Wat je kunt doen aan tekenen van huidveroudering op je lichaam

Vaak zijn we vooral gericht op tekenen van zonneschade in ons gezicht. We zouden ons eigenlijk net zo veel zorgen moeten maken over de schade die de zon kan veroorzaken op de huid van de rest van ons lichaam. Als je witte of donkere vlekken op je huid ziet, of andere tekenen van zonneschade, dan is dit wat je moet weten en wat je eraan kunt doen.

Witte vlekken op de huid

Witte vlekken op de huid verschijnen vaak op de armen en benen, op plekken die worden blootgesteld aan de zon. Ze verschillen niet alleen qua kleur van bruine vlekjes. Ook de oorzaak is anders. Bruine vlekjes ontstaan door een teveel aan pigment. Witte vlekjes ontstaan juist wanneer pigment vernietigd is door jarenlange blootstelling aan de zon. Door het verdwijnen van het pigment, ontstaan witte vlekken op de huid. Niemand weet precies waarom op sommige plekken witte vlekken ontstaan en op andere plekken juist bruine.

Hoewel witte vlekken eruit zien als iets om je zorgen over te maken, zijn ze onschuldig. Helaas kun je niets doen om ze te laten verdwijnen. Er is simpelweg geen manier om pigment dat weg is weer terug te krijgen. Wat je wél kunt doen, is voorkomen dat je nog meer witte vlekjes krijgt. Dit doe je door consequent een breedspectrum zonnefilter (minimaal SPF 30) te gebruiken. Daarnaast kun je andere voorzorgsmaatregelen nemen, zoals het dragen van uv-werende kleding en het belangrijkst: nóóit gaan zonnen.

Je kunt proberen de witte vlekken te camoufleren door een zelfbruiner te gebruiken. In dat geval breng je de zelfbruiner alleen aan op de witte vlekken. Gebruik een wattenstaafje of make-up-kwast om een kleine hoeveelheid zelfbruiner aan te brengen op de witte vlek. Wacht een paar uur en kijk hoe de kleur eruit ziet. Dit kun je eventueel herhalen om de kleur te behouden.

Bruine vlekken op de huid

In tegenstelling tot witte vlekken kun je aan bruine vlekken op de huid wel iets doen. Er zijn zowel vrij verkrijgbare producten als producten die een dermatoloog kan voorschrijven om iets te doen aan de zichtbaarheid van pigmentvlekken. Met de juiste behandeling kunnen ze goed als onzichtbaar worden.

Pigmentvlekken gaan meestal samen met andere tekenen van huidveroudering, zoals een doffe, grauwe huid. Je kunt de teint en structuur van je huid aanzienlijk verbeteren met een AHA-exfoliant of, als puistjes ook een rol spelen, een BHA-exfoliant. Dit zijn de snelste en mildste manieren om je huid er weer stralend uit te laten zien.

Hoe je van tekenen van zonneschade afkomt

Bescherm je huid altijd tegen uv-stalen met een breedspectrum zonnefilter, het hele jaar door. Dit is essentieel als je je huid er egaler wilt laten uitzien. Het voorkomt het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken.

Producten die ervoor zorgen dat je huid er stralender uitzien en ervoor zorgen dat pigmentvlekken minder zichtbaar worden, bevatten vitamine C, niacinamide en azelaic acid. Producten met deze ingrediënten kunnen los van elkaar, maar ook tegelijk gebruikt worden.

Het is belangrijk om te weten dat pigmentvlekken hardnekkig kunnen zijn. Het kan dus zijn dat je erachter komt (en er is onderzoek gedaan dat dit bevestigt) dat een combinatie van vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten in combinatie met behandeling door een dermatoloog het best werkt. Deze combinatie bestaat vaak uit producten op recept, samen met bijvoorbeeld een reeks laserbehandelingen die gericht is op de dieper liggende oorzaak van pigmentvlekken.

Hoe om te gaan met verkleuringen op je gezicht

Rgelmatig gebruik van een huidverzorgingsproduct dat verkleuringen corrigeert , zoals een formule met bakuchiol en niacinamide, helpt pigmentvlekken en verkleuringen in je gezicht te vervagen. Overdag is het belangrijk om altijd een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger te gebruiken om te voorkomen dat er nieuwe verkleuringen ontstaan.

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.
Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen
Normale huid, Droge huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.