Hoeveel tijd neem je tussen het aanbrengen van verschillende producten?

We krijgen vaak de vraag hoe lang je zou moeten wachten tussen het aanbrengen van verschillende producten in je huidverzorgingsroutine. Als je kijkt naar alle verschillende producten die er zijn, is dat een logische vraag. Op die vraag hebben we één simpel antwoord: je hoeft niet te wachten! Als je goed geformuleerde huidverzorgingsproducten gebruikt (en dat zou je in alle gevallen moeten doen), dan is wachten vaker een kwestie van persoonlijke voorkeur dan noodzaak.

Kan de huid zo veel producten tegelijk verwerken?

De reden dat je niet hoeft te wachten tussen het aanbrengen van twee producten, is dat goed geformuleerde producten gemakkelijk door de huid worden opgenomen. Het ene product zal het andere product nooit ‘tegenhouden’ of de werking ervan negatief beïnvloeden. De huid kan gemakkelijk verschillende effectieve ingrediënten tegelijk verwerken. Omdat ieder ingrediënt een unieke invloed heeft, zou het zonde zijn om je huid niet alles te geven dat het nodig heeft om er gladder, gehydrateerder, jonger en egaler uit te zien.

Bij de keuze van het aantal producten om tegelijkertijd aan te brengen, gaat het daarom meer om gevoel en persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om tussen het aanbrengen van twee producten even te wachten. Anderen brengen de verschillende producten liever in lagen achter elkaar aan. De meeste producten kunnen zelfs in de hand gemengd worden en vervolgens ineens worden aangebracht. Al deze opties zijn goed. Het belangrijkste is dat je in alle gevallen niet hoeft te wachten. Dat scheelt dus tijd!

Hoe zit het met AHA- en BHA-exfolianten?

Veel mensen vragen zich af of andere producten ook direct na een exfoliant aangebracht kunnen worden. Daarover hoef je je geen zorgen te maken. Een goed geformuleerde exfoliant doet z’n werk, ongeacht hoe of wat je daarna aanbrengt.

Een paar uitzonderingen

Op iedere regel zijn uitzonderingen. In dit geval zijn er een paar kleine uitzonderingen.

  • Als je merkt dat de combinatie van producten die je aanbrengt gaat rullen, is het misschien beter om het eerste product wel eerst te laten drogen voordat je verder gaat met de rest van je routine.
  • Omdat een product met SPF altijd het laatste onderdeel van je huidverzorgingsroutine is, is het wel verstandig om daarna even te wachten met het aanbrengen van je make-up. Als je foundation of getinte dagcrème een SPF 30 of hoger bevat, is wachten niet nodig. Daarbij is het sowieso een bonus als je moisturizer, foundation en zonnebrandcrème (allemaal met minimaal SPF 30) in lagen over elkaar aanbrengt. Dat geeft extra bescherming tegen schadelijke uv-stralen.
  • Wanneer je een product met benzoylperoxide gebruikt om een specifiek huidprobleem onder controle te krijgen, kun je het best wachten tot dit product is ingetrokken voordat je een serum en/of moisturizer aanbrengt. Benzoylperoxide werkt het best wanneer het de kans krijgt om eerst in te trekken. Dit duurt overigens maar een paar seconden.

Het feit dat je niet hoeft te wachten tussen het aanbrengen van de verschillende producten in je routine, scheelt tijd. Daarnaast geeft het je de kans om te experimenteren met het toevoegen van een van onze boosters en serums aan je routine. Dit kost weinig tijd of moeite, maar kan een groot verschil maken voor je huid.

Wil je meer weten over wat ieder product in onze collectie doet en hoe ze gecombineerd kunnen worden? Lees dan ons artikel: Gezichtsverzorging op maat.

Aanbevolen producten

-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Normale huid, Droge huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.