deze tool om de juiste producten voor jouw huidtype en huidprobleem te vinden.

Ga naar de routine finder

Routine

Welke essentiële producten moet een routine bevatten en hoe gebruik ik deze?

Wat je huidtype ook is, je huidverzorgingsroutine bestaat uit minimaal 4 producten: een milde gezichtsreiniger, een exfoliant, een dagcrème met minimaal SPF 30 en een nachtcrème. Deze producten zijn het minimale wat je nodig hebt om je huid langdurig gezond en stralend te houden.

De eerste stap van je huidverzorgingsroutine is reinigen. Een milde gezichtsreiniger verwijdert op een zachte manier vuil, overtollige talg en make-up. Zo is je huid goed voorbereid op de rest van de producten uit je routine.

Hoe kies je de juiste reiniger
Als je een reiniger kiest is het belangrijk om er eentje te kiezen die past bij jouw huidtype. Als je een droge huid hebt kies je voor een reiniger met een rijke crème- of lotiontextuur die je huid zachtjes reinigt en voedt. Als je een vette of gecombineerde huid hebt is een reiniger met een gel- of lichtschuimende textuur de juiste keuze.

SHOP GEZICHTSREINIGERS

Een leave-on exfoliant met AHA of BHA verwijdert op een milde manier dode huidcellen en zorgt voor een gezonde huid die er jonger uitziet. Ook zorgt een exfoliant ervoor dat de andere producten uit je huidverzorgingsroutine beter kunnen worden opgenomen door je huid. Je hoeft een exfoliant niet af te spoelen en na het aanbrengen kan je meteen door met de rest van je routine. Wachten is niet nodig.

Hoe kies je een exfoliant
Of je het beste voor een AHA- of BHA-exfoliant kunt kiezen hangt af van je huidtype en je eventuele huidproblemen. Als je een normale tot droge huid hebt met pigmentvlekjes is een AHA-exfoliant het meest geschikt. Bij een vette of gecombineerde huid, die acne-gevoelig is, met verstopte poriën en/of mee-eters of bij een gevoelige, rode huid is een BHA-exfoliant de beste keuze. De exfolianten van Paula’s Choice zijn geschikt voor ieder huidtype.

SHOP EXFOLIANTEN

In de ochtend gebruik je als laatste stap in je routine een dagcrème met minimaal SPF 30. Zonnestralen beschadigen je huid en kunnen zorgen voor problemen als vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekjes en zelfs huidkanker. Bescherm je huid daarom overdag altijd tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Hoe kies je een dag- en/of nachtcrème
Als je een dag- en nachtcrème gaat kiezen, zorg er dan voor dat je er eentje kiest die geschikt is voor jouw huidtype. Als je een normale tot droge huid hebt raden we je aan een dag- en nachtcrème te kiezen met een crème of lotiontextuur die je huid hydrateert en voedt. Voor een vette of gecombineerde huid is een product met een geltextuur of een lichte, vloeibare textuur het meest geschikt. Deze voelen licht aan op je huid en verstoppen je poriën niet.

SHOP DAGCRÈMES MET SPF

In de avond breng je als laatste stap in je routine een nachtcrème aan. Een nachtcrème moet meer doen dan alleen hydrateren. Daarom bevatten zowel alle dag- als nachtcrèmes van Paula’s Choice een mix van antioxidanten en huidherstellende ingrediënten die je huidbarrière versterken en het vochtgehalte van je huid op peil houden. Zo blijft je huid mooi en gezond. Gebruik een nachtcrème als laatste stap in je avondroutine voor een gladde en jonger uitziende huid.

Shop nachtcrèmes

Boosters

HOE WEET IK WELK PRODUCT GESCHIKT IS VOOR MIJ?

Je huidtype bepaalt welke textuur het beste bij je huid past. Om erachter te komen wat je huidtype is, kijk je hoe je huid reageert nadat je deze hebt gewassen met een gezichtsreiniger. Als je huid trekkerig en onprettig aanvoelt heb je een droge huid, als je huid meteen na het reinigen gaat glimmen heb je een vette huid en als je zowel vette als droge plekken ziet heb je een gecombineerde huid. Het is ook mogelijk dat je huid na het reinigen prima aanvoelt en niet glimt. In dat geval heb je een normale huid. Leer meer over huidtypen
Een algemene richtlijn bij het kiezen van een geschikte textuur voor jouw huidtype: bij een normale tot droge huid kies je voor een crème- of lotiontextuur die je huid voedt en hydrateert, bij een vette huid kies je voor producten met een lichte textuur of een gel die je poriën niet verstoppen, als je een gecombineerde huid hebt kun je een product met een lichte textuur gebruiken op de vette delen van je huid en een product met een lotiontextuur voor de droge delen van je gezicht.

Probeer onze Routine Finder om makkelijk en snel jouw essentiële routine te vinden. Deze tool vertelt je aan de hand van 2 korte vragen welke producten bij jouw huidtype en huidproblemen passen.

