Summer skincare guide

Goed voor je huid zorgen in de zomer is eenvoudig. Het is niet nodig om je gehele routine om te gooien en je producten om te wisselen. Je skincare routine in de zomer zou veel moeten lijken op je routine het hele jaar door. Je zou wel kunnen experimenteren met lichtere texturen en matterende producten zodat je een glimmende huid voorkomt, lichaamsverzorging voor acne toevoegen aan je routine, en blijven exfoliëren. Wij delen onze tips voor een glowy, beschermde huid de hele zomer lang.

Hoe stel ik mijn skincare routine samen in de zomer?

In de warmere maanden wil je misschien afwisselen met lichtere texturen die net zo hydraterend zijn. De belangrijkste stap in je routine is uiteraard SPF! SPF zorgt ervoor dat andere essentiële stappen in je routine, zoals exfoliëren, hun werk kunnen doen en je huid tegelijkertijd wordt beschermd tegen schadelijke uv-stralen. Als je veel en lang buiten bent, of zelfs als je naast een raam zit binnen, is het belangrijk om je SPF iedere twee uur opnieuw aan te brengen.

Kan ik exfoliëren in de zomer?

Feit: je kan gewoon exfoliëren tijdens de zonnige zomermaanden (het is zelfs aan te raden!). Als je stopt met deze belangrijke stap in je routine kan het dofheid, verstopte poriën en een droge huid veroorzaken, en zullen eventuele huidverkleuringen meer zichtbaar worden.
Hoewel het klopt dat AHA-exfolianten je huid gevoeliger kunnen maken voor de zon, kun je deze zorg direct wegnemen door dagelijks een royale hoeveelheid breedspectrum SPF aan te brengen. Langere dagen buiten zijn, wanneer de zon volop schijnt en de uv-index 8 of hoger is (zomer of niet), betekent ook dat andere bescherming nodig is: uv-werende kleding, een zonnehoed, SPF lipbalm en zonnebril. Ook belangrijk: vermijd directe blootstelling aan de zon tijdens piekuren, normaal gesproken tussen 10.00 's ochtends en 16.00 's middags.
Je kunt dus de zon in na exfoliëren, zolang je de juiste maatregelen voor bescherming treft. Maak niet de fout om de zomer of een vakantie als excuus te zien om een zongebruind kleurtje te krijgen. Dit is op meerdere manieren zeer schadelijk voor je huid, van collageenafbraak tot irritatie van iedere huidlaag. De schade wordt met elke nieuwe blootstelling groter.

Summer guide

Kan ik actieve ingrediënten gebruiken in de zomer?

Je kunt actieve ingrediënten gewoon blijven gebruiken of toevoegen aan je routine tijdens de zomer, zolang je maar SPF aanbrengt als laatste stap. Sommigen denken dat het beter is om te stoppen met vitamine C, niacinamide, retinol, BHA en AHA door verhoogde blootstelling aan de zon tijdens de zomer, maar dit is niet nodig als je iedere dag SPF draagt van 30 of hoger. Vitamine C is bijvoorbeeld het hele jaar door gunstig voor je huid, inclusief de zomer. Vitamine C beschermt namelijk tegen uv-schade en helpt de huid stralend te houden.

Wat is de perfecte skincare routine voor de zomer?

Volg deze stappen voor een effectieve skincare routine in de zomer:

  1. Reinigen! Je draagt meer SPF tijdens de zomer dus een grondige reiniging elke avond is cruciaal ter voorbereiding op de rest van je routine. We raden zelfs double cleansing aan; om ervoor te zorgen dat alle talg, SPF, zweet en vuil van je gezicht verwijderd wordt.
  2. Tonen. Dit is een optionele stap afhankelijk van behoefte en huidtype. Zelfs als je normaal gesproken geen toner gebruikt kan het een snelle en effectieve manier zijn om op lichte wijze te hydrateren.
  3. Exfoliëren. Er wordt vaker gedacht dat exfoliëren niet nodig is in de zomer, maar deze stap zorgt ervoor dat je poriën niet verstopt raken, zeker wanneer je dagelijks SPF draagt. Zorg dat je altijd eindigt met SPF, idealiter 15 minuten voor blootstelling aan de zon, en breng de SPF elke twee uur opnieuw aan. Je kunt er voor kiezen alleen in de avond te exfoliëren, in plaats van ochtend én avond.
  4. Treatment. De vierde stap in je skincare routine voor de zomer bevat boosters, serums, en treatments. Deze producten bieden geconcentreerde actieve ingrediënten zonder zwaar aan te voelen op de huid. Dit is het moment om huidproblemen het hele jaar door aan te pakken tijdens het verzorgen van je huid in de zomer.
  5. Dagcrème met SPF: De laatste stap in je routine is een hydraterende dagcrème met SPF. Zorg dat je SPF ongeveer 15 minuten kan intrekken voordat je make-up aanbrengt, voor maximale bescherming.
  6. Lichaamsverzorging. Veelvoorkomende huidproblemen op het lichaam zijn bultjes door scheren of waxen, striae, ingegroeide haartjes, keratosis pilaris en veel meer. Voor deze huidproblemen raden we onze innovatieve 2% BHA Body Spot Treatment aan. Het verwijdert op milde wijze dode huidcellen en maakt de huid gladder, zachter en egaler. Breng de crème royaal aan op de gebieden waar nodig en volg altijd met een SPF als je de zon in gaat!
Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.