Mijn Gender, Mijn huid

Diversiteit is prachtig. Daarom willen we deze Pride-maand genderdiversiteit vieren, in alle mogelijke kleuren. We geven extra aandacht aan non-binaire personen en stellen de vraag aan onze community: wat betekent het om non-binair te zijn?

We zijn er bij Paula’s Choice van overtuigd dat iedereen het recht heeft om blij te zijn met zichzelf, wat je seksualiteit of genderidentiteit ook is. Deze pride-maand vieren we niet alleen de LHBTIQA+-community; de plek waar lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen, queers, aseksuele personen en alles wat daarbij hoort zich veilig voelen. We staan ook stil bij het omarmen van genderneutraliteit en inclusiviteit in alle vormen. Genderidentiteit is niet hetzelfde als seksualiteit. Het is onderdeel van je kern, van wie je werkelijk bent. Het bepaalt ook hoe je jezelf ziet. Je identiteit kan hetzelfde zijn als je geboorte-sekse, maar dit kan ook verschillen. Door de juiste voornaamwoorden te gebruiken als je iemand aanspreekt, zorg je voor een inclusieve omgeving. Een omgeving waarin iedereen zich vrij kan uiten.

Onze community is een veilige, inclusieve plek waar we onze verschillen vieren en elkaar steunen in het ontdekken van onze ware identiteit. Door respect en acceptatie voor elkaar – zonder labels – moedigen we iedereen aan om je authentieke zelf te zijn, want échte schoonheid is je eigen waarheid naleven en uitdragen.

ILGA prideDit jaar steunen we Pride 2022 als Paula's Choice door $10,000 te doneren aan ILGA World te doneren. Dit is een wereldwijde verbond van meer dan 1700 organisaties in 160 landen, die zich inzetten voor gelijke rechten voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse, queers en aseksuele personen over de hele wereld. IGLA World vecht voor mensen die worden gediscrimineerd op grond van hun seksuele geaardheid, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken.


Onze diverse community inspireert ons elke dag weer, op hun reis naar zelfacceptatie en liefde. We spraken met vier van onze community-leden, om meer te weten te komen over hun persoonlijke verhalen, maar ook om te ontdekken wat genderidentiteit voor hen betekent. We hopen dat hun authenticiteit en moed jou kan inspireren om te omarmen wie je werkelijk bent!

dimi

Dimi
hij/hem
Social account (Tiktok), @dimxoo
Social account (Instagram), @dimxoo

Bio:
De Duitse, educatieve content creator is onderdeel van de LHBTIQA+-community, deelt zijn creativiteit, individualiteit en queerness in Berlijn en hij onderwijst online over álles rondom LHBTIQA+

Quote:
"Jij, ik, eigenlijk iedereen van ons, identificeert zich als een, geen of meerdere genderidentiteiten. We zijn eigenlijk allemaal verbonden met dit onderwerp. Het is aan ons om de gendernormen te doorbreken en om diversiteit, elke dag weer, te vertegenwoordigen. Waarom scheiden we kleding in mannen- en vrouwenafdelingen? Waarom hebben we niet meer uniseksbadkamers? En: waarom moeten mensen meer betalen bij de kapper op basis van hun geslacht?
Generatie Z werkt harder én meer dan elke andere generatie om het gesprek te starten over socio-politieke problemen – zoals het opkomen voor LHBTIQA+-community en andere minderheden. Als ik de passie zie bij mensen die hard op weg zijn om het verschil te maken, maakt me dat zo trots op deze jongeren."

zain

Zain
hen/hun
Social account (Instagram), @zaddyza1n

Bio:
De Britse, Zuid-Aziatische, non-binaire make-up artist & beauty-influencer Zain Shah, combineert hun creativiteit met sociaal activisme om genderstereotypen te bestrijden en queer-inclusiviteit binnen de beauty-industrie te promoten.

Citat:
"Ik identificeer me als non-binair. Makkelijk gezegd, is een non-binair persoon iemand die zich niet alleen identificeert als man of vrouw.
Al zo lang ik me kan herinneren, voel ik me anders. Toen ik opgroeide, heb ik erg geworsteld om me comfortabel te voelen binnen de maatschappij, vooral door de verwachtingen die overheersten rondom gender. Als tiener had ik een uitgebreide routine en kocht ik kleding bij de vrouwenafdeling. Toen ik twintig werd, ontdekte ik mijn liefde voor make-up. Het was een proces van zelfacceptatie en uiteindelijk was ik in staat om eerlijk te zijn over mijn genderidentiteit."

pascal

Pascal de Vormer
hen/hun
Social account (Tiktok): @pascaldevormer_
Social account (Instagram): @pascaldevormer

Bio:
De Nederlandse creator, artiest en queer-activist Pascal de Vormer stelt de norm in hun werk continu ter discussie en laat zich niet tegenhouden door traditionele opvattingen over gender.

Quote:
"Genderidentiteit is niet wat er in je broek zit, maar het gaat om wat er tussen je oren zit. Gender gaat vérder dan het binaire onderscheid tussen man en vrouw. Het is vloeibaar.
In de westerse cultuur, lijkt het één, het ander vaak uit te sluiten. Als je geen man bent, ben je een vrouw, maar dit is geen juiste weerspiegeling van de werkelijkheid. Mannelijkheid en vrouwelijkheid hoeven niet tegenover elkaar te staan. Een man zijn betekent zoveel meer dan géén vrouw zijn en vice versa.
Zie het als twee sterren in het heelal. We zeggen ook niet dat we maar twee sterren hebben. Ik hou van de uitspraak: ‘Mannen komen van mars, vrouwen komen van Venus’, die stelt namelijk dat alle andere planeten gereserveerd zijn voor ons, de queer-community. "

enrica

Enrica Scielzo
zij/haar
Social account (Instagram), @enricascielzo

Bio:
De Italiaanse Enrica Scielzo is de eerste transgender fashion- en beautyblogger ter wereld, die haar skills als make-up artist inzet als imago-consultant; om de status quo van hoe mensen zichzelf zien én zichzelf voelen uit te dagen.

Quote:
"Mijn naam is Enrica en ik ben een transgender vrouw. Het liefst word ik aangesproken met zij/haar, dankjewel. Ik heb daarvoor gevochten en ik hecht er veel waarde aan. Volgens mij is gender vooral relevant voor onze taal. Het is niet altijd noodzakelijk, maar soms heerst er de behoefte om te begrijpen waar we het over hebben. Vooral in mijn taal – de Italiaanse taal – hebben we heel duidelijk verschil tussen vrouwelijk en mannelijk.
De meeste van onze bijvoeglijke naamwoorden zijn het een óf het ander. We zeggen bijvoorbeeld niet, ‘moe’ – wat zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn. We zeggen ‘stanco’, dit is mannelijk of we zeggen ‘stanca’, wat vrouwelijk is. Onze taal dwingt ons elke dag, elke zin én elk woord een keuze te maken tussen vrouwelijk of mannelijk.
Onze taal zou ons moeten toestaan om ons vrij te kunnen uiten zoals we zijn, in alle volledigheid. Dat is iets waar we echt aandacht aan moeten schenken en aan moeten werken, zodat jongere mensen hun ware identiteit op de meest geschikte manier kunnen uitdrukken. De wereld is niet hetero. De wereld is divers."

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.