AHA Glycolzuur

AHA’s (alphahydroxyzuren) verwijderen op milde wijze dode huidcellen en zorgen voor een gezonde, nieuwe huid. Exfolieer met AHA voor een egalere, gladdere en stralende huid die er jonger uitziet. Lees meer over exfolianten.

 • Alle huidtypen

  Vloeibare exfoliant voor wekelijks gebruik. Vermindert fijne lijntjes en bruine vlekjes.

  Laat je verrassen!
  gratis mini nachtcrème
 • Normale huid, Droge huid

  Zachte, hydraterende lotion verwijdert dode huidcellen, vermindert fijne lijntjes en egaliseert.

  Laat je verrassen!
  gratis mini nachtcrème
 • Normale huid, Droge huid

  Deze melkachtige exfoliant bevat een mix van vier AHA’s voor een stralende, jonger uitziende huid.

  Laat je verrassen!
  gratis mini nachtcrème
 • Normale huid, Droge huid

  Dit krachtige, exfoliërende duo verwijdert op milde wijze dode huidcellen en laat een stralende, zachtere en jonger uitziende huid tevoorschijn komen.

  15% setkorting (niet geldig i.c.m. andere kortingen)
  Laat je verrassen!
  gratis mini nachtcrème
 • Alle huidtypen

  Gel-exfoliant verwijdert dode huidcellen, vervaagt pigmentvlekjes & vermindert fijne lijntjes.

  Laat je verrassen!
  gratis mini nachtcrème
 • Normale huid, Droge huid

  Zachte lotion die dode huidcellen verwijdert, de huidteint verbetert en de de huid laat stralen.

  Laat je verrassen!
  gratis mini nachtcrème

 

AHA-exfolianten voor een stralende, gezonde huid

AHA’s (zoals glycolzuur en melkzuur) worden aangeraden voor een door de zon beschadigde, droge of doffe huid. Een Paula’s Choice AHA-exfoliant helpt rimpels te verminderen, bruine vlekjes te vervagen, de collageen­productie te stimuleren én de vochthuishouding van de huid te verbeteren.

In essentie zijn er twee soorten exfolianten, die met AHA (o.a. glycolzuur) en die met BHA (salicylzuur). Het grootste verschil is dat een BHA-exfoliant het beste is voor een gecombineerde of vette huid en vooral effectief is tegen puistjes en mee-eters. AHA is vooral geschikt voor een droge en door de zon beschadigde huid. Een exfoliant met glycolzuur of een andere AHA helpt de droge huid te regenereren en zorgt ervoor dat een doffe teint er weer stralend uit gaat zien.

 

Hoe glycolzuur en andere AHA’s werken

AHA is een afkorting voor alfahydroxyzuur. De twee meest bekende alfahydroxyzuren zijn glycolzuur en melkzuur. Deze werken het best in de concentratie tussen 5% en 10%. AHA is het meest geschikt voor een droge huid. Exfolianten met BHA (betahydroxyzuur) dringen de poriën binnen en reinigen ze van binnenuit. AHA-exfolianten zijn daarentegen het meest effectieve middel om de dode huidcellen aan het huidoppervlak te verwijderen op milde wijze. Een AHA-exfoliant verwijdert dode huidcellen en voorkomt vroegtijdige tekenen van huidveroudering, zonneschade en hyperpigmentatie. Bovendien hydrateert een AHA-exfoliant voor een stralende, gezonde huid.
Paula's Choice's Resist 5% AHA Daily Treatment bevat de laagste concentratie glycolzuur en heeft een lotiontextuur. Het is een milde exfoliant voor de normale tot droge huid en bevat ook 0,5% BHA, wat helpt bij het openen van verstopte poriën. De Skin Perfecting 8% AHA Lotion bevat een hogere dosis AHA en is een romige lotion die voor extra hydratatie zorgt dankzij de kalmerende oliën. Het is daarom zeer goed geschikt voor een droge huid.
De Skin Perfecting 8% AHA Gel heeft een lichte geltextuur en is geschikt voor de normale tot vette huid. De lichtgewicht gel absorbeert snel en kan daarom perfect worden gecombineerd met andere verzorgingsproducten zoals boosters, serums, dagcrèmes of nachtcrèmes. Resist 10% AHA Fluid Weekly Treatment is een bijzonder sterke exfoliant vanwege de hoge concentratie AHA en de vloeibare textuur. Het werkt effectief tegen een droge, onregelmatige huid, tegen zonneschade en pigmentvlekken.

Gebruik je voor het eerst een glycolzuur exfoliant?

Geef je huid wat tijd om te wennen aan het product en verhoog langzaam de gebruiksfrequentie. BHA- en AHA-producten kunnen ook worden gecombineerd, omdat ze elkaar goed aanvullen.