Een droge huid exfoliëren met AHA

Bij Paula’s Choice vind je twee verschillende soorten exfolianten: AHA’s (alphahydroxyzuren waaronder glycolzuur) en BHA (betahydroxyzuur: salicylzuur). Kort gezegd is BHA het meest geschikt voor een gecombineerde tot vette huid of een huid die last heeft van puistjes. AHA is het meest geschikt voor een droge- of zonbeschadigde huid. Helaas zijn veel mensen onnodig bang voor het gebruik van een AHA-exfoliant. Ze hebben de angst dat een exfoliant hun droge huid nog meer zal uitdrogen of beschadigen. Het tegendeel is echter waar. Een AHA-exfoliant kan er juist voor zorgen dat je droge, doffe huid weer gaat stralen.

Wat is AHA

AHA staat voor alphahydroxyzuur, maar laat je niet afschrikken door het woord ‘zuur’. De ingrediënten in AHA producten zijn namelijk veel zachter voor je huid dan andere producten die je huid exfoliëren, zoals een scrub. Er zijn verschillende soorten AHA’s die veelvuldig gebruikt worden, maar de twee meest effectieve en best onderzochte zijn glycolzuur en melkzuur. Producten met glycolzuur of melkzuur zijn het meest efficiënt in concentraties tussen de 5% en 10% en zijn om je huid er jonger uit te laten zien.

AHA: ideaal voor de droge huid

Exfolianten met BHA kunnen je huid tot in de porie reinigen, wat ze geschikt maakt voor een gecombineerde tot vette huid en een huid die gevoelig is voor of last heeft van puistjes. AHA-exfolianten zijn juist het meest effectief aan het huidoppervlak en door hun unieke eigenschappen voornamelijk geschikt voor een droge huid. Door het verwijderen van dode huidcellen van het huidoppervlak wordt huidveroudering door zonneschade, zoals pigmentvlekjes, minder zichtbaar. Daarnaast helpt een AHA-exfoliant om je huid te hydrateren. Daardoor wordt een doffe huid tegengegaan en krijgt je droge(re) huid haar natuurlijke glans terug.

Verschillende AHA’s

Hoewel AHA’s het meest geschikt zijn voor een drogere huid kunnen ze, in aanvulling op een BHA-exfoliant, ook voordelen bieden voor gecombineerde tot vettere huidtypes. Afhankelijk van je huidtype of persoonlijke voorkeur zijn er daarom verschillende AHA-exfolianten van Paula’s Choice. Het verschil zit voornamelijk in de textuur (vloeibaar, gel of lotion) en in de concentraties (tussen de 5% tot 10%).

 • Resist Anti-Aging 5% AHA Exfoliant
  De lagere concentratie AHA, in combinatie met de lotiontextuur, maakt dat dit een milde exfoliant is voor de normale tot droge huid. Daarnaast bevat de exfoliant ook 0,5% BHA, wat helpt bij verstopte poriën en het kalmeren een gevoelige huid.
 • Skin Perfecting 8% AHA Lotion Exfoliant
  Een hoger percentage AHA voor een effectieve exfoliatie, verpakt in een crème-achtige lotion met verzachtende oliën voor hydratatie en voeding van de huid. Dit maakt het product uitermate geschikt voor de zeer droge huid.
 • Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant
  De geltextuur maakt deze AHA-exfoliant erg geschikt voor een normale tot vette huid (zonder puistjes). De lichte gel trekt snel in en is daarom ideaal om aan te brengen onder andere producten, zoals een booster, serum of dag- of nachtcrème.
 • Resist Anti-Aging 10% AHA Exfoliant Weekly Treatment
  Het hoge percentage AHA en de vloeibare textuur maakt dit een krachtige exfoliant. Wekelijks gebruikt helpt bij de strijd tegen een droge huid, tekenen van huidveroudering en pigmentvlekken. Perfect om af te wisselen met een andere (dagelijkse) Paula’s Choice-exfoliant.
 • Resist Anti-Aging 10% AHA Exfoliant Advanced Treatment
  Deze geavanceerde treatment bevat een mix van vier verschillende AHA’s. Hun krachtige eigenschappen gecombineerd met 0,5% BHA kalmeren je huid. Je kunt deze exfoliant zo vaak gebruiken als je huid nodig heeft (dagelijks of wekelijks) om een doffe huid, tekenen van huidveroudering en pigmentvlekken te verminderen. Door middel van de pipet kun je de exfoliant nauwkeurig doseren en is het product zuinig in gebruik.
 • Resist Anti-Aging 10% AHA Bodylotion
  Naast de exfolianten die voornamelijk zijn geformuleerd voor de huid van je gezicht, is er ook een Paula’s Choice-exfoliant speciaal voor je lichaam. Hiermee kun je de droge huid op de rest van je lichaam tegengaan, ook wanneer je last hebt van keratosis pilaris.

Hopelijk heeft bovenstaand informatie je gerustgesteld en kun je nu zorgeloos je huid exfoliëren met een AHA. Wil je meer weten over exfolianten of ga je voor het eerst exfoliëren, dan kun je Alles wat je moet weten over exfolianten en exfoliëren lezen.

Aanbevolen producten

Normale huid, Droge huid
Alle huidtypen
Normale huid, Droge huid
Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons klantenservice-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.