Boosters, serums & treatments: wat is het verschil?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft hele specifieke behoeften. Dat maakt het vinden van een goede huidverzorgingsroutine soms ingewikkeld. Een essentiële huidverzorgingsroutine met effectieve producten als een reiniger, exfoliant, dagcrème met SPF en nachtcrème helpt je met het krijgen van een mooiere huid. Maar soms is er meer nodig om bepaalde problemen aan te pakken. Door te kiezen voor specifieke producten kun je problemen zoals tekenen van huidveroudering, pigmentvlekjes, dehydratatie en vergrote poriën aanpakken en zichtbaar verminderen. De boosters, serums en treatments van Paula’s Choice bevatten hoge concentraties van ingrediënten en zijn speciaal ontwikkeld om een doelgerichte oplossing te bieden voor huidproblemen.

Wat is het verschil tussen boosters, serums en treatments?

Het verschil tussen boosters, serums en treatments lijkt subtiel maar is erg belangrijk voor het kiezen van de juiste optie voor jouw huid. Omdat andere huidverzorgingsbedrijven de termen ‘boosters’, ‘serums’ en 'treatments'; soms anders gebruiken en interpreteren dan bij Paula’s Choice raden we aan om de volgende beschrijvingen niet te gebruiken voor alle producten met de naam ‘booster’, ‘serum’ of 'treatment'.

Boosters

De boosters van Paula’s Choice bevatten, naast een combinatie van werkzame ingrediënten, een hoge concentratie van één cruciaal ingrediënt voor je huid. Deze cruciale ingrediënten vind je ook in de andere producten van Paula’s Choice maar wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hogere concentraties van deze ingrediënten zorgen voor betere resultaten bij hardnekkige huidproblemen. Er zijn acht boosters die allemaal een specifiek probleem aanpakken:

De boosters hebben een lichtgewicht textuur zodat je ze makkelijk kunt combineren met de andere producten in je huidverzorgingsroutine. Je kunt ze direct aanbrengen op je huid of mengen met je nachtcrème en serum. De boosters kunnen ook worden gebruikt rond je ogen. Lees hier meer over boosters.

Serums

De serums van Paula’s Choice zijn ontworpen als aanvulling op je dag- en nachtcrème. Ze bevatten een effectieve mix van krachtige antioxidanten en huidondersteunende ingrediënten die je huid vernieuwen en herstellen. De serums hebben verschillende texturen die geschikt zijn voor verschillende huidtypen. Als je een normale, vette of gecombineerde huid hebt kun je het beste kiezen voor een serum met een lichtgewicht textuur. Voor de droge en gevoelige huid is een serum met een verzachtende formule een goede keus.

Hoewel boosters, serums en treatments een goede aanvulling kunnen zijn op de rest van je huidverzorgingsroutine, zijn het in de meeste gevallen geen vervangers voor een dag of nachtcrème. Maar als je bijvoorbeeld een hele vette huid hebt, zou je er wél voor kunnen kiezen alleen een serum te gebruiken. Zorg er wel altijd voor dat je je ochtendroutine afsluit met een product met SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke uv-stralen.

Treatments

Treatments van Paula's Choice zijn een aanvulling op je huidverzorgingsroutine. Ze zijn speciaal geformuleerd om een specifiek huidprobleem aan te pakken. Als je een treatment toevoegt aan je routine, zul je daar snel de resultaten van zien. Zo is er bijvoorbeeld een treatment om hardnekkige puistjes te lijf te gaan of speciaal treatment tegen fijne lijntjes en rimpels. Ook is er een treatment dat helpt bij grove poriën en een ruwe huidtextuur.

Boosters, serums en treatments toevoegen aan je huidverzorgingsroutine

Boosters, serums en treatments zijn veelzijdige producten die je op veel manieren kunt gebruiken. Je kunt ze op afwisselende dagen aanbrengen of iedere dag, 's ochtends en/of 's avonds. Je kunt er één of meerderen los aanbrengen of mengen met elkaar of met je nachtcrème. Er is niet één juiste manier van gebruik, het gaat erom dat je experimenteert en ontdekt wat het beste voor je werkt.

Onderstaande routine is een voorbeeld van hoe je deze producten kunt toevoegen aan je dag. Meng boosters, serums en treatments niet met je dagcrème met SPF, dat vermindert de werking van je zonbescherming. Een dagcrème met SPF gebruik je altijd als laatste product in je ochtendroutine.

Ochtend- en avondroutine
Stap 1: Reinig je huid met een milde gezichtsreiniger.
Stap 2: Gebruik een toner.
Stap 3: Exfolieer met een AHA- of BHA-exfoliant. Deze stap kan je ook één keer per dag uitvoeren.
Stap 4: Breng één een booster, serum en/of treatment aan op volgorde van meest vloeibare textuur naar dikkere textuur.
Stap 5: Breng als laatste een dagcrème aan met minimaal SPF 30 die geschikt is voor jouw huid. ’s Avonds sluit je je routine af met een nachtcrème.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

NIEUW
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.