Tien tips voor een gezonde huid dit jaar

Ten tips to set your skin up for success this year

Ieder jaar bedenk je het: vanaf nu netjes m'n make-up verwijderen, niet meer naar buiten zonder SPF, sowieso beter zorgen voor m'n huid, goed eten en bewegen. En ieder jaar is het weer lastig vol te houden. Herkenbaar? Met deze tien tips wordt goed voor je huid zorgen in ieder geval wél haalbaar.

 

1. Vind een routine en hou je eraan
Zoals Paula zelf altijd zegt: "Je kunt eigenlijk niet voor je huid zorgen met slechts één product." Hou je altijd aan een routine van reinigen, exfoliëren en hydrateren (met SPF voor overdag). Zo haal je het meest uit je huidverzorging. Deze basisroutine kun je eventueel uitbreiden met extra's, zoals een serum of booster, afhankelijk van waar jouw huid naar hunkert. Ga naar onze Routinefinder en ontdek de verzorgingsroutine die past bij jouw huidtype en huiddoel(en) in minder dan drie klikken.

 

2. Altijd reinigen, ook als je geen make-up draagt
Reinig 's ochtends en 's avonds je huid met een gezichtsreiniger. Niet alleen om make-up te verwijderen, maar ook vuil en overtollig talg. Producten werken nou eenmaal het best op een schone huid. Gebruik lauwwarm water om de reiniger af te spoelen en dep je gezicht droog. Vind een geschikte reiniger voor jouw huid.

3. Zeg nee tegen zeep
Een stuk zeep is in alle gevallen slecht voor je huid. Dit komt door de ingrediënten die zeep een vaste vorm geven. Bij regelmatig gebruik drogen deze de huid uit en verstoppen ze de poriën. Kies in plaats daarvan voor een milde gezichtsreiniger of een Hair & Body Shampoo voor het lichaam. Onze in water oplosbare reinigers voor het gezicht en het lichaam zijn zo geformuleerd dat ze onzuiverheden, overtollig olie en make-up verwijderen zonder een dofmakend laagje achter te laten na het afspoelen. Integendeel, de huid voelt glad, zacht en gezond!

 

4. Vind een exfoliant die bij je past
Een exfoliant verwijdert op milde wijze (zonder korreltjes) dode huidcellen. Afhankelijk van welke exfoliant je kiest kan deze helpen om poriën te ontstoppen en een acne- of rosacea-gevoelige huid te verbeteren of een doffe huid weer laten stralen. Ontdek welke exfoliant geschikt is voor jouw huidtype en maak 'm onderdeel van je routine.

 
 

5. SPF: dé manier om rimpels te voorkomen
SPF heeft anti-aging-voordelen waar geen enkel ander huidverzorgingsproduct aan kan tippen. Zonneschade is de belangrijkste boosdoener wat betreft rimpels en een slappe of oneffen huid. Als je er zo jong mogelijk uit wil blijven zien, is het belangrijk om je 365 dagen per jaar te beschermen tegen de zon. Ook wanneer het bewolkt is. Meer over SPF.

 

6. Het oog wil ook wat
Je kunt gerust je dagcrème aanbrengen op de dunne huid rond de ogen (maar niet dicht tegen de wimperrand). Wil je toch iets extra's voor je ogen, omdat de huid erg dun is of omdat er fijne lijntjes ontstaan? Gebruik dan dagelijks een oogcrème op hetzelfde moment als je dag- en nachtcrème.

7. Geef je huid iets extra's
Dit jaar een specifiek huidprobleem aanpakken? Onze boosters bevatten hoge concentraties krachtige ingrediënten voor specifieke huidproblemen. Zo laat je een oneffen huid weer stralen met vitamine C of verfijn je grove poriën met niacinamide. Kortom: je huidverzorging afstemmen op de wensen van jouw huid.

 

8. Vermijd producten in potjes
Ingrediënten die het meeste doen voor je huid, zijn vaak het minst stabiel. Dit betekent dat ze hun werkzaamheid verliezen als ze worden blootgesteld aan lucht en licht. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C, antioxidanten en retinol. Zulke ingrediënten blijven op hun best in een verpakking die zo min mogelijk licht en lucht toelaat en waar je je vingers niet in hoeft te steken (bacteriebron!): bij voorkeur een pompje of ondoorzichtige tube. Geen potjes meer dus.

 
 

9. Parfum heeft niets te maken met huidverzorging
We hebben het allemaal minstens eenmaal in ons leven gezegd: “Ik ben dol op deze crème. Hij ruikt zó lekker!” Wat je neus lekker vindt, heeft helaas niets te maken met wat goed is voor je huid. Sterk geurende producten mogen dan heerlijk ruiken, maar voor de gezondheid van je huid doen ze niets. Bij Paula's Choice gebruiken we alleen wat de huid verbetert, niets wat het niet nodig heeft.

 

10. Vergeet de rest niet
Het mag dan nog winter zijn; vergeet niet dat je onder je kin ook nog een lichaam hebt. En dat krijgt flink wat te verduren met temperatuurwisselingen door verwarming en vrieskou. Voorkom dat er in het voorjaar droge-schubben-benen onder je rok uitsteken en verwen ze regelmatig met een bodylotion. Als je last hebt puistjes of rode bultjes kun je trouwens ook baat hebben bij onze exfoliërende bodylotions. Met gladde benen de zomer in!

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.