Welk percentage retinol is het best voor mijn huid?

Retinol is een bewezen krachtig ingrediënt tegen huidveroudering. Het kan een groot verschil maken, ongeacht het huidtype. Maar welk percentage retinol moet je dan kiezen? Hoeveel retinol je huid nodig heeft, hangt af van je huidtype en/of huidprobleem en hoe goed je huid dit unieke ingrediënt kan verdragen. Dit laatste – de tolerantie van je huid – is iets waar je alleen maar achter kunt komen door te experimenteren met verschillende sterktes en manieren van aanbrengen en te zien wat het resultaat daarvan op je huid is.

Wat is het juiste percentage retinol?

Hou er rekening mee dat, ongeacht het percentage retinol, huidverzorging niet stopt bij één ingrediënt. Er is niet één ingrediënt dat alles kan. Een goede huidverzorgingsroutine bestaat uit een reeks super-ingrediënten, zoals antioxidanten en huidherstellende en celcommunicerende ingrediënten.

Producten met lagere concentraties retinol

Ondanks de reputatie die retinol heeft als hét ingrediënt tegen huidveroudering, kan het verschillen hoe je huid erop reageert. Gelukkig kunnen verreweg de meeste mensen in ieder geval profiteren van de voordelen van producten met minder hoge percentages retinol. Vooral wanneer het dagelijks wordt aangebracht.

Welke resultaten kun je verwachten?

Zelfs lagere percentages retinol kunnen een groot verschil maken voor je huid. Er is wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat percentages vanaf 0,01% retinol zichtbaar effectief zijn tegen meerdere tekenen van huidveroudering. Het verkleint daarnaast vergrote poriën en verbetert in algemene zin de gezondheid van je huid. Omdat retinolproducten van Paula’s Choice daarnaast nog meer goede ingrediënten bevatten, zoals antioxidanten, peptiden en hydraterende ingrediënten, zul je met deze producten nog meer resultaat zien.

Onderzoek toont aan dat ook lagere percentages retinol in combinatie met andere antioxidanten je huid helpen om schade door milieuvervuiling tegen te gaan. Overdag doe je dit natuurlijk altijd in combinatie met een dagcrème met SPF 30 of hoger.

Dit zijn Paula’s Choice-producten met lager percentage retinol. Afhankelijk van je huidtype en/of huidverzorgingsroutine kun je deze afwisselen met onze producten met hogere percentages retinol.

 

  • Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum Met Retinol - zijdezacht serum met een matte finish. Zo licht dat je het niet voelt zitten. Geschikt voor een gecombineerde tot vette huid. Bevat meerdere antioxidanten (vitamines C en E, groenethee-extract, druivenpit en meer) en 0.03% retinol.
  • Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum Met Retinol - speciaal geformuleerd voor een droge, gevoelige huid. Dit hydraterende serum zit vol antioxidanten die je huid beschermen, plantaardige oliën die je huid voeden, kalmerende ingrediënten en bevat 0.01% retinol. Als je een droge of gevoelige huid hebt die snel geïrriteerd is, is het verstandig om te beginnen met een lager percentage retinol. Zo kun je ervaren hoe je huid reageert voordat je hogere concentraties probeert.
  • Resist Barrier Repair Moisturizer Met Retinol - lichte, verzachtende nachtcrème met een lotiontextuur. Combineert 0.01% retinol met peptiden, ceramiden en antioxidanten, waardoor het perfect is voor een normale tot droge huid. Ook geschikt als je een gecombineerde huid hebt met wat droge plekken.
  • Resist Intensive Repair Cream Met Retinol - een zeer volle, rijke versie van onze Resist Barrier Repair nachtcrème. Deze rijke crème is geschikt voor een droge tot zeer droge huid. Bevat 0.01% retinol en een combinatie van niacinamide, verschillende peptiden en ceramiden en meer.

 

Deze producten met lagere percentages retinol zijn ook ideaal om te combineren met producten voor een specifiek huidprobleem, zoals boosters of treatments.

De volgende stap: producten met iets hogere percentages retinol

Als je te maken hebt met een hardnekkig huidprobleem, zoals een oneffen huidteint, een zichtbaar minder stevige huid of hardnekkige bobbeltjes en oneffenheden, dan kun je een product met een hoger percentage retinol toevoegen aan je routine. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het twee tot drie avonden per week toe te voegen aan je avondroutine. Zoals eerder gezegd: hoe vaak je een product met retinol kunt gebruiken, is erg afhankelijk van hoe je huid erop reageert.

Welke resultaten kun je verwachten?

Wat hogere percentages retinol (0,04% tot 0,1%) zijn vaak effectiever dan lagere percentages, dus zul je sneller resultaat zien.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat retinol-concentraties van 0.04% en hoger de zichtbare effecten van milieuschade en het zichtbaar verdunnen van je huid tegen kunnen gaan. Een onderzoek uit 2009 toonde aan dat het gebruik van 0,1% retinol binnen acht weken indrukwekkende resultaten gaf.

Paula’s Choice heeft verschillende formules met hogere percentages retinol, zowel voor je gezicht als je lichaam.

 

 

Retinolproducten met hogere percentages voor professioneel resultaat

Voor sommigen zullen lagere percentages retinol niet het gewenste effect geven. Vooral niet als je wat meer huidproblemen hebt. Als dat zo is, kun je een product met een hoger percentage retinol proberen. Deze producten bevatten 0,5% tot 1% retinol.

Welke resultaten kun je verwachten?

Hogere percentages retinol zorgen snel voor drastische resultaten, met name bij huidproblemen waarvoor een lager percentage retinol niet toereikend was.

 

  • Clinical 1% Retinol Treatment - een krachtige 1% retinol, gecombineerd met vitamine C, peptiden, antioxidanten en verzachtende, plantaardige ingrediënten. Deze doorzichtige lotionformule pakt de hardnekkigste tekenen van milieuschade en huidveroudering aan. Geschikt voor ieder huidtype, vooral voor een normale tot droge huid.
  • 1% Retinol Booster - deze veelzijdige, vloeibare booster met 1% retinol is waterdun en zorgt voor krachtige resultaten. Deze booster geeft dezelfde resultaten als de Clinical 1% Retinol Treatment, maar de textuur maakt het meer geschikt voor een normale tot vette of vette huid. Je kunt het onder je crème of serum aanbrengen.

 

Kun je een AHA- of BHA-exfoliant combineren met retinol?

De resultaten van retinol worden zichtbaar vergroot wanneer je een AHA-exfoliant (glycolzuur) of BHA-exfoliant (salycilzuur) gebruikt. Dit werd onder andere aangetoond in een onderzoek waarbij 0,1% retinol werd gecombineerd met 8% glycolzuur.

Tip: Als je retinolproducten gebruikt met een gemiddeld of hoger percentage retinol, let dan goed op hoe je huid reageert wanneer je het in combinatie gebruikt met een AHA- of BHA-exfoliant. Als je huid niet reageert zoals je wilt, verminder dan de frequentie van gebruik totdat je de juiste balans voor jouw huid hebt gevonden.

Kies het juiste retinolproduct voor de behoefte van jouw huid

Met deze kennis over welke sterkte retinol je moet gebruiken voor jouw huidprobleem staat niets je meer in de weg om de resultaten te krijgen die je wilt. Vergeet daarbij niet om je huid elke dag te beschermen tegen uv-schade met een SPF hoger dan 30, zelfs als de zon niet schijnt.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
Normale huid, Droge huid
Alle huidtypen
Gecombineerde huid, Vette huid
Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.