Huidverzorging voor je lichaam

Niet alleen je gezicht heeft verzorging nodig om zacht, glad en gezond te blijven. Voor verzorging van de huid van je lichaam gelden over het algemeen dezelfde richtlijnen als voor de huid van je gezicht. Hou de volgende adviezen in je achterhoofd om de huid van je lichaam jong en gezond te houden en om eventuele huidproblemen te verminderen of tegen te gaan:

  • Gebruik milde producten om je lichaam te wassen. Vermijd hierbij ingrediënten en producten die je huid kunnen irriteren, zoals geurstoffen of traditionele stukken zeep. Ook het gebruik van grove scrubs of een schurende spons wordt afgeraden. Huidproblemen zoals puistjes en bultjes kun je helaas niet 'wegscrubben'. Harde, korrelige scrubs kunnen de huid zelfs beschadigen, maar een leave-on-exfoliant met AHA of BHA voor het lichaam zorgt op milde wijze voor mooi resultaat.
  • Bescherm niet alleen je gezicht, maar ook andere lichaamsdelen die eraan worden blootgesteld, zorgvuldig tegen de zon.
  • Droge huid op het lichaam kun je verzorgen met een hydraterende formule vol met antioxidanten en herstellende en verzachtende ingrediënten. Je huid gaat stralen en voelt dan snel weer comfortabel aan. Probeer bijvoorbeeld onze Daily Replenishing Body Cream voor een zachte huid of probeer de Ultra-Rich Soothing Body Butter, voor hele droge plekjes zoals op de handen, ellebogen, kniën of voeten.

Puistjes op het lichaam

Puistjes kunnen overal op het lichaam voorkomen, van je rug tot je billen. Puistjes op je lichaam pak je aan met dezelfde soort ingrediënten en producten waarmee je ook puistjes in je gezicht aanpakt.

  • Een BHA-exfoliant is essentieel in de strijd tegen puistjes. Het verwijdert dode huidcellen, zelfs diep in je poriën. Zou je deze dode huidcellen niet verwijderen, dan kunnen ze je poriën verstoppen wat leidt tot puistjes. De 2% BHA Body Spot Exfoliant is een lichaams-exfoliant met een luchtige crèmetextuur, die puistjes en roodheid tegengaat en de huid weer glad maakt.
  • Azelaïnezuur komt in hoge concentratie voor in onze 10% Azelaic Acid Booster en Clear Skin Clearing Treatment. Azelaïnezuur is een echte multitasker: het is een antioxidant, het werkt kalmerend én gaat diverse huidverkleuringen (na puistjes) tegen. Ideaal om plaatselijk op je lichaam aan te brengen en je huid zo snel mogelijk te laten herstellen.

Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris is te herkennen aan kleine rode bultjes die voornamelijk voorkomen op armen, dijen, schouders en rug. Deze rode bultjes zijn het resultaat van (door dode huidcellen) verstopte poriën die verharden en vervolgens rood en geïrriteerd raken. Je kunt de rode bultjes laten afnemen door de dode huidcellen uit je poriën te verwijderen en daarnaast je huid te verzorgen, zodat deze zacht en glad blijft.

  • Net als bij puistjes geldt dat een BHA-exfoliant het ideale ingrediënt is om tot diep in de porie door te dringen en ook daar dode huidcellen te verwijderen. Met de 2% BHA Body Spot Exfoliant sla je twee vliegen in één klap: je verwijdert dode huidcellen én voorziet je huid van de nodige verzorging voor een glad en zacht resultaat.

Pigmentvlekken

Zoals eerder al gezegd is dagelijkse zonbescherming de belangrijkste stap om huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekken, tegen te gaan. Ook als er inmiddels al pigmentvlekjes zijn ontstaan op je handen, armen or decolleté is het nog niet te laat om verstandig om te gaan met zonbescherming. Als je iets wil doen tegen de pigmentvlekjes die al zijn ontstaan dan kunnen de volgende producten een uitkomst bieden:

  • De Resist Anti-Aging 10% AHA Body Lotion is een lichaamsexfoliant. Deze AHA-exfoliant richt zich vooral op dode huidcellen aan het huidoppervlak en kan daardoor pigmentvlekjes laten vervagen. Daarnaast werkt AHA vochtbindend en zorgt daarmee voor een gehydrateerde, zachte huid.
  • De Resist Anti-Aging Retinol Body Lotion bevat de krachtige antioxidant retinol, die zeer effectief werkt tegen huidveroudering zoals fijne lijntjes, rimpels en zonneschade. Daarnaast bevat de bodylotion plantaardige vetstoffen en oliën die je huid voeden.

Maar onthoud goed: je kunt nóg zo gedreven één of meer van bovenstaande producten gebruiken om de huidproblemen op je lichaam tegen te gaan, maar als je daarnaast geen zonbescherming gebruikt, heeft het nauwelijks effect.

Andere problemen met de huid van je lichaam? Hier vind je meer bodyproducten van Paula's Choice.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.