AMINOZUREN HYDRATEREN JE HUID

Aminozuren zijn onmisbaar voor je huid. Van nature zijn aminozuren al aanwezig in je huid. Ze hydrateren en zorgen voor een gezonde, soepele en veerkrachtige huid. Het zijn de bouwstenen van peptiden en eiwitten en elk aminozuur heeft een specifieke taak in de huidverzorging. Ze helpen het natuurlijke afweersysteem en verminderen tekenen van huidveroudering. Daarom zitten er verschillende aminozuren in de Peptide Booster en andere huidverzorgingsproducten.

WAT ZIJN AMINOZUREN?

Aminozuren spelen een belangrijke rol in het behouden van je gezondheid en het krijgen van een mooie huid. Er bestaan veel aminozuren maar er zijn er maar 20 écht belangrijk voor onze gezondheid, verdeeld in 2 soorten: essentiële en niet essentiële aminozuren.

  • Essentiële aminozuren zijn aminozuren die niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Je krijgt ze alleen binnen door het eten van bepaalde voedingsmiddelen of het slikken van supplementen.
  • Niet essentiële aminozuren worden door je lichaam zelf aangemaakt en daarom is het niet ‘essentieel’ om ze uit je voeding of supplementen te halen.

Er zijn 9 essentiële aminozuren: histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine. Je vindt ze vooral in producten die dierlijke eiwitten bevatten (zoals zeevruchten, rundvlees, gevogelte, zuivelproducten en eieren) maar ook in plantaardige bronnen zoals quinoa en sojaproducten.

De 11 niet essentiële aminozuren zijn: alanine, arginine, asparagine, asparaginezuur, cysteïne, glutaminezuur, glutamine, glycine, proline, serine en tyrosine. Sommige van deze niet essentiële aminozuren worden alleen aangemaakt als we ziek zijn of stress hebben.

HOE AMINOZUREN JE HUID HELPEN

Aminozuren houden je huid glad, gaan huidveroudering tegen en zorgen voor hydratatie. Ze zijn van nature aanwezig in je huid en werken samen met aquaporines (het watertransportsysteem van je lichaam) om vocht door de huid te transporteren. Ditzelfde effect krijg je als je een huidverzorgingsproduct met aminozuren aanbrengt.

Aminozuren hebben nog meer voordelen: ze gaan tekenen van huidveroudering tegen en helpen je huid te beschermen tegen vrije radicalen. Sommige aminozuren werken als een antioxidant maar de meesten helpen je huid om zelf antioxidanten aan te maken.

Onderzoek heeft aangetoond dat synthetische aminozuren beter hydrateren dan aminozuren die afkomstig zijn van een dierlijke of plantaardige bron.

DE BESTE AMINOZUREN VOOR JE HUID

Alle essentiële en niet essentiële aminozuren spelen een rol bij het krijgen van een mooie huid maar er zijn er een aantal die nog nét even iets extra’s doen:

  • Arginine: helpt zichtbare huidbeschadiging te herstellen.
  • Histidine: kalmeert de huid en heeft antioxiderende eigenschappen.
  • Methionine: beschermt de huid tegen schadelijke stoffen.
  • Lysine: versterkt het huidoppervlak.
  • Proline, leucine en glycine: maken fijne lijntjes en rimpels minder diep.

AMINOZUREN EN PEPTIDEN

Aminozuren werken samen met andere ingrediënten die de huid hydrateren zoals glyceriden, ceramiden, hyaluronzuur en peptiden. Omdat ze vooral goed werken in combinatie met peptiden hebben we ze opgenomen in onze Peptide Booster; een booster speciaal gericht op het hydrateren van de huid en het verminderen van tekenen van huidveroudering.

Aminozuren zijn veelzijdige ingrediënten die een mooie aanvulling vormen op andere werkzame huidverzorgingsingrediënten zoals antioxidanten, plantenextracten en omega-vetzuren. Plaatselijk aangebrachte aminozuren helpen huidveroudering te verminderen en zijn geschikt voor ieder huidtype en iedere leeftijd!

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

NIEUW
Alle huidtypen
Normale huid, Droge huid
Alle huidtypen
-15%
Normale huid, Droge huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.