De voordelen van glycerine in huidverzorging

De voordelen van glycerine in huidverzorging

Meer over huidverzorgingsproducten met glycerine

In de beauty-industrie krijgt glycerine maar weinig aandacht, terwijl het ingrediënt juist zo veel voordelen biedt. Het is zelfs een onmisbaar ingrediënt in veel persoonlijke verzorgingsproducten, van gezichtsreinigers en toners, tot serums en crèmes - aangezien het een natuurlijk onderdeel is van een gezonde huid.

Het is ook wel bekend als 'glycerin' of 'glycerol' en wordt veel gebruikt in huidverzorging. Het kan afkomstig zijn van plantaardige of dierlijke bronnen, maar kan ook synthetisch gemaakt worden. Welke vorm het ook heeft, het is een hygroscopische stof (bevochtigend middel), wat betekent dat het water uit de lucht kan trekken om je huid te hydrateren en zo helpt een optimaal vochtniveau vast te houden. Andere bekende bevochtigende stoffen zijn hyaluronzuur en sodium hyaluronaat.

The Benefits of Glycerine in Skincare

Waar wordt glycerine voor gebruikt?

Er zijn veel voordelen voor het gezicht, maar ook voor je lichaamshuid. Denk aan:

  • Het helpen van de huid bij het beschermen tegen irriterende stoffen uit de lucht.
  • Het samenwerken met verzachtende middelen en oliën om een droge huid te zachter te maken.
  • Het helpen van het versterken en verstevigen van de vochtbarrière van de huid.
  • Het verbeteren van de penetratie van andere ingrediënten door de oppervlaktelagen van de huid.
  • Het verbeteren van de veerkracht van de huid voor een jonger uitziende uitstraling.

Glycerine is ook betrokken bij het transport en de activiteit van aquaporinen (waterkanaaltjes) aan het huidoppervlak. Aquaporinen zijn eiwitten die de toevoer van belangrijke hydraterende stoffen (waaronder water en glycerol) naar het huidoppervlak mogelijk maken. Ze spelen een belangrijke rol bij het behouden van de vochtbalans en helpen de huid glad en comfortabel aan te voelen, zelfs in een droger klimaat.

Is glycerine goed voor je huid?

Glycerine is geschikt voor alle huidtypen. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het de natuurlijke hydraterende factor van de huid nabootst. Naarmate je huid veroudert en wordt blootgesteld aan omgevingsfactoren, raakt deze natuurlijke factor langzaam uitgeput. Of je nu een droge, vette of zelfs een acne-gevoelige huid hebt, het aanvullen van je huid met glycerine maakt de vochtbarrière veerkrachtiger. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar glycerine kan juist veel betekenen voor een acne-gevoelige huid.

Zoals de gecertificeerde dermatoloog, Dr. Corey Hartman, het ook wel zegt: "Glycerine is geweldige omdat het werkt voor veel verschillende huidtypen en past binnen de meeste huidverzorgingsroutines." De lichte hydratatie kalmeert een gevoelige huid en verlicht een droge huid zonder de poriën te verstoppen."

Is glycerine veilig voor een gevoelige huid?

Glycerine heeft een lange geschiedenis van veilig gebruik voor de huid en wordt beschouwd als een niet-allergeen, geurloos ingrediënt.

In 2019 heeft het Cosmetic Ingredient Review Expert Panel de relevante gegevens geëvalueerd en geconcludeerd dat glycerine: "een veilig cosmetisch ingrediënt is" - bij gebruik en concentratie zoals beschreven in de veiligheidsbeoordeling van het panel. In het verslag werd gekeken naar maximale gebruiksconcentraties van 79,2% glycerine in producten die worden aangebracht en 99,4% in producten die worden afgespoeld. Dit maakt glycerine een uitstekende keuze voor zelfs de meest gevoelige huidtypen.

Meer lezen over ingrediënten in huidverzorging

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
Gecombineerde huid, Vette huid
Vette huid
Gecombineerde huid, Vette huid
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.