9 tips om te blijven stralen

Het maakt niet uit hoe oud je bent, zo houd je je huid gezond.

1. Een schone huid is belangrijk

Zonneschade, irriterende producten, luchtvervuiling en blauw licht van digitale schermen hebben allemaal een impact op de conditie van je natuurlijk huidbarrière. Op naar het goede nieuws. Een routine van goed werkende huidverzorging kan de schade beperken en je huid lang mooi houden. Zo'n routine begint altijd met het reinigen van je huid. Producten werken nou eenmaal het beste op een schone huid. Ontdek hier welke reiniger geschikt is voor jouw huidtype.

2. SPF is het toverwoord

Gebruik dagelijks een product met minimaal SPF 30 om je huid te beschermen tegen zonneschade. En doe dit al 15 minuten voordat je naar buiten gaat. Veel mensen beschermen hun huid alleen als ze bijvoorbeeld naar het strand gaan, maar de zon schijnt het hele jaar door, ook als het bewolkt is. Lees meer over SPF en waarom het zo belangrijk is. Hadden we al gezegd dat je dagelijks een product met SPF moet gebruiken?

3. Antioxidanten beperken huidschade

Antioxidanten helpen de schadelijke effecten van vrije radicalen te neutraliseren. Vrije wat? Vrije radicalen zijn atomen en moleculen met een oneven aantal elektronen. Deze komen vrij door o.a. zonlicht en luchtvervuiling. Ze zwerven rond in ons lichaam op zoek naar elektronen die ze zelf missen. Bij iedere interactie met gezonde cellen richten ze schade aan. Ai! Gelukkig zijn er antioxidanten om de schade te beperken. De lijst met ingrediënten die als antioxidanten werken is eindeloos, maar bestaat onder andere uit: vitamine A, C en E, groene thee-, soja-, granaatappel- en druivenextract. Veel van onze producten bevatten antioxidanten, maar we hebben een extra dosis toegevoegd aan een aantal serums. Inslaan dus. En ken je onze nieuwste vondst al? Bakuchiol, een plantaardig alleskunnertje met vele anti-aging-voordelen. Samen met retinol werkt dit ingrediënt als droom-team tegen huidverkleuringen, rimpels en fijne lijntjes.

4. Huidcellen moeten communiceren

Als er iets belangrijk is voor het behoud van een jonge, frisse look, dan zijn het cellen die zich jong en fris gedragen. Hiervoor heb je celcommunicerende ingrediënten nodig. Deze hechten zich aan de receptoren van je huidcellen en stimuleren ze om zich weer als jonge huidcellen te gaan gedragen. Niacinamide, peptiden en retinol zijn zulke ingrediënten.

5. Exfoliëren is essentieel

Je huid verliest dagelijks dode huidcellen en vernieuwt zich van onderaf. Als je jong bent gaat dit lekker vlot maar als je ouder wordt en je huid zonneschade oploopt, kan het tot wel drie maanden duren voordat je huid zichzelf weer vernieuwt. Het resultaat: een doffe huid. Gelukkig zijn er exfolianten die een handje helpen bij het verwijderen van dode huidcellen. Bij Paula’s Choice hebben we twee verschillende exfolianten. AHA-exfolianten zijn vooral geschikt voor een droge, doffe huid en bij zonneschade. BHA-exfolianten zijn in vet oplosbaar waardoor ze ook dode huidcellen in je poriën kunnen verwijderen. Dit maakt ze geschikt voor een vette huid en een huid die last heeft van puistjes. De ontstekingsremmende werking van BHA maakt 'm ook ideaal voor een (rosacea-)gevoelige huid.

6. Huideigen ingrediënten kun je aanvullen

Huideigen ingrediënten zijn stoffen die van nature aanwezig zijn in je huid maar door veroudering en zonneschade kunnen afnemen. Stel je voor dat je huid en je huidbarrière er uitzien als een bakstenen muurtje, dan zijn je huidcellen de bakstenen en die huideigen stoffen het cement dat het muurtje (huidbarrière) sterk houdt. Zo hebben schadelijke stoffen minder kans om door te dringen in je huid en verliest je huid minder snel vocht. Voorbeelden van huideigen ingrediënten zijn: hyaluronzuur, ceramiden en omega-vetzuren. Deze kun je dus prima zelf aanvullen.

7. Een gezond dieet verbetert de huid

Sommige ingrediënten die je op je huid kunt smeren hebben dezelfde voordelen als je ze binnenkrijgt via je eten. Groenten en fruit zitten vol met antioxidanten zoals vitamine C en E. Omega-vetzuren zitten vooral in vette vis, maar ook in verschillende plantaardige oliën uit lijnzaad, sojabonen, koolzaad en zonnebloempitten. Mineralen zoals ijzer, zink, koper en chroom zijn essentieel voor je gezondheid en werken als antioxidanten voor de huid. Je vindt ze in donkergroene groenten, noten, bieten, eieren, oesters, runderlever, gedroogd fruit (zoals rozijnen en abrikoos), bonen en lijnzaad. Op naar de supermarkt!

8. Leeftijd is geen huidtype

Baseer je huidverzorging op je huidtype en huidconditie in plaats van op je leeftijd. Een vettere huid heeft bijvoorbeeld meer baat bij lichtere, lotion-achtige crèmes en een drogere huid heeft meer baat bij rijkere crèmes. Kies bijvoorbeeld uit onze anti-aging-collectie speciaal voor de gecombineerde tot vette huid of onze anti-aging-collectie speciaal voor de normale tot droge huid.

9. Anti-ageing begint bij een routine

Hou je aan een routine van reinigen, exfoliëren en hydrateren (met SPF voor overdag). Zo haal je het meest uit je huidverzorging en geef je anti-aging echt een kans. Ga naar onze Routine Finder en ontdek de verzorgingsroutine die past bij jouw huidtype en huiddoel(en) in minder dan drie klikken.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.