De invloed van vitamine C op de huid

Vitamin c

Sommige ingrediënten hebben zo’n opmerkelijke, positieve invloed op onze huid, dat ze wat extra aandacht verdienen. Vitamine C is een van deze bijzondere ingrediënten en we vertellen je in dit artikel meer hierover: welke resultaten mag je verwachten, zijn er verschillende varianten en hoe verwerk je vitamine C in je huidverzorgingsroutine?

Huidveroudering tegengaan en teint egaliseren

Vitamine C biedt een krachtige bescherming tegen schadelijke factoren, zoals vervuiling en uv-straling. Een product met vitamine C als ingrediënt, zorgt voor een frisse blik en een jonger uitziende huid.

Voordelen van vitamine C voor de huid

  • Vervagen van zichtbare schade door de zon en oppervlakkige pigmentvlekken.
  • Een doffe, vlekkerige huid verfrissen.
  • Het is een krachtige antioxidant: de huid wordt beschermd tegen irritatie, ontstekingsreacties en vervuiling.
  • Verbetert het natuurlijke genezingsproces, waardoor rode vlekken na puistjes vervagen.
  • Verhoogt werkzaamheid van een zonnebrandproduct en biedt de huid een betere bescherming tegen uv-straling.

Ascorbinezuur: beste vitamine C

Ascorbinezuur – ook L-ascorbinezuur genoemd - is van alle soorten vitamine C het meest bekend. Ascorbinezuur is veelvuldig onderzocht op de voordelen voor de huid en kom je vaak tegen in zorgvuldig samengestelde huidverzorgingsproducten. Zo bevatten onze C5 Super Boost Nachtcrème en C5 Super Boost Oogcrème allebei een mix van 5% gestabiliseerd vitamine C. In de C5 Super Boost Nachtcrème en de Oogcrème zet de huid de 3-O ethyl-ascorbinezuur & ascorbyl glucoside om in L-ascorbinezuur. De mix van vitamine C helpt vrije radicalen en externe stressfactoren te bestrijden en tekenen van huidveroudering te verminderen.

Ascorbinezuur in hoge concentraties (15% of hoger) is ideaal om hardnekkige huidproblemen te behandelen. Wij bieden 2 concentraties vitamine C aan: Paula's Choice C15 Super Booster met 15% gestabiliseerd ascorbinezuur, voor gebruik op je gehele gezicht en Paula’s Choice C25 Super Booster (met 25% gestabiliseerd ascorbinezuur) voor hardnekkige plekjes.

Varianten vitamine C

Naast ascorbinezuur zijn natrium ascorbylfosfaat, ascorbylpalmitaat, retinyl ascorbaat, tetrahexyldecylascorbaat en magnesiumascorbylfosfaat het meest stabiel en effectief voor de huid. Deze afgeleide vormen van vitamine C werken echter beter in een mix met andere goede antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten. Denk hierbij aan ingrediënten als groene thee, retinol en/of niacinamide. Paula’s Choice heeft verschillende producten met een combinatie van deze ingrediënten, zoals:

Snelle resultaten

Vitamine C hoeft niet per se in een hoge concentratie worden toegepast om resultaat te boeken. Onderzoek toont aan dat concentraties van 0,6% al antioxiderend zijn en huidveroudering tegengaan. Een product met een lage dosis vitamine C kan de huid zeker herstellen en voeden, indien het product nog meer effectieve ingrediënten bevat.

Onthoud wel dat antioxidanten, waaronder vitamine C, hun effectiviteit verliezen als ze worden blootgesteld aan zuurstof en licht. Gebruik daarom producten die verpakt zijn in ondoorzichtige tubes of flesjes (liefst met een pomp) en vermijd producten in potjes. Zo houdt het product haar optimale werking.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.