Wat zijn peptiden en wat doen ze voor je huid?

Wat zijn peptiden en wat doen ze voor je huid?

Peptiden geven de bouwstenen van je huid een oppepper en kunnen je huid zo ook veerkrachtiger en sterker maken. Daarom is het zeker een goed idee om peptiden toe te voegen aan een huidverzorgingsproduct of je huidverzorgingsroutine.

Maar peptiden hebben geen magische eigenschappen, zoals sommige merken beweren. Dit artikel helpt bij het scheppen van realistische verwachtingen van een product met peptiden.

Wat zijn peptiden?

Peptiden zijn proteïnefragmenten en zijn opgemaakt uit aminozuren. Er zijn honderden peptiden en elke specifieke peptide wordt door een combinatie aminozuren gevormd. En als peptiden op een bepaalde manier gecombineerd worden, dan ontstaan er bepaalde proteïnen.

Je huid wordt opgebouwd uit proteïne, de belangrijkste bouwstenen van je huid. Als je huid geen peptiden zou bevatten, dan zou je huid minder stevig zijn, zou je rimpels hebben, is je huidtextuur anders en zal je huid niet zo veerkrachtig en sterk zijn.

Peptiden in huidverzorging: 2 kanten van het verhaal

Nieuwe wetenschappelijke onderzoeken laten veelbelovende resultaten zien voor het gebruik van peptiden in huidverzorging. Hun vermogen om de bouwstenen van je huid te herstellen en je huid veerkrachtiger te maken geeft je hele huid een oppepper. Maar voorkom teleurstellingen door je verwachtingen realistisch te houden.

Er zijn genoeg redenen om peptiden een belangrijk onderdeel te laten zijn van een huidverzorgingsproduct, zoals bij de Peptide Booster. Het is echter ook belangrijk om te weten dat sommige merken de resultaten overdrijven. Peptiden kunnen grote verbeteringen laten zien in je huid, maar bieden niet hetzelfde resultaat als een cosmetische ingreep.

Peptiden zijn niet graag alleen

Het is dus bewezen dat peptiden speciaal zijn, maar als alleenstaand ingrediënt is het niet genoeg. Ieder huidverzorgingsproduct waar je geld aan uit geeft moet goede en effectieve ingrediënten bevatten als antioxidanten, aanvullende en huidherstellende ingrediënten (zoals peptiden).

Als je een langdurig gladde, zachte, gehydrateerde, stralende, steviger uitziende en jonger ogende huid wilt, dan zal je naast peptiden ook andere ingrediënten moeten gebruiken. Daarom maken we bij Paula’s Choice gebruik van de ‘cocktail-benadering’, waarbij we altijd meerdere ingrediënten mixen in onze producten. Voor de Peptide Booster hebben we gekozen voor een mix van 8 unieke peptiden, een aantal aminozuren en huideigen ingrediënten.

Onze Hyaluronzuur + Peptide Lip Booster is op een soortgelijke manier samengesteld: gespecialiseerde peptiden werken samen met belangrijke plantextracten en pakken samen het verlies van stevigheid en volume van je lippen aan. Hyaluronzuur helpt fijne lijntjes glad te schrijken en peptiden pakken de factoren aan die ervoor zorgen dat je lippen na verloop van tijd dunner worden. Peptiden hebben dus zeer sterke hydraterende eigenschappen en leveren ook andere zeer gerichte resultaten op.

Daarnaast moet je je niet laten verleiden door de bewering dat er één special peptide of peptide-mix is, want die is er niet. Er zijn vele merkwaardige peptiden en er worden steeds meer ontdekt (of gemaakt in een laboratorium). Als je deze in een huidverzorgingsproduct combineert met antioxidanten, huidaanvullende en huidherstellende ingrediënten dan kun je fantastische resultaten tegen meerdere tekenen van huidveroudering verwachten.

De peptidenmix in onze nieuwe BOOST Pro-Collagen Multi-Peptide Booster pakt tekenen van huidveroudering gericht aan met zes effectieve pro-collageen peptiden, die samenwerken met vochtinbrengers om de huid opnieuw op te bouwen, te verstevigen en te versterken – zodat je huid er gezonder en jeugdiger wordt.

We hebben deze benadering ook toegepast voor onze C5 SUPER BOOST Oogcrème, waarin de sh-polypeptide-121 en hexapeptide-8 worden gecombineerd met vitamine C voor ultieme versteviging van de huid rondom je ogen.

Koperpeptide: rage of de moeite waard?

Koperpeptide is zeker één van de huidverzorgingsingrediënten waar teveel ophef over is. De rage is ooit begonnen over het feit dat de bouwstenen van je huid worden gemaakt door koper. En dus is de logica dat je specifiek koperpeptide in je verzorgingsproducten moet hebben om onder andere een stevigere huid te krijgen. Het is wel waar dat dat koperpeptide een huidherstellend ingrediënt is, maar er zijn andere peptiden die evenveel of zelfs meer indrukwekkende eigenschappen hebben.

In de onderzoeken is koperpeptide bijna nooit vergeleken met andere peptiden of andere ingrediënten zoals krachtige antioxidanten. Er is zelfs onderzoek dat aantoont dat koper mogelijk giftig is. Het onderzoek richt zich echter wel voornamelijk op het smeren van pure koper op je huid, en niet als een peptide. Daarom blijft een valkuil om je teveel te focussen op één ingrediënt. Huidverzorging is gewoon niet zo simpel.

Conclusie

Peptiden kunnen geweldige ingrediënten zijn in huidverzorgingsproducten. Maar net als met alle andere huidverzorgingsingrediënten zijn dit niet de enige ingrediënten die helpen tegen tekenen van huidveroudering. Neem vooral de extreme beweringen over producten met peptiden met een korrel zout, en onthoud dat het gebruiken van producten met een cocktail aan geweldige ingrediënten (en dagelijks een breedspectrum zonbescherming) het beste is wat je kunt doen voor de gezondheid en het uiterlijk van je huid.

Used sources:

  • Journal of Drugs in Dermatology, April 2016, supplement, pages 63-71
  • Bulletin of Experimental Biology and Medicine, May 2016, edition 1, pages 175-178
  • ChemMedChem, August 2016, edition 16, pages 1850-1855
  • Clinical Chemistry and Laboratory Medicine, April 2013, pages 1-8
  • Biological Trace Element Research, August 2013, edition 2, pages 268-274
  • Dermato Endocrinology, July 2012, edition 3, pages 308-319

 

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

NIEUW
Alle huidtypen
Normale huid, Droge huid
Alle huidtypen
-15%
Normale huid, Droge huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.