Huidverzorging voor een gevoelige huid

Huidverzorging voor een gevoelige huid

Wat is een gevoelige huid?

Als je last hebt van een gloeiend gevoel, roodheid, aanhoudend prikken of als je de neiging hebt niet goed te reageren op huidverzorgingsproducten in het algemeen, dan is je huid waarschijnlijk gevoelig. Wij helpen je een gevoelige huid beter te begrijpen, zodat je eindelijk de juiste huidverzorging kunt vinden voor de verlichting en kalmering die je nodig hebt.

Hoe verbeter je een gevoelige huid?

Een huidverzorgingsroutine voor een gevoelige huid moet sowieso milde ingrediënten bevatten waarvan bewezen is dat ze de huid versterken en beschermen. Alle producten in je routine moeten 100% vrij zijn van parfum, omdat parfum een enorme trigger is voor een gevoelige huid. Onderzoek heeft uitgewezen dat ze irriteren, uitdrogen of huidproblemen verergeren.

Om te beginnen heeft een droge, gevoelige huid baat bij een reinigingscrème met milde bestanddelen die de huid beschermen en tegelijkertijd make-up, olie en vuiligheid verwijderen, zodat je huid zacht, glad en schoon blijft. Als jouw gevoelige huid een gecombineerd tot vet huidtype is, zoek dan een gel-reiniger die lichtgewicht is maar wel effectief in het verwijderen van overtollig olie en talg.

Na het reinigen kan een speciale toner voor een gevoelige huid fijn zijn om je huid weer aan te vullen met kalmerende antioxidanten en bewezen huidkalmerende bestanddelen. We raden een hydraterende toner aan speciaal voor een gevoelige huid met kalmerende antioxidanten om de huid te herstellen en roodheid te verminderen.

Mensen met een gevoelige huid twijfelen misschien over het gebruik van een exfoliant. Maar alle huidtypen en huidproblemen kunnen voordeel hebben van het verwijderen van dode huidcellen, zij het op milde wijze en met het juiste product. Een zachte, niet-schurende leave-on-BHA-exfoliant is de perfecte oplossing voor het verzachten en kalmeren van een gevoelige huid. BHA (beta hydroxy acid, ook wel bekend als salicylzuur) heeft natuurlijke huidkalmerende eigenschappen die helpen bij het verminderen van roodheid, poriën ontstoppen en rimpels vervagen.

Wil je nog iets extra's toevoegen aan je routine, denk dan bijvoorbeeld aan een serum voor een gevoelige huid. De juiste formule laat de huid er weer fris uitzien met dank aan anti-aging-ingrediënten die volgens onderzoek ook ultrazacht en kalmerend zijn. Dit is een belangrijk onderscheid, want sommige serums bevatten bio-actieve ingrediënten die te krachtig kunnen zijn voor een gevoelige huid. Ons SKIN RECOVERY Serum bevat een mix van antioxidanten & verzorgende plantenoliën om je huid zacht, soepel en gehydrateerd te houden.

Een fijne dagcrème voor een gevoelige huid is de SKIN RECOVERY Dagcrème met SPF 30: verzachting en kalmering voor een droge huid in één simpele stap. Een dagcrème moet altijd SPF bevatten om een gevoelige huid te beschermen, aangezien onbeschermde blootstelling aan de zon nadelige gevolgen heeft voor alle huidtypen. Onderzoek heeft aangetoond dat minerale zonnefilters (titanium dioxide en/of zinkoxide) met mildst zijn voor een gevoelige huid.

Tenslotte, sluit 's avonds je routine af met een herstellende en hydraterende nachtcrème. 's Nachts heb je een crème nodig die kalmeert en verlicht. Niet-geurende plantenoliën, antioxidanten en huidkalmerende ingrediënten bieden uitkomst bij een droge, gevoelige huid. Een vette, gevoelige huid heeft juist een speciale mix van niet-vette hydraterende en huidherstellende ingrediënten nodig.

Meer treatments voor een gevoelige huid

Er zijn verborgen factoren die roodheid en gevoeligheid verergeren, waaronder omgevingsfactoren en wat je eet. Wind, extreme warmte van sauna's en jacuzzi's, pittig eten, alcohol en caffeïne kunnen allemaal triggers zijn.

Het gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten kan hetzelfde negatieve effect teweegbrengen - en om nog maar eens te benadrukken: alle producten voor een gevoelige huid zouden parfumvrij moeten zijn. Vermijd harde scrubs, reinigingsborstels en agressieve ingrediënten, waaronder alcohol (SD of gedenatureerd), menthol en geurende essentiële oliën.

Verrassend maar waar: Er bestaat geen wetgeving rondom het gebruik van de claim "voor de gevoelige huid" en dus bevatten helaas veel van deze producten tóch dit soort irriterende ingrediënten (vooral parfum). Wij hebben onze Paula's Choice CALM-collectie samengesteld op basis van een 100% irritatievrije, op onderzoek gebaseerde benadering, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over schadelijke ingrediënten die misschien schuilgaan onder een "gevoelige huid"-etiket.

Wat te doen als de gevoeligheid aanhoudt?

Als jouw gevoelige huid nog steeds hulp nodig heeft, is een bezoek aan je dermatoloog de volgende stap. Een dermatoloog kan geavanceerde behandelingen voor een gevoelige huid voorschrijven om roodheid en gevoeligheid onder controle te houden. In combinatie met een milde huidverzorgingsroutine heb je dan het beste van beide werelden voor je gevoelige huid.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.