Hoeveel procent retinol moet ik gebruiken?

Retinol is een bewezen krachtig ingrediënt tegen huidveroudering en kan een groot verschil maken. Hoeveel procent retinol je het best kunt kiezen en hoe vaak je het moet gebruiken voor het beste resultaat, hangt af van de conditie van je huid en hoe je huid dit unieke ingrediënt verdraagt. Dit ontdek je door te experimenteren met verschillende retinol percentages, manieren van aanbrengen en frequenties van gebruik.

Hoeveel procent retinol heeft mijn huid nodig?

Onthoud: er is niet één ingrediënt dat alles kan. Een goede huidverzorgingsroutine bestaat uit een reeks superingrediënten, zoals antioxidanten en huidherstellende en celcommunicerende ingrediënten die samen je huid verzorgen en verbeteren.

Retinol

Shop retinol

Producten met een lager retinol percentage: 0.01% tot 0.03%

Retinol is hét ingrediënt tegen huidveroudering. Toch verschilt het per persoon hoe je huid erop reageert. Neemt niet weg dat de meeste mensen producten met een minder hoog retinol percentage goed verdragen en er de vruchten van plukken. Helemaal bij dagelijks gebruikt. Tip: combineer producten met een lager retinol percentage met producten voor een specifiek huidprobleem, zoals boosters of treatments.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat retinol percentages vanaf 0,01% zichtbaar effectief zijn tegen meerdere tekenen van huidveroudering. Ook verkleint een relatief laag retinol percentage vergrote poriën en verbetert het de algehele gezondheid van je huid. Als klap op de vuurpijl ga je met retinolproducten van Paula’s Choice nóg meer resultaat boeken omdat ze een mix van goede ingrediënten bevatten waaronder antioxidanten, peptiden en hydraterende ingrediënten. Wist je dat een lager retinol percentage in combinatie met andere antioxidanten schade door omgevingsfactoren tegengaat? Overdag doe je dit natuurlijk altijd in combinatie met een dagcrème met een breedspectrum SPF van 30 of hoger.

Dit zijn Paula’s Choice-producten met een lager retinol percentage. Afhankelijk van je tolerantie en/of huidprobleem, kun je deze producten afwisselen of in laagjes aanbrengen in combinatie met producten met een hoger retinol percentage.

Skin Recovery Serum

Producten met een gemiddeld retinol percentage: 0.03% tot 0.2%

Heb je te maken met een oneffen huidteint, zichtbaar minder stevige huid, hardnekkige bobbeltjes en oneffenheden of ander hardnekkig huidprobleem? Voeg dan een product met een hoger retinol percentage aan je routine toe. Gebruik dit bijvoorbeeld twee tot drie per week tijdens je avondroutine.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Een hoger retinol percentage biedt vaak sneller resultaat dan een lager percentage, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Zo gaan retinol percentages van 0.04% en hoger de zichtbare effecten van milieuschade en het zichtbaar verdunnen van je huid tegen. Een retionol percentage van 0,1% kan na acht weken meerdere tekenen van huidveroudering verbeteren en deze resultaten verdubbelen wanneer je retinol een jaar gebruikt. Het onderzoek toonde bovendien een opmerkelijke toename van hyaluronzuur en collageen aan.

Paula’s Choice heeft verschillende formules met gemiddelde retinol percentages, zowel voor je gezicht als lichaam.

Skin Balancing Serum

Resist Anti-Aging Retinol Serum

Clinical Ceramide-Enriched Moisturiser

Resist Intensive Repair Cream

Producten met een hoog retinol percentage: 0.3% tot 1%

Als je diepe rimpels, een oneffen huidteint of andere hardnekkige huidproblemen hebt, kan het zijn dat een lager retinol percentage niet het gewenste effect geeft. Probeer in dat geval een product met een hoger percentage, tussen de 0,3% en 1% retinol.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Hogere retinol percentages zorgen snel voor buitengewoon goede resultaten, vooral bij huidproblemen waar een lager retinol percentage niet toereikend was. Dit zijn Paula’s Choice-producten met een hoog retinol percentage.

Clinical 1% Retinol Treatment

Resist 1% Retinol Booster

Clinical 0.3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment

Hoe vaak retinol gebruiken?

Dat hangt af van het retinol percentage en in hoeverre je huid al gewend is aan retinol. Gebruik je een product met een lager retinol percentage, breng het in het begin dan één of twee keer per dag aan. Met producten met een gemiddeld of hoger retinol percentage kun je beter wat voorzichtiger zijn. Gebruik ze in het begin niet vaker dan drie keer per week en houd in de gaten hoe je huid erop reageert. Zo kun je retinol opbouwen. Blijft huidirritatie of overgevoeligheid uit, verhoog de frequentie dan naar om de dag. Gaat dit goed, dan kun je het iedere dag gaan gebruiken. Experimenteer met je retinolproduct en je ontdekt vanzelf wat de beste gebruikswijze is voor je huid

Kan ik glycolzuur of salicylzuur combineren met retinol?

Een bekende misvatting over retinol is dat je het niet zou kunnen combineren met een AHA-exfoliant (glycolzuur) of een BHA-exfoliant (salycilzuur). Wetenschappelijk onderzoek laat juist het tegenovergestelde zien: de anti-aging-werking van retinol kan zichtbaar worden vergroot wanneer je het in de juiste hoeveelheden combineert met een AHA- of BHA-exfoliant. Let bij producten met een gemiddeld of hoger retinol percentage wel goed op hoe je huid op de combinatie reageert. Verminder eventueel de frequentie van gebruik totdat je dat juiste balans voor je huid hebt gevonden.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

-15%
-15%
-15%
-15%
-15%

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.