Herstel voor een zeer droge huid

Lever je een constante strijd tegen een ruwe, geïrriteerde en schilferige huid? Ga dan op zoek naar milde en efficiënt verzorgende producten. En neem je huidverzorgingsroutine eens goed onder de loep.

Products for dry skin

Het is mogelijk om je huid zachter en gezonder te maken, maar je moet eerst begrijpen waaróm je huid zo droog wordt. Dat gebeurt wanneer je huid zo beschadigd is dat de van nature aanwezige vochtregulerende eigenschappen niet meer (voldoende) functioneren.

Oorzaak én oplossing: de huidbarrière

De oplossing ligt in het herstel van de essentiële huidbarrière van je huid. Deze oppervlaktelaag beschermt de kwetsbare, dieper liggende lagen tegen invloeden van buitenaf. Door verkeerd te reinigen, teveel zon, producten op alcoholbasis of aandoeningen zoals eczeem, wordt de huidbarrière soms afgebroken. Dat verklaart ook waarom je huid na het aanbrengen van een crème binnen enkele minuten weer ruw of schilferig is.

Herstel voor een zeer droge huid kán!

De strijd tegen een droge geïrriteerde huid begint met een goede huidverzorgingsroutine. Lees hier enkele tips:

 • Gebruik geen reiniger met ingrediënten die irritatie kunnen veroorzaken (zoals natriumlaurylsulfaat of natrium C14-16 olefinesulfonaat). Ook geurstoffen (natuurlijke én synthetische) kunnen de conditie van je huid verslechteren of de genezing ervan belemmeren. Onze uiterste milde Skin Recovery Softening Cream Cleanser is een goede keuze.
 • Scrub niet! Hoe verleidelijk een scrub ook mag klinken; heb je een zeer droge huid (of welke huidtype dan ook), vermijd deze dan. Het kan een al aangetaste huidbarrière namelijk verder beschadigen.
 • Maak na het reinigen gebruik van een melkachtige, vochtregulerende toner met ontstekingsremmende, huididentieke ingrediënten als ceramiden, glycerine en cholesterol. Dit kan een essentiële rol spelen bij het herstel van een beschadigde huidbarrière.
 • Maak je toner eens extra weldadig door er een paar druppels geurloze gezichtsolie aan toe te voegen. Onze Resist Advanced Replenishing Toner en Moisture Renewal Oil Booster zijn mild genoeg voor de meest gevoelige, droge huid.
 • Een eenvoudige crème is niet genoeg. Zorg voor een geavanceerde, herstellende dag- en nachtcrème die een mix bevat van essentiële lipiden, ceramiden, niet-vette boters en stoffen die huidirritatie tegengaan. Onze Clinical Ultra-Rich Moisturizer is daarvoor uitermate geschikt.

Zo voorkom je dat je huid opnieuw droog wordt

Voelt je droge huid weer als normaal aan? Zorg ervoor dat zo blijft door de onderstaande huidverzorgingstips te volgen:

 • Vermijd lang badderen of douchen en zorg dat het water niet te heet is. Langdurige blootstelling aan water kan de buitenste huidlagen verzwakken. Twintig minuten baden is al genoeg om de huidbarrière te beschadigen.
 • Gebruik een milde, zeepvrije en vochtregulerende bodywash.
 • Een dagcrème met een SPF van minimaal 30 is essentieel. Onbeschermde blootstelling aan UV-straling verzwakt het immuunsysteem van de huid en vermindert de mogelijkheid tot herstel. Je kunt extra zonbescherming aanbrengen over je ultrarijke moisturizer.
 • Een goed geformuleerde exfoliant met alfahydroxyzuur (AHA) of betahydroxyzuur (BHA) is - in tegenstelling tot een scrub - een milde manier om het afstoten van dode huidcellen te reguleren. Je zorgt daarmee ook dat de herstellende, vochtregulerende producten die je erna aanbrengt hun werk nog beter kunnen doen.
 • Overweeg een luchtbevochtiger in huis (bijvoorbeeld in de slaapkamer) te zetten om daarmee de luchtvochtigheid te verhogen.
 • Het is niet altijd duidelijk welke irriterende ingrediënten een product bevat. En een natuurlijk product is niet automatisch mild voor de huid. Controleer voor extra zekerheid de ingrediënten in het product.
Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

-15%
Droge huid
Alle huidtypen
Droge huid
Normale huid, Droge huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.