Zo verzorg je je droge handen

Droge handen zijn lastig. Gelukkig zijn er oplossingen. Wellicht net zoals jij, hadden wij het gevoel dat we álles al geprobeerd hadden. Uiteindelijk realiseerden we ons dat de oplossing niet alleen is om de beste handcrème te vinden. Het gebeurt daarvoor al, in het proberen te voorkomen dat je droge, ruwe handen krijgt (inclusief droge vingertoppen). Vraag jij je vaak af waarom je handen zo droog zijn? Lees dan verder voor wat tips en advies om de droge huid van je handen onder controle te krijgen.

Zo kom je af van droge handen

  • Bescherm je handen altijd. Voorkom zo veel mogelijk dat ze in aanraking komen met afwasmidddel, wasmiddel en schoonmaakmiddelen die bleek of ammoniak bevatten. Draag het liefst schoonmaakhandschoenen als je zulke producten gebruikt.
  • Heb je je handen gewassen of een desinfecterend middel gebruikt? Gebruik dan meteen daarna een handcrème. Vaak je handen wassen en desinfecterende middelen te gebruiken, is goed voor de hygiëne, maar droogt de huid van je handen wel uit. Uitdroging kun je tegengaan door direct een hydraterende, geurstofvrije crème te gebruiken, iedere keer nadat je je handen hebt gewassen. Vergeet je dat nog wel eens? Zet je crème dan in de buurt van de kraan of neem een kleine verpakking met je mee.
  • Onze top-tip om de cirkel te doorbreken: stop met het gebruiken van vloeibare handzeep of een stuk zeep en stap over op een verzachtend middel, zoals onze Hair and Body Shampoo. Zet dit soort producten verspreid door je huis neer. Je handen zullen je dankbaar zijn.
  • Draag (werk)handschoenen als je klusjes doet, zoals in de tuin werken. Draag sporthandschoenen bij bijvoorbeeld golfen of andere activiteiten.

Wat je ook kunt doen, is kleine flesjes of tubes crème verspreid door je huis neerzetten. Vooral in de buurt van het aanrecht, in de badkamer, op je nachtkastje en in de garage. Bewaar er ook eentje in je auto, je handtas, je laptoptas en je bureaulade. Je handcrème zou eigenlijk altijd binnen handbereik moeten zijn. En vergeet overdag niet om na je handcrème ook een crème met minimaal SPF 30 aan te brengen.

Meer tips voor de verzorging van je droge handen

Wat kun je nog meer doen? Wij hebben ook last gehad van droge, ruwe handen. Door schade en schande én het raadplegen van wetenschappelijk onderzoek kunnen we jou nu nog wat meer advies geven over de verzorging van je droge handen.

  • Een wat zwaarder product voor droge, ruwe handen is heel geschikt om 's nachts te gebruiken.
  • Breng het vooral aan op de droge, ruwe delen van je huid en vergeet je vingertoppen niet! Wil je het product extra goed in laten trekken (en je lakens schoon houden), dan kun je misschien zelfs dunne, katoenen handschoenen aantrekken voordat je naar bed gaat.
  • Heb je diepe kloven in je handen en ben je bang dat je ze erger maakt? Vraag dan je huisarts of apotheker naar het beste product om ze af te dekken en zo snel mogelijk te genezen.
  • Heel droge handen kunnen baat hebben bij hydraterende handschoenen. Dat zijn speciale handschoenen met een hydraterende laag aan de binnenkant. Je kunt ze zo dragen, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst nog een handcrème aan te brengen voordat je ze aantrekt.
  • Vergeet je nagelriemen niet. Masseer een beetje extra crème of balsem in op je nagelriepen om te voorkomen dat ze ruw worden en scheuren. Een body butter voor zeer droge handen werkt ook goed voor je nagelriemen.

Leer meer over lichaamsverzorging.

Alle huidtypen
Droge huid
Alle huidtypen
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.