Mee-eters kun je weg­scrub­ben | feit of fabel?

Mee-eters hebben niets te maken met vuil of met hoe vaak je je gezicht wast of scrubt. Ze ontstaan als een porie verstopt raakt en talg en dode huidcellen als gevolg daarvan niet normaal kunnen worden afgevoerd.

Er zijn meerdere oorzaken waardoor een porie verstopt kan raken. Een daarvan is dat er door hormonen te veel talg (vet) in de porie wordt geproduceerd. Dode huidcellen gaan zich ophopen, waardoor de afvoergang van porie verstopt raakt.

Een tweede reden is dat de porie zelf niet goed functioneert of vervormd is, waardoor de afvoer voor talg blokkeert en de porie verstopt raakt. Wanneer de verstopping aan het huidoppervlak komt, oxideert het mengsel van talg en dodehuidcellen en wordt het zwart.

Met een scrub kun je het bovenste deel van een mee-eter verwijderen, maar daarmee neem je de onderliggende oorzaak niet weg. De mee-eter zal snel de kop weer opsteken. Probeer daarom eens een goed geformuleerd product met BHA (salicylzuur).

Wil je liever 'handmatig' exfoliëren, gebruik dan een zacht washandje met een milde, in water oplosbare reiniger of een supermilde scrub die speciaal geformuleerd is voor uiterst zachte reiniging, zonder de huid te beschadigen.

Aanbevolen producten

-15%
Alle huidtypen
Gecombineerde huid
Gecombineerde huid, Vette huid
Gecombineerde huid, Vette huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.