Geurstof­vrije producten: een must voor de gevoelige huid

Als je last hebt van een extra gevoelige, rode huid, is het essentieel om verzorgingsproducten te gebruiken die geen irriterende ingrediënten bevatten. Vooral geurstoffen zijn grote boosdoeners; vermijd deze zoveel mogelijk.

Waarom zijn geurstoffen een probleem voor de gevoelige huid?

Hoewel elk huidtype last kan hebben van toegevoegde geurstoffen – zowel synthetische als natuurlijke - kunnen geurende producten extreem veel last veroorzaken als je gevoelig bent voor huidallergieën. Ook wanneer je last hebt van huidaandoeningen als psoriasis, eczeem of rosacea, kunnen geurstoffen voor problemen zorgen. Geurstoffen geven hun geur af via vluchtige stoffen. Als die in aanraking komen met je huid, kan deze geïrriteerd raken. Zichtbaar, maar ook onzichtbaar. Je krijgt niet altijd meteen een rode of schilferige huid of jeuk. Irritaties of ontstekingen zijn zeer slecht voor je huid. Sommige schade is pas jaren later zichtbaar. Vergelijk het maar met roken of zonnebaden; in de eerste jaren dat iemand rookt of veel in de zon ligt te bakken is er nog geen zichtbare schade aan de huid. Vergelijk je diezelfde persoon jaren later met iemand die nooit gerookt heeft en zich altijd goed heeft beschermt tegen de zon, dan zie je overduidelijk wie de meeste zonneschade, rimpels en een doffe huid heeft. Zo is het ook met jarenlange (onzichtbare) huidirritatie, je huid kan zich nooit optimaal herstellen, is overgevoelig en veroudert veel sneller.

Waarom zijn er dan zo veel cosmeticamerken die toch geurstoffen toevoegen aan hun producten? Omdat vrijwel iedereen afgaat op zijn neus bij het kiezen van producten. Als een product lekker ruikt, zijn we eerder geneigd het te kopen. Daarnaast ruiken sommige ingrediënten in cosmetica zo onaangenaam dat een geurtje wordt gebruikt om dat te maskeren. “Hypoallergeen” en “dermatologisch getest” Winkels verkopen veel producten die zeggen "hypoallergeen" of "dermatologisch getest" te zijn.

“Hypoallergeen” en “dermatologisch getest”

Dit zijn helemaal geen medisch wetenschappelijke termen. Het zijn marketingtermen en geven je absoluut geen garantie dat je een effectief cosmeticaproduct koopt.

Natuurlijke en biologische ingrediënten

Natuurlijke en zelfs biologische ingrediënten zijn niet per definitie goed. Veel van deze natuurlijke ingrediënten irriteren of beschadigen de huid, zoals “essentiële” oliën, sinaasappel, citroen, limoen, bergamot, menthol, lavendel en eucalyptus. Lees hier waarom natuurlijk niet altijd beter is.

Waar vind je geurstofvrije producten?

Paula's Choice heeft 100 procent geurstofvrije huidverzorgingsproducten en make-up voor gezicht en lichaam. Geurstofvrije haarverzorgingsproducten, zoals de All Over Hair & Body Shampoo, behoren ook tot het assortiment. Stylingproducten die geurstoffen bevatten, zijn minder schadelijk voor je hoofdhuid, omdat deze niet in direct contact komen met je huid. Het haar zelf heeft geen last van geurstoffen.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.