GA NAAR DE ROUTINE FINDER

HOE KAN IK MIJN ROUTINE AANPASSEN AAN DE BEHOEFTEN VAN MIJN HUID?

Je weet nu waaruit jouw essentiële routine bestaat maar gaandeweg kun je erachter komen dat je huid méér nodig heeft dan dat. Als je je routine wilt uitbreiden heb je producten nodig die specifieke huidproblemen aanpakken. Welke producten je kiest hangt af van welke huidproblemen je hebt. De producten die je kan gebruiken om je huidverzorgingsroutine uit te breiden zijn: toners, serums, boosters, treatments en essences. Elk van deze producten heeft een ander doel.

Een toner gebruik je na je gezichts­reiniger maar vóór je exfoliant. Toners zijn geformuleerd om het laatste restje reiniger, make-up en talg te verwijderen en helpen je je huidbarrière te herstellen. Breng een toner met een wattenschijfje aan op je gezicht. Hierna kan je meteen je exfoliant gebruiken.

Shop toners

Serums met antioxidanten verminderen schade en vroegtijdige huidveroudering door vrije radicalen. De serums van Paula’s Choice bevatten een krachtige mix van weten­schappelijk bewezen, effectieve antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten die je huid beschermen, herstellen en voeden. Breng je serum aan na je exfoliant.

Shop serums

Boosters bevatten een hoge concentratie van één cruciaal ingrediënt voor je huid om een specifiek huidprobleem aan te pakken zoals bijvoorbeeld grove poriën, vocht­verlies en rimpels. Gebruik je booster dagelijks of een paar keer per week afhankelijk van de ernst van je huid­probleem. Breng een booster los aan na je exfoliant en vóór je serum of meng deze met je serum of nachtcrème.

Shop boosters

De treatments van Paula’s Choice zijn ontwikkeld om hardnekkige huidproblemen, zoals pigmentvlekken, rimpels, puistjes en grove poriën te verminderen. Gebruik je treatment na je exfoliant, maar vóór je dag- of nachtcrème.

Shop treatments

Routine

HOE VOEG IK DEZE PRODUCTEN TOE AAN MIJN ESSENTIËLE ROUTINE?

Volg voor een uitgebreide huidverzorgingsroutine het volgende stappenplan:
Stap 1: Gezichtsreiniger
Stap 2: Toner
Stap 3: Exfoliant
Stap 4: Booster, treatment en/of serum
Stap 5: Dag- of nachtcrème
Als je een booster, serum en/of treatment aan je routine toevoegt is het handig om ze op volgorde van de textuur aan te brengen. Begin met het meest vloeibare product en bouw op naar de dikste textuur.

LEER MEER OVER EEN UITGEBREIDE ROUTINE

Routine

Routine Finder

We willen het je zo makkelijk mogelijk maken om jouw persoonlijke routine te vinden en daarom hebben we onze Routine Finder ontwikkeld. Deze vertelt je welke producten het beste zijn voor jouw huidtype en eventuele huidproblemen.

VIND JOUW PERSOONLIJKE ROUTINE

HOE WEET IK OF IK DE JUISTE ROUTINE VOLG VOOR MIJN HUID?

Als je de juiste routine volgt voor jouw huid zal je duidelijk verschil merken. Je huid voelt gladder aan en ziet er stralender en gezonder uit. Het kan een tijdje duren voor je zichtbaar resultaat ziet als je hardnekkige huidproblemen hebt. Als je start met een nieuwe routine en/of nieuwe producten, gebruik deze dan minimaal 2 à 3 keer per week. Alleen zo kun je het verschil zien en erachter komen of dit de juiste routine is voor jou.

MOET IK MIJN ROUTINE AANPASSEN AAN DE SEIZOENEN?

Of je je routine moet aanpassen aan de winter of zomer hangt af van je huid. Als je de juiste routine hebt gevonden voor jouw huid hoef je die niet persé aan te passen aan de verschillende seizoenen. Zomer of winter, regen of zonneschijn: de basisbehoeften van je huid blijven hetzelfde. Als je huid niet verandert gedurende de seizoenen is het niet nodig om je routine aan te passen. Neem wanneer je op vakantie gaat mini’s van je favoriete producten mee om je huid het hele jaar gezond en stralend te houden. Het zou kunnen dat je vanwege persoonlijke voorkeur in de zomer liever producten gebruikt met een lichtgewicht textuur en je je huid in de winter liever wat extra hydratatie geeft met bijvoorbeeld de Moisture Renewal Oil Booster of een hydraterend masker. In dat geval kun je je routine daarop aanpassen, maar bedenk dat dit niet voor iedereen hoeft te gelden. Geen enkele huid is tenslotte hetzelfde.

Relevante Expert Advice-artikelen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons klantenservice-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.