Vochtarme huid

Wist je dat een vochtarme huid niet hetzelfde is als een droge huid? Het grootste verschil zit hem in de kern van het probleem. Een droge huid wordt namelijk veroorzaakt door een tekort aan huideigen vetstoffen. Een vochtarme huid daarentegen heeft een tekort aan – de naam zegt het al – vocht. Met de juiste huidverzorgingsroutine heb je het vochtgehalte in je huid zo weer op peil!

Droge huid

Een droge huid wordt gekenmerkt door een tekort aan talgproductie in de dieper gelegen huidlagen. Een droge huid is een huidtype, een huidtype kan iets veranderen onder invloed van het seizoen, klimaat of hormonen, maar is over het algemeen redelijk stabiel. Een droge huid is gebaat bij rijkere producten die je huid voeden met oliën en huideigen vetstoffen.

Vochtarme huid

Een vochtarme huid heeft een tekort aan vocht in het huidoppervlak en voelt vaak droog en ruw aan. Dit kan veroorzaakt worden door een beschadigde huidbarrière, de natuurlijke beschermlaag die vocht langer vasthoudt in de huid. Een vochtarme huid is geen huidtype, maar meer een huidprobleem. Huidproblemen zijn vaak vatbaarder voor invloeden van buitenaf zoals het weer of hormonen. Een vochtarme huid kan overigens voorkomen bij zowel droge en vette(re) huidtypes en is gebaat bij hydraterende producten die ervoor zorgen dat je huid beter vocht kan vasthouden.

Verzorgen van een vochtarme huid

Helaas kun je je huid niet voorzien van meer vocht door een lekker lang bad te nemen (dit werkt juist schadelijk) of een extra glas water te drinken. Wat wel kan helpen bij een vochtarme huid is het samenstellen van de juiste huidverzorgingsroutine. Doordat een vochtarme huid kan voorkomen bij zowel een droge huid als een vette huid, zijn er per huidtype verschillende producten aan te raden.

Stap 1: Reinigen

Het reinigen van een vochtarme huid is belangrijk omdat je op deze manier al het vuil verwijdert dat zich gedurende de dag op je huid heeft verzameld. Schadelijke stoffen, onder andere door milieuvervuiling, kunnen de gezonde huidbarrière aantasten terwijl die juist zo belangrijk is om voldoende vocht vast te kunnen houden zodat je huid normaal kan functioneren.

Stap 2: Tonen

Ook als je een milde reiniger gebruikt, verwijdert je reiniger niet alleen de schadelijke stoffen van je huid, maar worden er ook een aantal goede stoffen weggenomen. Een toner is in staat om je huid direct te voorzien van ingrediënten die je huidoppervlak herstellen en kalmeren.

Stap 3: Hydrateren

Als laatste stap van je gezichtsverzorgingsroutine is het belangrijk om je huid te hydrateren om de vochtbalans in je huid op peil te krijgen en te houden. Dit kun je doen door middel van een dag- en nachtcrème als laatste stap in je huidverzorgingsroutine. Het is belangrijk dat je je huid overdag beschermt met een dagcrème met SPF 30 of hoger. Dit beschermt je huid tegen de schadelijke invloed van de zon, waardoor je huid beter in staat is zichzelf te herstellen en gezond te houden.

Aanvullende verzorging

Naast je dag- en nachtcrème kun je je verzorgingsroutine nog een duwtje in de rug geven door een serum of booster aan je routine toe te voegen die je vochtarme huid nóg beter zal verzorgen. De Hyaluronic Acid Booster is een echte dorstlesser voor een vochtarme huid, een kleine hoeveelheid hyaluronzuur kan namelijk grote hoeveelheden vocht vasthouden. Je kunt deze booster aanbrengen vóór je dag- of nachtcrème of mengen met je nachtcrème. Ook het Resist Omega+ Complex serum helpt met behulp van omega-vetzuren om je huid gehydrateerd te houden en zo de natuurlijke beschermlaag te versterken. Dit serum gebruik je vóór je dag- of nachtcrème of, als je een wat vettere huid hebt, in plaats van je nachtcrème.

Met deze tips zal je vochtarme huid er weer gezond en stralend uitzien.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.