Een droge huid met puistjes: wat kun je doen?

De combinatie van puistjes en een vette huid komt veel voor, maar je kunt ook puistjes hebben als je een drogere huid hebt, die vettig aanvoelt. Paula's Choice heeft tips en producten die de verschillende problemen tegelijkertijd effectief aanpakken.

Swatch texture from dry skin products

Hormoonwisselingen

Ook al ben je geen tiener meer, dit betekent niet dat je geen last meer kunt hebben van puistjes. Evenmin betekent het dat wanneer je als tiener weinig of geen last hebt (of had) van puistjes, je als volwassene ook geen puistjes zult krijgen. Hormoonwisselingen (vooral bij vrouwen) kunnen op iedere leeftijd puistjes veroorzaken.

Verkeerde huidverzorgingsroutine

Een vette huid, een droge huid en een acne-gevoelige huid worden bijna altijd verergerd door een verkeerde huidverzorgingsroutine. Zeep, agressieve scrubs, huidborsteltjes, alcoholhoudende verzorgingsproducten en producten met irriterende ingrediënten zijn een aanslag op je huid. Het gebruik van een lichtgewicht dag-/nachtproduct (bijvoorbeeld in gelvorm) dat herstellende ingrediënten bevat is beter dan te volle crèmes. De ingrediënten die een product een volle of dikke textuur geven, kunnen je poriën namelijk nog meer verstoppen. Daarnaast is het dagelijks aanbrengen van een zonbeschermend product essentieel voor de huid.

Alsof het al niet lastig genoeg is, verkopen veel cosmeticamerken producten tegen puistjes vol irriterende en uitdrogende ingrediënten, die de conditie van je huid alleen maar verslechteren. Pas op voor ingrediënten als alcohol, menthol, toverhazelaar, pepermunt, eucalyptus en zwavel.

Smeer je niet te veel en te vaak?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat producten met retinol, salicylzuur (BHA) en eventueel benzoylperoxide een belangrijke rol spelen in de strijd tegen puistjes. Maar gebruik deze krachtige ingrediënten niet overdadig, meer betekent niet altijd beter. De Clear-collectie tegen puistjes bestaat uit milde, maar effectieve producten. Als je het idee hebt dat deze producten je huid toch nog uitdrogen, adviseren we je ze wat minder vaak te gebruiken, of een aanvullend product zoals een serum toe te voegen. Als je benzoylperoxide wil gaan gebruiken (vrij verkrijgbaar bij de apotheek), begin dan met een zo laag mogelijke concentratie om te kijken hoe je huid hierop reageert. Ben je overgevoelig voor benzoylperoxide, dan is onze Clear Skin Daily Clearing Treatment een perfect alternatief.

En dan nog dit:

  • Sommige mensen kunnen retinoïde (vitamine A) niet verdragen en krijgen huidirritatie.
  • Bij anderen veroorzaakt benzoylperoxide, hoe weinig er ook van aangebracht is, een droge of schilferige huid.
  • Als je allergisch bent voor acetylsalicylzuur (aspirine), dan kan BHA een reactie veroorzaken en kun je beter een exfoliant met alphahydroxyzuur (AHA) proberen.

Experimenteer dus altijd met de verschillende producten om te zien waar je huid wel en minder goed op reageert.

Een goede huidverzorgingsroutine

Een droge huid met puistjes heeft baat bij lichtgewicht crèmes (in gelvorm), toners, serums of dunne lotions met antioxidanten, huidherstellende, ontstekingsremmende stoffen en kalmerende ingrediënten. Gebruik deze producten over elkaar voor het beste resultaat. De bovengenoemde producten zijn allemaal geschikt voor een droge huid met puistjes. Voor een uitzonderlijk resultaat, combineer je de Clear-producten (tegen puistjes) met producten voor een drogere huid zoals Resist Super Antioxidant Concentrate Serum, Skin Recovery Moisturizer of Resist Barrier Repair Moisturizer met Retinol.

Verwacht niet te snel resultaat!

De verbetering van je huid zal geleidelijk gaan. Als je de juiste producten gebruikt in de juiste frequentie, dan zul je na een paar weken verandering zien. Consistent, dagelijks gebruik van je producten is daarbij essentieel. Wees geduldig! Heb je alle adviezen opgevolgd, maar nog steeds last van een droge huid met (veel) puistjes? Raadpleeg dan een dermatoloog.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
Alle huidtypen
-15%
Normale huid, Droge huid
null

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.