Wat moet je doen als je last hebt van puistjes met een droge huid?

Wat moet je doen als je last hebt van puistjes met een droge huid?

Een droge, acne-gevoelige huid heeft een unieke aanpak nodig die je huid voedt en puistjes tegelijkertijd - op een milde manier - verwijdert. Als je eenmaal de juiste producten hebt gevonden die perfect zijn voor je droge, acne-gevoelige huid, kan het resultaat een soepele, vochtarme huid zijn.

Reinigers en Tones voor een droge, acne-gevoelige huid

Dit huidverzachtende spoelt make-up & talg weg en maakt je huid zacht.

Calm Gezichtsreiniger Reinigt een droge huid met vlekjes diep, voedt je huid en maakt je huid zacht.

MEER ONTDEKKEN

Calm TonerVerzacht roodheid, vult je huid aan en zorgt voor een stralende glow.

MEER ONTDEKKEN

Pakt puistjes aan met de formules om een droge, acne-gevoelige huid aan te pakken

Kies producten die een acne-gevoelige huid en verstopte poriën effectief & mild aanpakken.

Clear Extra Strength 2% BHA Exfoliant
Ontstopt je poriën en minimaliseert puistjes op een drastische, maar voedende manier.

MEER ONTDEKKEN

10% Azelaic Acid Booster
Vervaagt bruine vlekjes, vermindert littekens na puistjes en kalmeert je huid.

MEER ONTDEKKEN

Hydrateer & Welke voedende crème is het beste voor een droge, acne-gevoelige huid?

Voed je huid met de perfecte vochtinbrengende crème, om een zachte, egale huid te krijgen waar je naar verlangt.

 

Calm Hydrating Dagcrème SPF 30
Een milde, minerale SPF en nachtcrème met huidverzachtende plantextracten om roodheid te minimaliseren, terwijl jij je huid beschermt tegen schade door uv-stralen.

MEER ONTDEKKEN

 

Kan een droge huid puistjes veroorzaken?

Puistjes en een droge huidkunnen soms worden veroorzaakt door problemen rondom je droge huid, voor twee redenen:

  • Een droge huid produceert meer talg om een droge huid tegen te gaan, waardoor je poriën verstopt raken.
  • Als je een droge huid hebt, gebruik je waarschijnlijk rijke huidverzorging om je huidproblemen aan te pakken, wat poriën kan verstoppen of je huidbarrière kan aantasten en puistjes kan veroorzaken.

Huidverzorging voor een droge huid & puistjes

Als je huid droog en vettig aanvoelt en gevoelig is voor puistjes, dan heb je waarschijnlijk een vochtarme huid met puistjes. Dit is heel anders dan een droge huid mét puistjes. Een vochtarme huid is een typisch voorbeeld van de verkeerde huidverzorgings-producten, zoals uitdrogende reinigers en agressieve ingrediënten zoals: Gedenatureerde alcohol mint, methanol, eucalyptus en citroen.

Klinkt dit meer als je huidtype? Zo ja, zorgen voor een vochtarme huid met puistjes vereist een aparte benadering. Je vindt meer informatie over het aanpakken van een vochtarme huid.

Terwijl een vette huidmet puistjes niet ongewoon is, heeft maar een klein percentage van de mensen een écht droge huid met puistjes. Voor diegenen met pech, is het niet makkelijk. Vooral het vinden van een (nacht)crème te die de behoeften van je droge huid aanpakt zónder je poriën te doen verstoppen, dat mogelijk voor meer puistjes kan zorgen, is een uitdaging. Dan is er nog het probleem dat producten die puistjes onder controle krijgen, de droge huid vaak nog droger maken. Dit kan een écht dilemma zijn, tijdens het shoppen van huidverzorgingsproducten.

Expert-tips voor een droge huid met puistjes:

Als je eenmaal hebt vastgesteld dat je huid droog is (we hebben het niet over uitdroging) en je hebt vastgesteld dat je routine vrij is van agressieve factoren, kun je je focussen op een milde, maar effectieve manier om je droge huid met puistjes onder controle te krijgen. De volgende tips zijn dé adviezen van onze experts:

1. Begin met een verzachtend duo met een reiniger & toner, om een droge huid met mee-eters en vlekjes aan te pakken. Je vindt ze in onze Calm-collectie, om ervoor te zorgen dat je huid diep wordt gereinigd, gevoegd wordt en zacht aanvoelt. Deze combinatie is geformuleerd voor de meest gevoelige huidtypen en is zelfs mild genoeg voor de huid die gevoelig is voor eczeem.

2. Tijd voor het grote geschut: gebruik je BHA-exfoliant om je poriën te ontstoppen. Geen zorgen, onze exfolianten zijn mild in gebruik. Onze Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant heeft een lichte lotion-textuur en verzacht en hydrateert je huid en exfolieert je huid, Het is een perfecte, milde formule voor je huid en kan zelfs de uitstraling van harde, kleine, witte bultjes op de wangen en het gezicht verminderen: ook wel bekend als milia.

3. Stop puistjes vóór ze aan de oppervlakte komen met azelaïnezuur. Dit is een échte powerhouse in het voorkomen van puistjes & in het vervagen van littekentjes na puistjes. Gebruik het consistent - één of tweemaal daags - en ervaar de huidverzachtende voordelen van dit van planten afkomstige ingrediënt. Onze 10% Azelaic Acid Booster werkt perfect om vlekjes te verminderen, bruine vlekjes te vervagen en om een onrustige huid te kalmeren.

4. De perfecte balans vinden in een nachtcrème en/of serum, is een uitdaging. Je wilt graag een product dat huidverjongende & -vernieuwende ingrediënten bevat, maar ook een product dat hydraterend genoeg is om de droge huid echt te voeden. Hij moet minder verzachtend zijn dan een standaard, dag- of nachtcrème met een crème-achtige structuur zodat het puistjes niet verergert. Je moet misschien het één en ander uitproberen, maar hier zijn een paar suggesties, beginnend met de meest lichte optie in elke categorie.

Dagcrèmes met SPF 30 of hoger (je kunt geen enkel huidtype verzorgen en deze fundamentele stap in je routine overzien):

Nachtcrèmes:

Serums:

  • Calm Serum - is een licht hydraterende, niet-vettige formule - rijk aan antioxidanten - die je huid egaliseren.
  • Resist Anti-Aging Retinol Serum - is een fluweelzacht serum, waarbij een pure vorm van retinol en krachtige antioxidanten je huid zacht en zijdeachtig laten voelen.

Meer ontdekken over een droge huid.

Wil je leren hoe je weer controle krijgt over een acne-gevoelige huid?

Meld je aan voor onze zesdaagse e-cursus Acne-Oplossingen en leer hoe je een stralende huid krijgt zonder puistjes in slechts een paar minuten per dag.

E-mailadres*:


*Als je je aanmeldt voor de Acne-cursus ontvang je vanaf dat moment ook de Paula's Choice-nieuwsbrief. Meld je je voor het eerst aan? Dan ontvang je € 5 korting op je bestelling vanaf € 25.

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.