Zo bepaal je je huidtype

Producten die speciaal zijn geformuleerd voor jouw huidtype geven de grootste kans op het gewenste resultaat. Volg deze eenvoudige stappen om te bepalen wat voor huidtype je hebt en lees hier wat voor producten voor jou het beste zijn.

wassen wachten verschil
  1. Was je gezicht en wacht 15-30 minuten
  2. Gebruik geen andere producten in de tussentijd
  3. Vergelijk de kenmerken.

Onthoud:

  • Elk huidtype komt voor in verschillende gradaties. Zo kun je een droge of zeer droge huid hebben, of een normale tot vette huid.
  • Een huidtype is iets anders dan een huidprobleem. Zo is rosacea een huidprobleem dat kan voorkomen bij elk huidtype.
  • Elk huidtype kan last hebben van puistjes, hoewel je ze het meest ziet bij een vette huid.

Normale huid
Iedereen is jaloers op jouw huid. Je huid voelt goed aan en heeft geen vette of droge delen. De poriën zijn klein en je huid vertoont geen verstoppingen of mee-eters. De verzorging van de normale huid is erop gericht om de huid in goede conditie te houden en vochtverlies tegen te gaan. Hierbij kun je het best lichte producten gebruiken.

Bekijk producten voor de normale huid

Droge huid
Je huid heeft geen vette delen en kan (soms) strak aanvoelen. De poriën zijn niet of nauwelijks zichtbaar en je huid vertoont geen verstoppingen of mee-eters. Er kunnen schilfertjes zichtbaar zijn en je huid kan er dof uitzien. De verzorging van de droge huid is vooral gericht op het herstellen van de natuurlijke huidbarrière door het aanvullen van huidherstellende stoffen die vochtverlies tegengaan. Het is belangrijk om hierbij irriterende ingrediënten te vermijden.

Bekijk producten voor de droge huid

Vette huid
Je huid heeft vette delen of is geheel vet. Op de vettere delen zijn de poriën goed zichtbaar en/of vertoont je huid verstoppingen en mee-eters. Door gebruik van de juiste producten ziet je huid er egaler uit, worden grove poriën minder zichtbaar en is je huid meer in balans. Hierbij kun je het best producten op basis van een vloeistof of gel gebruiken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat in je verzorgingsproducten geen irriterende of uitdrogende ingrediënten aanwezig zijn. Hoewel dat laatste misschien een goed idee lijkt, wordt je huid hier uiteindelijk juist vetter van.

Bekijk producten voor de vette huid

Gecombineerde huid
Je huid heeft vette delen. Vaak zijn dat de delen van de huid op de T-zone (voorhoofd, neus, kin) die vetter zijn dan de rest van je gezicht. De overige delen van de huid kunnen normaal of zelfs droog zijn. Op de vettere delen zijn de poriën goed zichtbaar en/of vertoont je huid verstoppingen en mee-eters. De gecombineerde huid heeft soms verschillende producten nodig voor een optimale verzorging. Door gebruik van de juiste producten ziet je huid er egaler uit, worden grove poriën minder zichtbaar en is je huid meer in balans.

Bekijk producten voor de gecombineerde huid