Lactobionic Acid

Beste

Exfoliant

Lactobionic Acid at a glance

  • One of the polyhydroxy acids, chemically similar to AHAs
  • Slower penetration means a gentler experience
  • Exfoliates but is also a powerful humectant
  • Has antioxidant ability

Lactobionic Acid description

Lactobionic acid is a type of polyhydroxy acid (PHA) that functions as a skin exfoliant. It is chemically and functionally similar to AHAs (such as glycolic acid). The significant difference between lactobionic acid and AHAs is thatvlactobionic acid has a larger molecular structure, which limits its ability to penetrate the skin, resulting in less potential for sensitising side-effects. Polyhydroxy acids can also function as antioxidants and may promote some amount of improvement in skin’s surface strength.

Lactobionic Acid references

  • International Journal of Molecular Sciences, January 2021, pages 1–16 
  • Journal of Cosmetic Dermatology, December 2019, pages 1,705–1,710
  • International Journal of Dermatology, March 2019, pages 374–379
  • International Journal of Cosmetic Science, October 2012, pages 424–434
  • The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, May 2012, pages 32–40
  • Dermatology Research and Practice, May 2021, pages 1–6
  • Cutis, February 2004, pages 3–13

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.