Herstel je droge huid

De belangrijkste oorzaak van een droge huid is niet vochttekort, maar beschadiging. De voornaamste boosdoener is schade door de zon. Daarnaast kan je huid beschadigd raken door het gebruik van irriterende of uitdrogende huidverzorgingsproducten. Extreme weersomstandigheden kunnen ook een rol spelen.

Woman with dry hands

Hoe herstel je een droge huid?

1) Zorg ervoor dat je je huid niet extra beschadigt. Vermijd de volgende producten en handelingen:

  • Zeep (in vaste en vloeibare vorm)
  • Agressief reinigende ingrediënten zoals natriumlaurylsulfaat of natrium C14-16 olefinesulfonaat
  • Producten die irriterende ingrediënten bevatten (zoals alcohol, pepermunt, menthol, munt, citrus, eucalyptus en geurstoffen)
  • Heet water, douche ook niet te lang.
  • Agressieve scrubs (microdermabrasie die je zelf uitvoert en scrubs met harde stukjes erin)
  • Luffaspons

2) Gebruik overdag dagelijks, ook in de winter, een product met zonnefilter . Een door de zon beschadigde huid houdt minder goed vocht vast en voelt minder glad aan.

3) Gebruik een goede nachtcrème vol antioxidanten, kalmerende ingrediënten en huidherstellende stoffen die de huid helpen vocht vast te houden. Koop nooit een dag- of nachtcrème in een doorzichtige verpakking of een potje: de ingrediënten die gevoelig zijn voor licht en zuurstof verliezen hierin hun stabiliteit en zijn in korte tijd niet of nauwelijks effectief.

4) Exfoliëer: Een gezonde huid scheidt van nature de dode huidcellen af, maar de door de zon beschadigde huid heeft hierbij hulp nodig. Een goede exfoliant met alfahydroxyzuur (AHA) of betahydroxyzuur (BHA) helpt de huid dode huidcellen makkelijker los te laten, waardoor de nieuwe huidcellen daaronder vandaan tevoorschijn komen en je huid er dus mooier uitziet en gladder aanvoelt.

5) Gebruik plantenoliën zoals olijf- of jojobaolie bij een zeer droge huid. Een goede tip is onze Resist Moisture Renewal Oil Booster, breng deze op de droge huid(delen) aan vóór je crème.

6) Vergeet je lippen niet: lippen zijn kwetsbaar en gevoelig voor uitdroging, wat zich vaak uit in droge, schrale lippen. Gebruik overdag een verzachtende lippenbalsem of gloss met zonnefilter. 's Nachts bescherm je jouw lippen met een volle, verzachtende lippenbalsem.

7) Veelvuldige blootstelling aan een droge omgeving, koud weer of lucht uit een verwarming of airco is niet goed voor je droge huid. De buitenste beschermlaag van de huid wordt hierdoor beschadigd. Een luchtbevochtiger in huis kan hierbij helpen.

Helpt water drinken tegen een droge huid?

Veel water drinken is ontzettend goed voor je lichaam, maar een droge huid wordt hierdoor niet minder droog. Uit onderzoek blijkt dat er geen significante verschillen zijn tussen het watergehalte van een droge huid en die van een normale of vette huid.

Meer vocht toevoegen aan een droge huid is niet per definitie goed. Teveel vocht, zoals door lang in bad blijven liggen, is juist slecht voor de huid. Hierdoor gaan belangrijke stoffen verloren die de huid intact houden, drogen de buitenste huidlagen uit en worden deze schilferig en ruw.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
-15%
Normale huid, Droge huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.