Rosacea-gevoelige huid: je kunt er iets tegen doen

Speciaal voor de rosacea-gevoelige huid heeft Paula's Choice een aantal stappen en producten op een rij gezet die je huid gladder, rustiger en minder rood maken.

Huidverzorging voor een rosacea-gevoelige huid

De volgende tips kunnen daarnaast ook helpen bij rimpels, mee-eters, puistjes en een vette huid.

  1. Gebruik een milde, niet-uitdrogende reiniger. Gebruik nooit een (harde) zeep aan een stuk en vermijd uitdrogende reinigers en harde scrubs of te harde reinigingsborstels. Hierdoor kan de huid beschadigen en gaan ontsteken waardoor een rosacea-gevoelige huid verergert.
  2. Gebruik één of twee keer per dag een BHA-exfoliant. BHA exfolieert niet alleen, maar vermindert ook roodheid, een droge en schilferige huid en helpt tegen puistjes en mee-eters. Let op: als je een rosacea-gevoelige huid hebt wil je het gebruik van de BHA-exfoliant misschien opbouwen en in eerste instantie slechts om de dag gebruiken.
  3. Gebruik overdag een product met een SPF van minimaal 30, met alleen titaniumdioxide en/of zinkoxide als zonnefilter. Deze minerale zonbeschermingsingredienten zijn zeer zacht en effective waardoor ze het best geschikt zijn voor een rosacea-gevoelige huid.
  4. Als je een vette of gecombineerde huid hebt, gebruik dan ’s avonds een nachtcrème in lotion- of gelvorm of een licht serum. Een serum met retinol is ook een goede keuze; retinol helpt ontstekingen verminderen die kenmerkend zijn voor een rosacea-gevoelige huid.
  5. Heb je een normale of droge huid, gebruik ’s avonds dan een nachtcrème in lotion- of crèmevorm met voldoende antioxidanten en huidherstellende ingrediënten. Mag ook retinol bevatten.
  6. Overleg eventueel met je arts of dermatoloog of het nodig is om voorgeschreven (uitwendige) medicatie te gaan gebruiken en laat je adviseren. Deze plaatselijke medicatie breng je aan op een gereinigde huid (voor je dag-/ nachtcrème).

Pas verder op voor producten met alcohol, etherische/essentiële olie en/of toverhazelaar. Kaneel, rozemarijn, lavendel en roos worden vaak gebruikt als natuurlijke geurstoffen die de huid kunnen irriteren. Vermijd deze, evenals synthetische geurstoffen. Koop geen huidverzorgingsproducten die citroen, limoen, menthol/pepermunt, pijnboom of ceder bevatten aangezien deze ook irritatie kunnen veroorzaken. En gebruik geen ruwe washandjes of gezichtsborsteltjes. Rosacea begint vaak subtiel, met af en toe roodheid op wangen en neus. Maar als je er niets tegen doet, wordt het bijna altijd erger.

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

-15%
Gecombineerde huid, Vette huid
-15%
Alle huidtypen
-15%
Normale huid, Droge huid
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.