Hoe verzorg je een verouderde en beschadigde huid

Heb je in het verleden te vaak (onbeschermd) in de zon gelegen, irriterende verzorgingsproducten gebruikt of je gezicht iets te fanatiek gescrubd? Dan is de kans groot dat je huid beschadigd of sneller verouderd is. Gelukkig zijn er producten om de schade tot op zekere hoogte te herstellen.

Paula's Choice heeft drie tips tegen een doffe teint, bruine/rode vlekjes, rimpels en puistjes op volwassen leeftijd.

Maak direct korte metten met vlekjes en andere huidverkleuring

Bescherm je huid en voorkom dat verkleuringen erger worden; gebruik dagelijks een breedspectrumzonnefilter met een SPF van minimaal 30. Dit helpt zowel tegen zonbeschadigingen (bruine pigmentvlekjes) als rode vlekken na puistjes.
Kies vervolgens producten die de aanmaak van melanine (pigment) tegengaan. Ingrediënten als vitamine C, niacinamide, acetylglucosamine en retinol zijn bewezen effectief. Gebruik daarnaast dagelijks een exfoliant met AHA of BHA. Gebruik de producten op het hele gezicht (of lichaamsdeel), niet alleen op de vlekjes, en wees geduldig: het kan zes tot twaalf weken duren voordat je resultaat ziet.

Als je nooit eerder een exfoliant met AHA of BHA hebt gebruikt, dan zul je al snel verbetering zien. Een doffe huid verdwijnt en wordt stralender en je krijgt minder snel puistjes. Producten om de huid op te helderen, zoals formules met vitamine C en niacinamide, helpen bij het vervagen van huidverkleuringen en maken de huid stralender.

Ga de strijd tegen rimpels aan met retinol

Retinol is een effectief ingrediënt tegen huidveroudering. Deze zorgt voor gezondere cellen, verbetering van de stevigheid en textuur van de huid, en ondersteunt de barrièrefunctie van de huid.

Producten met retinol zijn in verschillende sterktes verkrijgbaar. Heb je uitgesproken rimpels en andere vormen van zonschade, dan heb je baat bij een sterker retinolproduct. Hoewel niet elke huid hoge concentraties retinol tolereert, is het de moeite waard om te kijken hoe jouw huid hierop reageert. Je kunt ook een product met een hoge concentratie retinol afwisselen met een met een lagere.

Heb je nog nooit retinol gebruikt? Gebruik je retinolproduct dan slechts om de dag, en/of meng het met een serum of moisturizer zonder SPF om het minder sterk te maken. Gaat dit 1 à 2 weken goed, dan kun je het retinolproduct dagelijks gaan gebruiken.

Wat is de beste routine voor een ouder wordende huid?

Niet iedereen groeit over puistjes heen. Je kunt ook pas op latere leeftijd puistjes krijgen. Dat kan onder meer worden veroorzaakt door hormonale schommelingen.

Soms kan het aanpakken van meerdere huidproblemen tegelijkertijd veel tijd kosten, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Ons RESIST Triple Active Total Repair Serum is een formule waarbij de impact op huidveroudering verdrievoudigd wordt. Één flesje dat bewezen werkzaam is bij huidverkleuringen, fijne lijntjes en verlies van stevigheid.* *Gebaseerd op twee keer per dag gebruik, in een klinische studie met 48 deelnemers, gedurende 12 weken.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

-15%
Gecombineerde huid, Vette huid
-15%
Droge huid
-15%
Normale huid, Droge huid
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.