Hoe wij steeds duurzamer worden

null

Voor ons is het formuleren van goede huidverzorging niet genoeg. We zijn hier ook om van onze planeet een betere plek te maken. Dat begint met het verminderen van onze bijdrage aan de klimaatcrisis door slim om te gaan met het inkopen van materialen, productontwikkeling en verzending. Ons einddoel? Netto nul emissie in 2030.


Zo gaan we het bereiken:

null

Broeikasgasreductie

We werken samen met experts die ons helpen doelen te stellen waarmee we onze klimaatimpact verkleinen. Dat betekent onder andere het berekenen en meten van onze grootste uitstoot.

null

Verpakkingsimpact

We streven naar recyclebare, herbruikbare of gerecyclede verpakkingen om het gebruik van nieuw ‘virgin’ plastic te verminderen. Alle kartonnen verpakkingen en verzendmaterialen zijn gemaakt van FSC-gecertificeerde materialen. Ook zijn onze verzendmaterialen volledig recyclebaar.

null

Transport

Voor het transport van onze producten geven we prioriteit aan zee-zendingen boven luchtzendingen. Voor zakelijke reizen binnen Europa promoten wij vervoer per trein in plaats van per vliegtuig. Het openbaar vervoer wordt volledig vergoed en we stellen fietsen ter beschikking voor onze medewerkers. We streven ernaar om milieuvriendelijk transport te implementeren en onze hele toeleveringsketen te stroomlijnen om de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken.

null

CO2 Compensatie

Ons doel is om onze CO2-uitstoot te verminderen. Dit proces is complex en kost tijd omdat we het goed willen doen. Ondertussen werken we aan het compenseren van onze CO2-uitstoot. Als eerste stap zijn we in 2019 begonnen met het jaarlijks planten van bomen om de vliegreizen van medewerkers te compenseren. Sindsdien hebben we in totaal 3.400 bomen geplant.

Duurzaamheid is een belangrijk thema waar we ons graag voor willen inzetten. Vragen of opmerkingen? Deel ze met ons customer care team. Volg onze sociale media kanalen om geïnformeerd te blijven over onze laatste groene acties.