Huidverzorging voor je lichaam

Voor verzorging van de huid van je lichaam gelden over het algemeen dezelfde richtlijnen als voor de huid van je gezicht. Hou de volgende adviezen in je achterhoofd om de huid van je lichaam jong en gezond te houden en om eventuele huidproblemen te verminderen of tegen te gaan:

  • Gebruik milde producten om je lichaam te wassen. Vermijd hierbij ingrediënten en producten die je huid kunnen irriteren, zoals geurstoffen of een stuk zeep. Ook het gebruik van grove scrubs of een schurende spons wordt afgeraden. Je kunt huidproblemen er helaas niet afschrobben.
  • Bescherm niet alleen je gezicht, maar ook andere lichaamsdelen die eraan worden blootgesteld, zorgvuldig tegen de zon. Met goede (breedspectrum) zonbescherming beperk je huidveroudering en kun je andere huidproblemen, zoals puistjes, verminderen. Onze Zonnebrandspray SPF 43 is makkelijk in gebruik en de Zonnebrandcrème SPF 50 is rijk aan antioxidanten, waterafstotend en geschikt voor een gecombineerde tot vette huid. Beide producten worden gemakkelijk door de huid opgenomen, voelen niet plakkerig aan en laten geen witte waas achter op de huid.

Puistjes op het lichaam

Puistjes kunnen overal op het lichaam voorkomen, van je rug tot je billen. Puistjes op je lichaam kun je met dezelfde soort ingrediënten en producten aanpakken als puistjes in je gezicht.

  • Een BHA-exfoliant helpt je huid om dode huidcellen tot diep in je poriën te verwijderen. Zou je deze dode huidcellen niet verwijderen, dan kunnen ze je poriën verstoppen en leiden tot ontstekingen, oftewel: puistjes. Er zijn twee producten van Paula’s Choice die zeer goed werken tegen puistjes op je lichaam. De Clear 2% BHA Body Spray werkt vanuit alle richtingen en is dus ideaal voor puistjes op je rug of andere moeilijk bereikbare plekken. De 2% BHA Body Spot Exfoliant is een lichaams-exfoliant met een luchtige crèmetextuur, die puistjes én huidveroudering tegengaat.
  • Azelaïnezuur komt in hoge concentratie voor in onze Resist Anti-Aging Multi-Correction Treatment en Clear Skin Clearing Treatment. Azelaïnezuur is een echte multitasker: het is een antioxidant, het werkt kalmerend én gaat diverse huidverkleuringen (na puistjes) tegen. Ideaal om plaatselijk op je lichaam aan te brengen en je huid zo snel mogelijk te laten herstellen.

Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris is te herkennen aan kleine rode bultjes die voornamelijk voorkomen op armen, dijen, schouders en rug. Deze rode bultjes zijn het resultaat van (door dode huidcellen) verstopte poriën die verharden en vervolgens rood en geïrriteerd raken. Je kunt de rode bultjes laten afnemen door de dode huidcellen uit je poriën te verwijderen en daarnaast je huid te verzorgen, zodat deze zacht en glad blijft.

  • Net als bij puistjes geldt dat een BHA-exfoliant het ideale ingrediënt is om tot diep in de porie door te dringen en ook daar dode huidcellen te verwijderen. Met de 2% BHA Body Spot Exfoliant sla je twee vliegen in één klap: je verwijdert dode huidcellen én voorziet je huid van de nodige verzorging voor een glad en zacht resultaat. Maar ook de Clear 2% BHA Body Spray is zeer geschikt om de huid op je lichaam te exfoliëren.

Pigmentvlekken

Zoals eerder al gezegd is dagelijkse zonbescherming de belangrijkste stap om huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekken, tegen te gaan. Ook als er inmiddels al pigmentvlekjes zijn ontstaan op je handen, armen or decolleté is het nog niet te laat om verstandig om te gaan met zonbescherming. Als je iets wil doen tegen de pigmentvlekjes die al zijn ontstaan dan kunnen de volgende producten een uitkomst bieden:

  • De Resist Anti-Aging 10% AHA Body Lotion is een lichaamsexfoliant. Deze AHA-exfoliant richt zich vooral op dode huidcellen aan het huidoppervlak en kan daardoor pigmentvlekjes laten vervagen. Daarnaast werkt AHA vochtbindend en zorgt daarmee voor een gehydrateerde, zachte huid.
  • De Resist Anti-Aging Retinol Body Lotion bevat de krachtige antioxidant retinol, die zeer effectief werkt tegen huidveroudering zoals fijne lijntjes, rimpels en zonneschade. Daarnaast bevat de bodylotion plantaardige vetstoffen en oliën die je huid voeden.

Maar onthoud goed: je kunt nóg zo gedreven één of meer van bovenstaande producten gebruiken om de huidproblemen op je lichaam tegen te gaan, maar als je daarnaast geen zonbescherming gebruikt, heeft het nauwelijks effect.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
NIEUWE
LOOK
Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.