Kan ik mijn nachtcrème als dagcrème gebruiken?

"Als de zon niet schijnt, kan ik toch prima mijn nachtcrème overdag gebruiken?"
Het is een vraag die we vaak krijgen - vooral in de winter. Ons antwoord is kortweg 'nee' en we zullen uitleggen waarom.

Dagcrème = beschermen

Overdag heeft je huid vooral baat bij bescherming. Bescherming tegen zonneschade is het allerbelangrijkst. Om deze reden hebben al onze dagcrèmes een zonnefilter van minimaal SPF 30. Daarnaast is ook bescherming tegen fijnstoffen in de lucht en het blauwe licht van je computer en smartphone van belang. Ook heeft je huid altijd behoefte aan versterkende ingrediënten en antioxidanten om de vochtbalans in je huid te herstellen en de natuurlijke barrière sterker te maken.

Nachtcrème = herstellen

's Nachts is het moment waarop je huid werkt aan herstel. Vooral voor de huidbarrière (de buitenste laag) is dit belangrijk. Zie die als een frontlinie die ons beschermt tegen allerlei 'gevaren' van buitenaf: UV, vervuiling, infectie enzovoort. Die wil je altijd sterk en gezond houden. Daarnaast is het ook het zichtbare gedeelte van de huid: vanuit cosmetisch oogpunt dus ook fijn als die er goed uitziet - en als het even kan mooi egaal is en een beetje straalt. Om die reden zitten onze nachtcrèmes bomvol herstellende ingrediënten, bijvoorbeeld ceramiden en antioxidanten zoals omegavetzuren, vitamine C en de beschermers glutathione en superoxide. Dit is waarom een aparte dag- en nachtcrème zo belangrijk is; een dagcrème heeft tenslotte niet hetzelfde herstellende vermogen als een nachtcrème.

De zon schijnt altijd, ook als het regent

Ook achter een dikke stapel wolken is de zon actief en haar schadelijke uv-stralen komen helaas door die wolken heen. Je leest het goed: wel de lasten, niet de lusten. Nu horen we je denken: "maar ik zit toch de hele dag binnen?". Ook dóór het raam weten de uv-stralen je huid te vinden. En dat is precies de reden waarom een nachtcrème overdag dus niet volstaat. Een dagcrème met zonnefilter van minimaal SPF 30 blijft ons advies. Rain or shine.

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.