SPF voor beginners

Ontdek de oplossingen voor je problemen met SPF

Waarom heb ik SPF nodig?

SPF is essentieel voor een gezonde huid, omdat het beschermt tegen de schadelijke effecten van uv-stralen. Vergeet niet dat uv-stralen door wolken en ramen heen komen - draag dus altijd je SPF, of het nu bewolkt is of regent en of je nu binnen of buiten bent. Op deze manier zal je huid minder schade ondervinden van de zon.

Wat is de juiste hoeveelheid SPF?

Oplossing: De twee-vingers-regel is een eenvoudige en snelle manier om zeker te weten dat je genoeg SPF aanbrengt. Breng genoeg SPF aan om de gehele lengte van je wijsvinger en middelvinger te bedekken. Onze dermatologen herinneren ons eraan om "aan te brengen vanaf de plooi waar je vinger je hand raakt tot aan de vingertop," zegt Dr. McLellan. Wees royaal met aanbrengen! "Voeg een derde vinger toe om de hals mee te nemen," zegt Dr. Hartman.

SPF for beginners

Hoe krijg ik een hogere SPF?

Oplossing: "Helaas is het niet eenvoudig om een hogere SPF te krijgen. Het simpelweg optellen van de verschillende SPF-nummers van verschillende producten geeft niet de totale som van de nummers in zonbescherming," zegt Dr. Hartman. "Het goede nieuws is dat, hoewel de rekensom misschien niet helemaal klopt, het altijd een voordeel is om extra beschermingslagen toe te voegen." Dr. McLellan geeft aan "het combineren van SPF's kan het soms gemakkelijker maken om opnieuw aan te brengen. Bijvoorbeeld, je kunt de dag beginnen met een lotion maar vindt het makkelijker om opnieuw aan te brengen met een poeder."
Wees je bewust van welke SPF's je over elkaar heen aanbrengt. Onderzoek heeft aangetoond dat het combineren van synthetische met minerale zonnebrandcrèmes de synthetische filters instabiel kan maken, wat leidt tot verminderde werking van de SPF. Dus combineer bij het aanbrengen van laagjes gelijksoortige ingrediënten met elkaar voor de ultieme bescherming.

SPF voelt te zwaar aan op mijn huid

Oplossing: Je gebruikt waarschijnlijk een dikkere body- of strandzonnebrandcrème in plaats van een lichte dagcrème met SPF. Of je SPF past niet bij je huidtype. Kies altijd een SPF 30 of hoger met breedspectrum bescherming en pas de textuur aan op je huidtype:

+ Droge huid? Kies een rijke lotion of crème, zoals de Advanced Sun Protection Daily Dagcrème SPF 50+ | PA++++
+ Normale tot gecombineerde huid? Kies een lichte crème
+ Vette huid? Gebruik een lichte lotion met matterende finish.

SPF for beginners

Wat moet ik kiezen: waterproof SPF of waterbestendige SPF?

Oplossing: Er bestaat eenvoudigweg niet zoiets als een waterproof zonnebrandcrème.
"Het beste dat we kunnen bereiken in de formulering van zonnebrandproducten is waterbestendig, althans tot nu toe," zegt Dr. Hartman. Waterbestendige SPF's kunnen een natte/zweterige huid gedurende 40-80 minuten verdragen en moeten testen ondergaan om hun label te krijgen.
Hoewel deze zonnebrandcrèmes beter bestand zijn tegen water & zweet, herinnert Dr. McLellan ons eraan dat: "Het opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème na het zwemmen of andere wateractiviteiten is cruciaal om een effectieve bescherming tegen de zon te behouden."

SPF komt altijd in mijn ogen

Oplossing: Kies SPF's die alleen de volgende minerale ingrediënten bevatten: titaniumdioxide en/of zinkoxide. Bijvoorbeeld onze RESIST Anti-Aging Dagcrème SPF 30. Minerale zonnebrandcrèmes worden beschouwd als niet-irriterend en zullen veel minder snel prikken of branden als ze in je ogen terecht komen wanneer je zweet.

Zonnebrandcrème zorgt voor puistjes bij mij

Oplossing: Dit is helaas niet eenvoudig op te lossen. Het vergt wat experimenteren om een dagcrème met SPF te vinden die bij jou geen puistjes veroorzaakt, maar we hebben een paar tips voor je verzameld:

+ Kies voor de dunste texturen (minder kans op verstopte poriën)
+ Probeer SPF-formules met een mix van synthetische filters zoals octylsalicylaat en octylmethoxycinnamaat met minerale filters zoals zinkoxide
+ Probeer dubbel reinigen (om er zeker van te zijn dat je SPF en make-up grondig maar voorzichtig verwijdert)Geraadpleegde bronnen:
‌American Journal of Epidemiology, mei 2016, pagina's 824-833‌
Photochemical & Photobiological Sciences, oktober 2021, pagina's 1,273-1,285‌
American Academy of Dermatology, juli 2023, webpagina
U.S. Food and Drug Administration, juli 2023, webpagina
Skin Research and Technology, maart 2022, pagina's 225-235‌
International Journal of Progressive Sciences and Technologies, juli 2021, pagina's 171-189‌
Journal of Athletic Training, september 2016, pagina's 696-700‌
JAMA Dermatology, augustus 2016, pagina's 920-927‌
Acta-dermato Venereologica, maart 2014, pagina's 152-156‌
British Journal of Dermatology, maart 2011, pagina's 1-7‌
Dermatologic Clinics, januari 2006, page 75-79

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.