BOOSTERS, SERUMS, TREATMENTS EN ESSENCES: WAT IS HET VERSCHIL?

De basis van een mooie huid is en blijft een goede huidverzorgingsroutine maar voor specifieke problemen (zoals vergrote poriën, een vochtarme huid en een ongelijkmatige teint) is er soms iets extra’s nodig. Boosters, serums, treatments en essences zijn allemaal geformuleerd om deze specifieke problemen aan te pakken en te verminderen. Maar wat doen deze producten eigenlijk en wat is het verschil?

WAAROM JE EEN BOOSTER, SERUM, TREAMTENT OF ESSENCE WILT GEBRUIKEN

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft hele specifieke behoeften. Dat maakt het vinden van een goede huidverzorgingsroutine soms ingewikkeld. Een essentiële huidverzorgingsroutine met effectieve producten als een reiniger, exfoliant, dagcrème met SPF en nachtcrème helpt je met het krijgen van een mooiere huid. Maar soms is er meer nodig om bepaalde problemen aan te pakken. Door te kiezen voor specifieke producten kun je problemen zoals tekenen van huidveroudering, pigmentvlekjes, dehydratatie en vergrote poriën aanpakken en zichtbaar drastisch verminderen. De boosters, serums, treatments en essences van Paula’s Choice bevatten hoge concentraties van ingrediënten en zijn speciaal ontwikkeld om een doelgerichte oplossing te bieden voor huidproblemen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BOOSTERS, SERUMS, TREATMENTS EN ESSENCES?

Het verschil tussen boosters, serums, treatments en essences lijkt subtiel maar is erg belangrijk voor het kiezen van de juiste optie voor jouw huid. Omdat andere huidverzorgingsbedrijven de termen ‘boosters’, ‘serums’, treatments en ‘essences’ anders formuleren en interpreteren dan bij Paula’s Choice raden we aan om de volgende beschrijvingen niet te gebruiken voor alle producten met de naam ‘booster’, ‘serum’, treatments of ‘essence’.

BOOSTERS

De boosters van Paula’s Choice bevatten, naast een combinatie van werkzame ingrediënten, een hoge concentratie van één cruciaal ingrediënt voor je huid. Deze cruciale ingrediënten vind je ook in de andere producten van Paula’s Choice maar wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hogere concentraties van deze ingrediënten zorgen voor betere resultaten bij hardnekkige huidproblemen. Er zijn 7 boosters die allemaal een specifiek probleem aanpakken:

De boosters hebben een lichtgewicht textuur zodat je ze makkelijk kunt combineren met de andere producten in je huidverzorgingsroutine. Je kunt ze direct aanbrengen op je huid of mengen met je nachtcrème en serum. De boosters kunnen ook worden gebruikt rond je ogen.

SERUMS

De serums van Paula’s Choice zijn ontworpen als aanvulling op je dag- en nachtcrème. Ze bevatten een effectieve mix van krachtige antioxidanten en huidondersteunende ingrediënten die je huid vernieuwen en herstellen. De serums hebben verschillende texturen die geschikt zijn voor verschillende huidtypen. Als je een normale, vette of gecombineerde huid hebt kun je het beste kiezen voor een serum met een lichtgewicht textuur. Voor de droge en gevoelige huid is een serum met een verzachtende formule een goede keus.

Hoewel boosters, serums, treatments en essences een goede aanvulling kunnen zijn op de rest van je huidverzorgingsroutine, zijn het in de meeste gevallen geen vervangers voor een dag of nachtcrème. Maar als je bijvoorbeeld een hele vette huid hebt, zou je er wél voor kunnen kiezen alleen een serum te gebruiken. Zorg er wel altijd voor dat je je ochtendroutine afsluit met een product met SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke uv-stralen.

ESSENCES

Het Resist Anti-Aging Brightening Essence van Paula’s Choice werkt weer heel anders dan de serums en boosters. Het heeft een lichte, waterachtige formule en bevat een mix van krachtige ingrediënten die hardnekkige huidverkleuringen verbeteren.

Blijvend gebruik van dit essence maakt je huid stralender en zorgt voor een gelijkmatige teint en een jonger uitziende huid!

Door de waterachtige lichte textuur is de essence goed te combineren met je routine. Je kunt het mengen met bijvoorbeeld je serum of booster of je brengt het direct aan op je huid.

TREATMENTS

Treatments van Paula's Choice zijn een aanvulling op je huidverzorgingsroutine. Ze zijn speciaal geformuleerd om een specifiek huidprobleem aan te pakken. Als je een treatment toevoegt aan je routine, zul je daar snel de resultaten van zien. Zo is er bijvoorbeeld een treatment om hardnekkige puistjes te lijf te gaan of iets extra's te doen tegen fijne lijntjes en rimpels.

BOOSTERS, SERUMS, TREATMENTS EN ESSENCES TOEVOEGEN AAN JE HUIDVERZORGINGSROUTINE.

Boosters, serums, treatments en essences zijn veelzijdige producten die je op veel manieren kunt gebruiken. Je kunt ze op afwisselende dagen aanbrengen of iedere dag. In de ochtend en/of de avond. Je kunt er één of meerderen los aanbrengen of mengen met elkaar of met je nachtcrème. Je kunt ze toevoegen aan je huidverzorgingsroutine en op die manier en frequentie gebruiken wat het beste resultaat geeft voor jouw huid.

Onderstaande routine is een voorbeeld van hoe je deze producten kunt toevoegen aan je dag. Meng boosters, serums, treatments en essences niet met je dagcrème met SPF, dat vermindert de werking van je zonbescherming. Een dagcrème met SPF gebruik je altijd als laatste product in je ochtendroutine.

Ochtend- en avondroutine
Stap 1: Reinig je huid met een milde gezichtsreiniger.
Stap 2: Gebruik een toner.
Stap 3: Exfolieer met een AHA of BHA product. Deze stap kan je ook één keer per dag uitvoeren.
Stap 4: Breng één of meerdere boosters na elkaar aan of meng deze met je serum en/of essence.
Stap 5: Breng het essence aan.
Stap 6: Verzorg je huid met een serum.
Stap 7: Breng als laatste een dagcrème aan met minimaal SPF 30 die geschikt is voor jouw huid. ’s Avonds sluit je je routine af met een nachtcrème.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.