WEG MET GERSTEKORRELS

Milia, ook wel gerstekorrels genoemd, zijn ongevaarlijke maar vervelende witte bultjes in het gezicht. Ze zijn hardnekkig en kunnen soms weken, maanden of langer blijven zitten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om gerstekorrels te verwijderen en te vermijden!

HOE ONTSTAAN GERSTEKORRELS?

Deze kleine en harde korrels kunnen bij alle huidtypes en leeftijden voorkomen. Vaak verschijnen gerstekorrels op je gezicht rondom je ogen en wangen. Gerstekorrels kunnen spontaan ontstaan en zijn kleine ophopingen van dode huidcellen die onder het huidoppervlak zitten. In sommige gevallen kunnen gerstekorrels ook ontstaan nadat de huid beschadigd is geweest, bijvoorbeeld door verbranding of schaafwonden.

HOE VERWIJDER JE GERSTEKORRELS?

Gerstekorrels gaan vaak vanzelf weer weg maar soms is er meer nodig. Deze 3 tips helpen je bij het krijgen van een egalere huid:

  • Goed geformuleerde huidverzorgingsproducten zijn de basis voor een stralende huid. Kies voor een milde reiniger om vuil en make-up te verwijderen, een toner om je huid te kalmeren en dagcrème met SPF 30 om je huid te beschermen tegen de zon; bijvoorbeeld onze Calm Non-Greasy Dagcrème.
  • Dagelijks exfoliëren met een BHA-exfoliant met salicylzuur zorgt ervoor dat dode huidcellen van de huid worden verwijderd. Hierdoor wordt de nieuwe, zachte huid die eronder ligt zichtbaar.
  • Als huidverzorgingsproducten niet helpen, kun je er ook voor kiezen om de gerstekorrels professioneel te laten weghalen door een huidtherapeut of schoonheidsspecialiste. Zij verwijderen de gerstekorrel door ze voorzichtig met een naaldje in te prikken, doe dit vooral niet zelf!

GERSTEKORRELS ZIJN GEEN PUISTJES

Misschien heb je weleens een gerstekorrel verward met een puistje. Logisch, want het is een wit bultje op je gezicht. Maar ze zijn verschillend. Zo zit een gerstekorrel vaak rondom je ooglid en op de drogere delen van je huid. Ook zijn gerstekorrels niet ontstoken, rood en pijnlijk zoals een puistje. Ze hebben dan ook beide een andere behandeling nodig.

WAT MOET JE NIET DOEN?

Gerstekorrels zijn dus geen puistjes. Producten tegen puistjes (zoals bijvoorbeeld benzoylperoxide) zorgen er dan ook niet voor dat ze weggaan. Zelf aan de slag gaan met het uitknijpen of doorprikken van een gerstekorrel is ook af te raden. Er is een grote kans dat je hiermee de huid om de gerstekorrel heen beschadigt.

HET BELANG VAN EEN GOEDE HUIDVERZORGING

Een goede huidverzorgingsroutine met daarin een exfoliant helpt dus om gerstekorrels te verminderen. Heb je nog geen exfoliant in je badkamerkastje? Probeer dan één van onze BHA exfolianten. Als je na een aantal weken nog steeds last hebt van gerstekorrels is het aan te raden om een afspraak te maken bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialiste!

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

-20%
Gecombineerde huid, Vette huid
Normale huid, Droge huid
Gecombineerde huid, Vette huid
Gecombineerde huid, Vette huid
Gecombineerde huid, Vette huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.