VOORKOM HUIDVEROUDERING MET EEN DAGCRÈME MET SPF

Uv-stralen zijn de grootste oorzaak van zichtbare tekenen van huidveroudering. Voor een jonger uitziende huid en om verdere schade te voorkomen is het belangrijk 365 dagen per jaar een dagcrème met minimaal SPF 30 te gebruiken. Ongeacht of de zon schijn of dat het regent.

Elke huidverzorgingsroutine moet een product met SPF bevatten. Om je huid te beschermen tegen schadelijke uv-stralen gebruik je een breedspectrum zonnefilter van minimaal SPF 30. Een goede zonnefilter is het belangrijkste product tegen donkere vlekken, rimpels en andere tekenen van huidveroudering. Zorg er daarom voor dat je iedere dag SPF gebruikt ook als de zon niet schijnt.

Een goede dagcrème bevat naast SPF ook een krachtige mix van antioxidanten, hydraterende en huidherstellende ingrediënten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Wij nemen het beschermen van je huid tegen schadelijke uv-straling heel serieus en daarom hebben we verschillende dagcrèmes met SPF ontwikkeld. Zodat jij de beste keuze kan maken voor jouw huidtype.

WAAROM EEN DAGCRÈME MET SPF ZO BELANGRIJK IS

SPF is 365 dagen per jaar nodig. Schadelijke uv-straling is namelijk altijd aanwezig, ook als het regent en bewolkt is. Ook al voel je er niets van: deze straling veroorzaakt verschillende tekenen van huidveroudering. Dat wil je natuurlijk vermijden!

Alle goede anti-aging huidverzorgingsroutines bestaan uit goed geformuleerde gezichtsreinigers, exfolianten, serums, oogcrèmes, dag- en nachtcrèmes. Deze producten zijn allemaal erg belangrijk voor een jonger en gezond uitziende huid maar geen van deze producten vervangt de dagelijkse noodzaak voor een goede SPF. Je krijgt niet het gewilde resultaat als je niet dagelijks je huid beschermt tegen schadelijke straling van de zon. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gebruik dagelijks een SPF, anders zal je huid beschadigen door de zon!

Wat als je al rimpels en donkere vlekken hebt door jarenlange onbeschermde blootstelling aan de zon? Gelukkig is het nooit te laat om je huid te beschermen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die op latere leeftijd pas begonnen met het gebruik van een breedspectrum SPF, een zichtbare afname zagen van alle zichtbare tekenen van huidveroudering.

Wat je leeftijd ook is, het dagelijks gebruiken van zonbescherming is de basis van een anti-aging huidverzorgingsroutine.

SPF-TIPS DIE JE MOET ONTHOUDEN

Nu je er klaar voor bent om een dacrème met SPF toe te voegen aan je dagelijkse routine is het belangrijk om er eentje te vinden die geschikt is voor jouw huidtype. Zo vind je jouw ideale dagcrème:

  • Elk zonnefilter dat je gebruikt moet het label ‘breedspectrum’ hebben. Breedspectrum betekent dat je huid beschermd wordt tegen zowel uv-A- als uv-B-straling. Uv-B-stralen zorgen ervoor dat je huid verbrandt, maar de schade die uv-A-stralen aanrichten voel je niet. Daarnaast zijn uv-A-stralen zijn 365 dagen per jaar aanwezig. Gebruik dus iedere dag een dagcrème met breedspectrum zonnefilter.
  • Uv-stralen gaan dwars door glas heen en richten dus ook schade aan als je thuis (of op kantoor) bent of in de auto zit. Zodra het licht is buiten beïnvloeden uv- stralen je huid. Ook als het regent of het bewolkt is.
  • Dermatologen en medici wereldwijd bevelen aan om altijd een SPF 30 of hoger te gebruiken. Zorg er dus ook voor dat je een dagcrème kiest met een breedspectrum zonnefilter en minimaal SPF 30.
  • Gebruik altijd een ruime hoeveelheid van je dagcrème met SPF op je gezicht, hals en decolleté en andere delen van je huid die onbedekt zijn. Breng een zichtbare laag van het product aan en masseer deze in je huid. Wacht daarna een paar minuten voordat je je make-up aanbrengt. Zo kan de SPF goed in je huid worden opgenomen.
  • Het is niet nodig om voor je gezicht een zonnebrandcrème te gebruiken. Een goede dagcrème met minimaal SPF 30 hydrateert, zit vol werkzame ingrediënten en biedt je huid voldoende bescherming tegen schadelijke uv-straling.
  • Zorg bij het kiezen van een dagcrème met SPF dat je er een kiest die geschikt is voor jouw huidtype. Als je een droge huid hebt, kies je voor een crème; voor een vette huid zijn geltexturen of vloeibare producten het meest geschikt; heb je een gecombineerde huid kies dan voor een gel- of lotiontextuur.
  • SPF en antioxidanten zijn beste vrienden. Antioxidanten werken samen met de werkzame ingrediënten in SPF om je huid nog beter te beschermen tegen vrije radicalen. Goede antioxidanten zijn onder andere verschillende vormen van vitamine C en E, groene thee, soja, druif en granaatappel.
  • Het is belangrijk dat je een product met SPF altijd als laatste stap in je ochtendroutine gebruikt, anders wordt het zonnefilter minder sterk.
  • Het is ook goed mogelijk om meerdere producten met SPF aan te brengen. Zo ben je zo goed mogelijk beschermd bent tegen schadelijke uv-stralen. Breng bijvoorbeeld eerst een dagcrème met SPF aan en daarna een primer met SPF. Gebruik vervolgens een foundation en poeder die ook allebei een zonnefilter bevatten. Zo ben je optimaal beschermd tegen de schadelijke straling van de zon.

Voor meer tips zie het artikel “HOE MOET JE EEN PRODUCT MET ZONNEFILTER GEBRUIKEN”.

Aanbevolen producten

-15%
Normale huid, Droge huid
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid
WEER OP VOOR­RAAD
Gecombineerde huid, Vette huid
Gecombineerde huid, Vette huid
Gecombineerde huid, Vette huid
Gecombineerde huid, Vette huid
Normale huid, Droge huid
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.