Zon­bescher­ming opbouwen met laagjes SPF

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is om je huid overdag te beschermen met SPF. Maar hoe doe je dat bijvoorbeeld in combinatie met make-up of als je langere tijd buiten bent en een nieuw laagje bescherming aan wilt brengen. Al deze prangende vragen worden hieronder beantwoord.

De basis

Het is aan te raden om overdag altijd een dagcrème te gebruiken met een SPF van minimaal 30. Een dagcrème is de laatste stap voor het aanbrengen van make-up. Breng de crème royaal aan op gezicht, hals en decolleté. Vind je dit te zwaar aanvoelen op je gezicht, bouw dan verschillende laagjes SPF op door make-up te gebruiken die ook SPF bevat.

Primer met SPF

Een goede manier om je huid te voorzien van nog een laag zonbescherming ná je dagcrème maar vóór het aanbrengen van je make-up is het gebruik van een primer die tevens een SPF van minimaal 30 bevat. Een primer zorgt ervoor dat je huid wordt klaargestoomd voor een laagje make-up, hierdoor blijft je make-up beter zitten en langer mooi.

Foundation met SPF

Als je doorgaans overdag een foundation gebruikt, dan zou het aanbrengen van een foundation over je dagcrème de werking van de SPF kunnen afzwakken. Daarom is het beter om te kiezen voor een foundation die ook een SPF van minimaal 30 bevat. Daarnaast bestaan er ook compact poeders met een zonnefilter die je kunt gebruiken om je foundation te fixeren.

Je kunt beter niet alleen make-up met SPF, zoals een foundation of poeder, gebruiken als zonbescherming. In de meeste gevallen breng je een foundation of poeder niet zo royaal aan als je met een dagcrème zou doen, dus dan bied make-up met SPF onvoldoende bescherming. Als zowel je dagcrème als je foundation een SPF van minimaal 30 bevatten dan zou je ze ook kunnen mengen om de eventuele witte gloed van een minerale zonnefilter weg te nemen.

Foundation zonder SPF

Wil je tóch graag foundation gebruiken die geen SPF bevat, maar de werking van de SPF in de dagcrème zo min mogelijke afzwakken, volg dan deze stappen:

  • Laat je dagcrème met SPF eerst goed intrekken voordat je foundation aanbrengt.
  • Gebruik voor optimale bescherming ook een Primer met SPF 30 voordat je foundation aanbrengt.
  • Breng je foundation met zachte neerwaartse bewegingen aan.
  • Doe dit bij voorkeur met een sponsje of kwast in plaats van je vingers.
  • Probeer niet te wrijven of horizontaal te bewegen.
  • Druk bij het aanbrengen niet te hard.

Zonbescherming bijwerken, zonder je make-up te ruïneren

Als je gedurende de dag langer in de zon bent is het goed om je SPF regelmatig bij te werken. De beste optie is om dan nog een laagje crème met een SPF van minimaal 30 aan te brengen, maar hiermee zou je natuurlijk je zorgvuldig aangebrachte make-up kunnen verpesten.

Een tussenoplossing kan het aanbrengen van een poeder met SPF zijn. Hoewel compact- of losse poeders met SPF op zichzelf niet voldoende bescherming tegen de zon geven, bieden ze wel een geweldige manier om door de dag heen wat extra bescherming tegen de zon aan te brengen zonder je make-up te ruïneren.

Aanbevolen producten

Gecombineerde huid, Vette huid
Gecombineerde huid, Vette huid
Normale huid, Droge huid
Normale huid, Droge huid
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.