Last van een droge huid en acne? Dit kun je doen

Voor je droge, acne-gevoelige huid zorgen vraagt om een unieke aanpak. Het is belangrijk dat je je huid voedt en tegelijkertijd op een milde manier afrekent met puistjes. Zodra je hiervoor de juiste producten hebt gevonden, zul je snel een schonere, gladdere en beter gehydrateerde huid hebben.

Begin met een kalmerende reiniger en toner voor een droge, acne-gevoelige huid, zoals die in onze Calm-collectie voor de normale tot droge huid.

Dit herstellende duo zorgt dat je huid make-up- en vetvrij is en zacht aanvoelt.

CALM Nourishing Cream Gezichtsreiniger voor de normale tot droge huid
Reinigt, herstelt en verzacht de huid

Lees meer

Calm Soothing Gel Toner voor de normale tot droge huid
Kalmeert roodheid, herstelt en laat de huid weer stralen.

Lees meer

Ga puistjes tegen met de beste producten voor een droge, acne-gevoelige huid

Kies voor producten die puistjes en verstopte poriën op een effectieve, milde en snelle manier te lijf gaan.

Clear Extra Strength 2% BHA Exfoliant
Ontstopt poriën en vermindert puistjes op een snelle, maar milde manier.

Lees meer

10% Azelaic Acid Booster
Vermindert pigmentvlekjes en vlekjes na puistjes en kalmeert de huid.

Lees meer

Hydrateer en herstel met de beste dag- en nachtcrèmes voor een droge, acne-gevoelige huid

Geef de huid de hydratatie die het nodig heeft en krijg tegelijkertijd een zachte, gladde, effen huid.

 

Calm Hydrating Dagcrème SPF 30 voor de normale tot droge huid
Milde, minerale zonbescherming met verzachtende planten-extracten. Kalmeert roodheid en beschermt je huid tegelijkertijd tegen uv-schade.

Lees meer

 

Huidverzorging voor een droge, acne-gevoelige huid

Als je huid droog én vettig aanvoelt en ook nog eens gevoelig is voor puistjes, dan heb je last van een vochtarme, acne-gevoelige huid. Dat is iets anders dan een droge, acne-gevoelige huid. Een vochtarme huid wordt meestal veroorzaakt door het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten. Bijvoorbeeld door uitdrogende reinigers of irriterende ingrediënten, zoals gedenatureerde alcohol, munt, menthol, eucalyptus en limoen.

Een vette, acne-gevoelige huid komt vaak voor. Een droge, acne-gevoelige huid een stuk minder vaak. Behoor je tot die pechvogels, dan kan dat een langdurige strijd zijn. Het kan al lastig zijn om een goede dagcrème te vinden, die goed je huid voedt, maar tegelijkertijd je poriën niet verstopt en geen puistjes veroorzaakt. Wat het nog lastiger maakt: producten die puistjes te lijf gaan, maken je huid vaak droger. Dat kan voor een dilemma zorgen tijdens het kiezen van huidverzorgingsproducten.

Klinkt dit als jouw huidtype? Dan heeft de verzorging van jouw huid een specifieke aanpak nodig. Daarover geven we je hier meer uitleg.

Weet je zeker dat je een droge huid (en dus geen vochtarme huid) hebt? Heb je gecheckt of de producten in je routine geen irriterende ingrediënten bevatten? Dan kun je je nu gaan richten op een effectieve manier om je droge, acne-gevoelige huid onder controle te krijgen. Hieronder vind je onze belangrijkste tips:

Begin met een kalmerende reiniger en toner voor een droge, acne-gevoelige huid, zoals die in onze Calm-collectie voor de normale tot droge huid. Dit reinigt, herstelt en verzacht de huid. Deze combinatie is speciaal geformuleerd voor een zeer gevoelige huid en is zo mild dat het zelfs geschikt is voor een eczeem-gevoelige huid.

Grof geschut (maar dan op een milde manier): een BHA-exfoliant voor een reiniging tot diep in de poriën. Onze Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant heeft een lichte textuur die de huid verzacht en hydrateert. Tegelijkertijd verwijdert het dode huidcellen en ontstopt het de poriën voor een gladde, zachte huid. Het vermindert (harde) bultjes op de huid van je gezicht.

Geef puistjes geen kans met azelaïnezuur. Azelaïnezuur is een krachtig ingrediënt dat helpt bij het voorkomen van puistjes en het verminderen van vlekjes na puistjes. Gebruik dit product iedere dag een of twee keer en ontdek de voordelen van de krachtige combinatie van azelaïnezuur, salicylzuur en plantextracten. Onze 10% Azelaic Acid Booster helpt bij het verminderen van vlekjes na puistjes en pigmentvlekjes en kalmeert de huid.

Vind de juiste balans in je dag- en nachtcrème of serum. We geven het meteen toe: dat kan lastig zijn. Je wilt graag een crème of serum met verjongende en herstellende ingrediënten die tegelijkertijd je droge huid voldoende hydrateert. Daarnaast mag het niet te vettig zijn om je puistjes niet te verergeren. Het kan zijn dat je wat moet experimenteren voordat je de juiste combinatie vindt, maar hier geven we je alvast wat tips. (Per categorie beginnen we met het lichtste product.)

Een dagcrème met minimaal SPF 30. Er is geen enkel huidtype dat zonder deze essentiële stap kan!

Nachtcrèmes:

Serums:

Lees meer over een droge huid.

Wil je leren hoe je weer controle krijgt over een acne-gevoelige huid?

Meld je aan voor onze zesdaagse e-cursus Acne-Oplossingen en leer hoe je een stralende huid krijgt zonder puistjes in slechts een paar minuten per dag.

E-mailadres:

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.