Hoe kan ik het best mijn huid verzorgen tijdens de winter?

Bij veel mensen verandert hun huid onder invloed van de wisseling van seizoenen en wordt de huid in de winter droger. Niet alleen een drogere huid in het gezicht, maar ook gebarsten lippen, ruwe handen en droge benen kunnen een gevolg zijn. Dit betekent niet dat je meteen je hele, met zorg samengestelde, huidverzorgingsroutine moet aanpassen naar producten voor een droge huid. Je kunt beter je huidige routine aanvullen met een aantal producten die je huid net een beetje extra verzorgen en hydrateren.

Droge huid in je gezicht

Als de huid in je gezicht ineens een stuk droger wordt in de winter hoef je niet ineens je hele gezichtsverzorgingsroutine om te gooien. Wel kun je de natuurlijke vochtbalans een boost geven door je routine aan te vullen met de Hyaluronic Acid Booster en voor hardnekkige droge plekjes gebruik je de Moisture Renewal Oil Booster. Breng deze boosters aan na het reinigen, tonen en exfoliëren met je gebruikelijke producten en eindig je routine met een dag- of nachtcrème.

Schilferige huid

Als je last hebt van een droge huid met schilfertjes tijdens de winter is het verleidelijk om deze weg te scrubben. Maar scrubben kan je huid juist beschadigen, waardoor het moeilijker is om vocht vast te houden en juist extra droog kan worden. In plaats daarvan kun je deze dode huidcellen beter verwijderen door een milde AHA- of BHA-exfoliant te gebruiken.
Heb je normaal gesproken ook een droge huid, dan kun je het best de 8% AHA lotion gebruiken. Heb je normaal gesproken juist een vette of gecombineerde huid en last van puisjes, maar nu last van drogere plekjes, kun je het best een 2% BHA lotion gebruiken.

Gebarsten lippen

Lippen zijn wat dunner en daardoor erg gevoelig voor het koude weer en een gure wind. Ze produceren minder huidvet dan andere delen van het gezicht. Daarom verdienen je droge lippen in de winter wat extra verzorging. Bescherm ze overdag met een lippenbalsem met SPF en voedt ze ’s avonds met een rijke balsem die werkt als een ultra hydraterend lipmasker.

Ruwe handen

Als je handen worden blootgesteld aan het koude winterweer kunnen ze al snel droog en pijnlijk aanvoelen, ook je nagelriemen kunnen haaltjes krijgen en je nagels broos worden. De Clinical Body Butter verzorgt je droge handen en helpt beschermen tegen de invloed van het koude weer. Zorg ervoor dat de Body Butter de hele winter lang in je tas zit zodat je elke keer na het wassen je handen kunt hydrateren. Om je nagelriemen extra te verzorgen is de Lip & Body Balm erg geschikt. Skincare hack: ook het Skin Recovery Masker is fijn om als rijke handcrème te gebruiken.

Droge benen

Dat de zomer voorbij is betekent niet dat je benen geen aandacht meer verdienen. Vergeet je je benen te verzorgen dan kan het zijn dat je benen extreem droog aanvoelen en er dof en schilferig uit gaan zien door een laag opgebouwde dode huidcellen. Net als voor je gezicht geldt dat een milde exfoliant perfect is om dode huidcellen te verwijderen, voor een droge (winter)huid is de Resist Anti-Aging 10% AHA Bodylotion erg geschikt. De 10% AHA Bodylotion kan overigens ook op andere droge delen van de huid worden gebruikt zoals armen, hielen en ellenbogen. Hierna kun je nog de voedende Clinical Body Butter gebruiken om je huid te hydrateren en beschermen.

Roodheid

Lage temperaturen en gure wind kunnen je gezicht niet alleen droger maken, maar ook gevoeliger, waardoor de huid rood en prikkelbaar is. Bij een gevoelige huid met roodheid is een BHA-exfoliant altijd de beste keuze, als je huid in de winter droger wordt en roodheid vertoont kun je kiezen voor de Calm 1% BHA Exfoliant. Om een rode huid verder te kalmeren kun je het Calm Serum toevoegen aan je routine, deze bevat verzachtende antioxidanten, huidherstellende ingrediënten en dorstlessende hydranten. Perfect om aan te brengen na het exfoliëren en voor je dag- of nachtcrème.

Vette huid

Ook een huid die normaal gesproken vet is kan in de winter droger worden. Vaak wordt geadviseerd om in de winter rijkere verzorgingsproducten te gebruiken, maar als je last hebt van een vette huid wil je niet dat té rijke producten bijdragen aan meer verstopte poriën en een toename van puistjes. Met een vette of gecombineerde huid kun je daarom beter uit de buurt blijven van dikke crèmes en in plaats daarvan op drogere delen meerdere laagjes aanbrengen van producten met een lichte textuur. Zoals de Hyaluronic Acid Booster, deze is extreem hydraterend en heeft een gelachtige textuur, daarna kun je nog het Resist Ultra-Light Super Antioxidant Serum gebruiken met een vloeibare textuur. Eindig met je gebruikelijke dag- of nachtcrème geschikt voor een vette of gecombineerde huid. Wil je je huid ’s nachts van een extra dosis hydratatie voorzien gebruik dan een aantal keer per week het Radiance Renewal Mask in plaats van je nachtcrème en wordt wakker met een stralende huid.

Extreem droge huid

Is je huid normaal gesproken al erg droog en wordt deze alleen maar droger in de winter, dan kunnen deze aanvullende tips jouw trekkerige huid weer comfortabel laten aanvoelen. Als je al een routine gebruikt die geschikt is voor de (zeer) droge huid, zoals de Skin Recovery Collectie, dan kun je deze nog aanvullen met het Skin Recovery Super Antioxidant Serum, gevolgd door de Moisture Renewal Oil Booster Eindig met een rijke dag- of nachtcrème geschikt voor de droge huid. Wil je je huid ’s nachts een extra rijke verzorging geven gebruik dan na (of in plaats van) je nachtcrème het Skin Recovery Mask en word wakker met een zacht huid.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
Droge huid
NIEUWE
LOOK
Alle huidtypen
NIEUWE
LOOK
Droge huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons klantenservice-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.