Verantwoord genieten van de zon

Dat het enorm belangrijk is om je huid te beschermen tegen de zon, hoeven we je inmiddels niet meer te vertellen. Voordat je het strand op gaat, smeer je je dus ongetwijfeld goed in. Er zijn echter veel momenten waarop het minstens zo belangrijk is om je huid te beschermen en die momenten worden nog wel eens vergeten.

Of de zon nu fel of minder fel schijnt: je huid heeft bescherming nodig tegen schadelijke uv-stralen die altijd aanwezig zijn. Zowel in de zomer als in de winter is het daarom belangrijk om de dag te beginnen met het aanbrengen van een goed geformuleerde SPF. Je kunt daarbij kiezen uit een zonnebrandcrème, een dagcrème met SPF of make-up met een zonnefilter. Voor betere en langere bescherming kun je je SPF (zeker in de zomer) ook in laagjes aanbrengen.

Op deze momenten kan jouw huid deze zomer wel wat extra bescherming gebruiken:

 • Op de fiets. Of je nu een sprintje trekt om op tijd op je werk te zijn of een ontspannend fietstochtje door het bos maakt, je tube zonnebrandcrème zit natuurlijk in je tas.
 • Zwemmen. Of je nu naar het strand gaat of naar een zwembad, het water zal een deel van je zonbescherming van je huid spoelen. Vergeet daarom niet om je na het zwemmen een keertje extra in te smeren.
 • Tijdens het sporten. De combinatie van warmte en sporten zorgt dat je extra zweet. Daarmee verdwijnt je SPF-laagje sneller van je huid.
 • In het bos. Een perfecte plek om even de koelte op te zoeken, maar ook in de schaduw is het belangrijk om je te beschermen tegen uv-stralen.
 • Op het terras. Je hoeft eigenlijk maar twee dingen voor je neus te hebben: een drankje en je favoriete product met zonnefilter.
 • Op een bootje. Heerlijk, een zomers boottochtje. Maar let op: door de weerkaatsing van de zon op het water wordt je huid blootgesteld aan meer uv-stralen en verbrand je dus sneller.
 • In de tuin. Niets zo gezellig als lange zomeravonden in de tuin met een barbecue of een borrel. Vergeet niet om je te beschermen tegen de laatste zonnestralen van de dag. En sharing = caring, dus let ook een beetje op de huid van je tafelgenoten en deel je zonnebrandcrème.

Wat je ook gaat doen, geniet ervan, en denk er in ieder geval aan om:

 • een product met minimaal SPF 30 te gebruiken;
 • je SPF-product in ieder geval twintig minuten voordat je naar buiten gaat op je huid aan te brengen;
 • vooral niet te zuinig te zijn bij het aanbrengen;
 • alle lichaamsdelen die blootgesteld worden aan de zon in te smeren. Dus ook je armen, schouders, oren, nek, etc.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee en voorkomen is beter dan genezen, maar ben je per ongeluk toch een beetje verbrand? Geef je huid dan de extra verzorging die ze nodig heeft.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
Alle huidtypen
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid
Normale huid, Droge huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.