Productvragen

Worden de producten getest op dieren?

Beleid Paula's Choice ten aanzien van dierproeven:
Paula's Choice verwerpt dierproeven voor cosmetica. Paula heeft zich gedurende de 30 jaar dat zij over de schoonheidsindustrie schrijft altijd al sterk uitgesproken tegen het testen van cosmetica op dieren. Paula's Choice heeft nooit dierproeven gedaan en zal dat ook nooit gaan doen. We financieren bovendien geen derden om voor ons dierproeven te doen. We zijn toegewijd aan de wereldwijde toepassing van andere, veilige manieren van testen en het mondiaal afschaffen van dierproeven in de cosmetica. Paula's Choice steunt bovendien een groot aantal liefdadigheidsinstellingen voor dieren, zoals de Amerikaanse dierenbescherming. In april 2013 is Paula’s Choice officieel als lid toegelaten tot het Leaping Bunny Program.

Om voor het Leaping Bunny certificaat in aanmerking te komen, moet een bedrijf zich verplichten dierproeven uit te bannen zowel binnen het eigen bedrijf als ook bij de grondstoffenleveranciers. Zo kan men garanderen dat bij de totstandkoming van een product voor de volle 100% niet op dieren is getest. Het Leaping Bunny programma wordt bestuurd door een samenwerkingsverband van dierenrechtenorganisaties, zoals the Humane Society of The United States en de National Anti-Vivisection Society. Voor meer informatie over Leaping Bunny zie www.leapingbunny.org

Welke producten zijn vegan?

We zijn blij je te kunnen vertellen dat het Product Development team van Paula’s Choice zich inzet om waar mogelijk niet-dierlijke ingrediënten te gebruiken bij de ontwikkeling van nieuwe producten of als een bestaande formule geherformuleerd wordt. Helaas kunnen we echter niet garanderen dat al onze producten vrij zijn van dierlijke ingrediënten. Onze ingrediënten zijn afkomstig van verschillende bronnen, waardoor we niet kunnen claimen dat onze producten veganistisch zijn. Het kan voorkomen dat we opeens een ruwe grondstof moeten gebruiken van een andere bron of leverancier, waardoor we niet kunnen garanderen dat een specifiek product altijd volkomen vrij is van dierlijke ingrediënten. De volgende ingrediënten kunnen afkomstig zijn van dierlijke (bij)producten: lactoperoxidase, glyceryl stearate, cholesterol, ceramides, PEG-100 stearate, sodium chondroitin sulfate, talg en bijenwas. Je kunt op elke productpagina op de website de volledige ingrediëntenlijst terugvinden van het product.

Onderstaande producten binnen ons huidige assortiment bevatten sowieso dierlijke ingrediënten:

Paula’s Choice producten die lanoline of cholesterol bevatten (uit schapenwol):

Paula’s Choice product dat het enzym lactoperoxidase bevat (uit melk):

Paula's Choice producten die bijenwas bevatten:

Paula’s Choice producten die een dierlijke variant bevatten van acetyl glucosamine, glyceryl stearate of PEG-100 stearate:

Paula’s Choice Skincare producten die gehydrolyseerde zijde bevatten (van gebruikte cocons):

Paula's Choice Skincare producten die wei-eiwit bevatten:

Paula’s Choice Skincare producten die zeezweep-extract (van ongewervelde zeedieren) bevatten:

We hopen je te hebben geholpen met deze informatie. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust opnieuw contact met ons op. We helpen je graag verder.

Waarom zijn niet alle Paula’s Choice producten verkrijgbaar in Nederland en België?

Dat komt door het feit dat er verschillen zijn tussen de regelgeving voor cosmetische producten in de Verenigde Staten (VS) en in de Europese Unie (EU). Dit geldt vooral voor het gebruik van bepaalde ingrediënten of werkstoffen in cosmetica. Bovendien worden sommige producten in de VS gerekend tot de cosmetica, terwijl deze producten in de EU beschouwd worden als (vrij verkrijgbare) geneesmiddelen.

Waarom verkopen jullie niet alle Paula’s Choice make-up producten?

De vraag naar Paula’s Choice make-up in Nederland was zo klein dat we in 2009 besloten te stoppen met de verkoop ervan. Momenteel zijn een klein aantal make-up producten verkrijgbaar binnen het assortiment van Paula’s Choice Europe. Dit sluit aan bij de vraag van de klanten.

Er is een nieuw product toegevoegd aan het Amerikaanse assortiment. Wanneer is dat in Nederland en België verkrijgbaar?

Nadat een nieuw product in Amerika beschikbaar is duurt het ongeveer een maand voordat het in Nederland en België te verkrijgen is. Tip: als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, word je automatisch op de hoogte gehouden.

Waarom is mijn favoriete gezichtsverzorging of make-up product uit het assortiment gehaald?

Het spijt ons dat je favoriete Paula’s Choice product niet meer verkrijgbaar is. We weten hoe frustrerend het is om een belangrijk product van je gezichtsverzorgingsroutine te moeten missen. De beslissing om een product of productkleur uit het assortiment te halen wordt niet impulsief genomen. Er wordt met veel verschillende factoren rekening gehouden, inclusief de voorkeuren van de klant en aankoopgewoontes. Zelfs een aantal van Paula’s persoonlijke favorieten zijn uit het assortiment gehaald! Wij doen altijd ons uiterste best om het assortiment te verbeteren en hierbij gebruik te maken van klantenfeedback. Je zult merken dat we regelmatig nieuwe kleurnuances en formules introduceren. Sommige daarvan kunnen zelfs een variant zijn op jouw favoriete producten. Indien je advies nodig hebt bij het vinden van een vervanging voor het product dat niet meer verkrijgbaar is neem dan gerust contact met ons op . Wij helpen je graag!

Kan ik jullie producten in een winkel kopen?

De producten van Paula's Choice zijn online verkrijgbaar via de webwinkel van Paula's Choice, en bij een aantal schoonheidssalons, huidtherapeuten en verkooppunten. Kijk voor een verkooppunt bij jou in de buurt op deze pagina: Verkooppunten

Hoe kan ik jullie producten uitproberen voordat ik ze koop?

We verkopen van vrijwel alle Paula’s Choice producten ook proefverpakkingen, dus je kunt onze producten voordat je ze aanschaft eerst goedkoop uitproberen.