Hyaluron­zuur: een weldaad voor de huid

Het lijkt wel of elk huidverzorgingsingrediënt een eigen ‘moment’ heeft en het ‘nieuwste’ of ‘meest geweldige’ op de markt is. Dat is nu het geval met hyaluronzuur. Sommige van die trendy ingrediënten zijn meer een hype dan dat ze echt effectief zijn, maar de roem van hyaluronzuur is terecht. Dit huidherstellende ingrediënt is weldadig voor alle huidtypen en doet vooral de ouder wordende huid veel goed.

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

De huid verliest naarmate we ouder worden vocht. Daardoor wordt je huid minder stevig en flexibel. Het speciale van hyaluronzuur is dat het in staat is vocht vast te houden; beter dan welke natuurlijke of synthetische polymeer dan ook. Dat is belangrijk met het oog op een ouder wordende huid, omdat een gezond vochtgehalte één van de belangrijkste eigenschappen is van een jeugdig uitziende huid.

Hyaluronzuur versterkt ook de huidbarrière (de buitenste huidlagen). Een gezonde huidbarrière voelt zachter, gladder en voller aan en ziet er jonger uit. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming door antioxidanten tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

Hyaluronzuur toevoegen aan je huidverzorgingsroutine

De lichte textuur van hyaluronzuur is geschikt voor zowel een droge als vette huid. Het is zo mild dat het ook prima aan te brengen is op een gevoelige huid. Je kunt de stof daarnaast veilig gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Steeds meer merken voegen hyaluronzuur toe aan hun producten. Je hoeft slechts in de ingrediëntenlijst te kijken of het erop staat. Belangrijk is dat het niet helemaal onderaan de ingrediëntenlijst staat, want dat betekent dat er maar heel weinig in zit.
 

Hyaluronzuur vind je over het algemeen in dag- en nachtcrèmes en serums. Let er goed op dat het product dat je wilt kopen geen irriterende geurstoffen, uitdrogende alcohol en geurende plantenolie bevat. Die kunnen de werking van hyaluronzuur teniet doen.

Als je jouw perfecte crème al hebt gevonden en er zit geen hyaluronzuur in, dan kun je altijd een product gebruiken zoals Paula’s Choice Hyaluronic Acid Booster. Die voeg je toe aan je nachtcrème of serum of gebruikt het product puur voor een extra dosis hydratatie, en waarmee je fijne lijntjes en rimpels verzacht en je een jongere uitstraling krijgt.

Het effect van hyaluronzuur

Hyaluronzuur heeft niet hetzelfde effect als een cosmetische “filler” (injectie met een rimpelopvullend middel), ook al beweren sommige cosmeticamerken van wel. Het injecteren van een filler is nu eenmaal effectiever dan een product dat je op de huid smeert. Mocht je fillers overwegen, dan is het de moeite waard om producten met hyaluronzuur eerst een tijdje te proberen. Misschien zijn de resultaten zo bevredigend dat je geen fillers meer wilt!

Aanbevolen producten

Alle producten met hyaluronzuur »

Gecombineerde huid, Vette huid
Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.