Zeer droge huid

Verzorg een zeer droge huid in 3 stappen

Een milde huidverzorgingsroutine is belangrijk voor een zeer droge huid. Daarnaast kunnen antioxidanten en huididentieke ingrediënten helpen om de natuurlijke huidbarrière te versterken. Een combinatie van anti-irriterende en voedende ingrediënten kan geeft de beste resultaten bij een zeer droge huid.

ga direct naar alle producten

Stap 1: Gezichtsreinigers voor een zeer droge huid

Je huid bevat van nature vetstoffen om je huid te beschermen en vocht vast te houden. Voor een zeer droge huid is het daarom extra belangrijk om de huidbarrière intact te houden met een reiniger die je huid niet uitdroogt.

Bekijk alle reinigers voor een zeer droge huid

Stap 2: Exfolianten voor een zeer droge huid

Door je zeer droge huid regelmatig te exfoliëren, zal je ruwe huid zachter worden en je doffe huid weer gaan stralen. Kies bij een gevoelige huid voor een BHA-exfoliant en bij een huid met tekenen van zonneschade voor een AHA-exfoliant.

Bekijk alle exfolianten voor een zeer droge huid

Stap 3: Crèmes voor een zeer droge huid

Help je huid om uitdroging te voorkomen door een rijke crème te gebruiken met huideigen, herstellende ingrediënten die de huidbarrière versterken.

Bekijk alle crèmes voor een zeer droge huid

Producten voor een zeer droge huid

Voedt een zeer droge, soms schilferende huid met producten boordevol huidherstellende ingrediënten, die vochtverlies tegengaan en de huid kalmeren. Zo versterk je de huidbarrière en voelt je huid zachter en minder droog aan.

Bekijk alle producten voor een zeer droge huid

Lees meer over zeer droge huid

Hestel je droge huid

De belangrijkste oorzaak van een droge huid is niet vochttekort, maar beschadiging. De voornaamste boosdoener is schade door de zon. Daarnaast kan je huid beschadigd raken door het gebruik van irriterende of uitdrogende huidverzorgingsproducten. Lees meer

Een droge huid? Wat er in ieder geval in je dag-/nachtcrème moet zitten

Bij de keuze voor een dag- of nachtcrème moet je goed letten op de ingrediënten. Zo kun je bepalen of de crème je droge huid gaat helpen of niet. Lees meer