Kojyl Methylenedioxycinnamate

Goed

Antioxidant

Kojyl Methylenedioxycinnamate at a glance

  • Derived from kojic acid
  • Has antioxidant properties
  • Also has skin-brightening abilities

Kojyl Methylenedioxycinnamate description

Kojyl methylenedioxycinnamate is an ester of kojic acid, a byproduct of the fermentation of rice to produce sake (Japanese rice wine). So far, there isn’t a breadth of independent research demonstrating kojyl methylenedioxycinnamate’s impact in topical applications; however, existing evidence suggests that it has many of its parent ingredient’s benefits – in particular its antioxidant and skin-brightening abilities. This is an emerging ingredient that we will be watching and will update when new information becomes available. Current use levels of kojyl methylenedioxycinnamate are between 0.1–2%, depending on formulary needs and whether the ingredient is supplied in dry powder form or an aqueous blend.

Kojyl Methylenedioxycinnamate references

  • Pharmaceutical and Biomedical Research, January 2015, pages 1-17
  • Bioorganic and Medicinal Chemistry Letters, May 2014, pages 2,141-2,145

Peer-reviewed, substantiated scientific research is used to assess ingredients in this dictionary. Regulations regarding constraints, permitted concentration levels and availability vary by country and region.

Beoordelingen van ingrediënten

Beste

Bewezen en ondersteund door onafhankelijk onderzoek. Uitstekend actief ingrediënt voor de meeste huidtypen of huidproblemen.

Goed

Noodzakelijk om de textuur, stabiliteit of doordringbaarheid van een formule te verbeteren.

Gemiddeld

Doorgaans niet-irriterend maar kan esthetische, stabiliteits- of andere problemen hebben die het nut ervan beperken.

Slecht

De kans op irritatie is aanwezig. Het risico wordt vergroot als het gecombineerd wordt met andere problematische ingrediënten.

Slechtste

Kan irritatie, ontsteking, droogheid, enz. veroorzaken. Kan in sommige gevallen voordelen bieden, maar over het algemeen is bewezen dat het meer kwaad dan goed doet.

onbekend

We konden dit niet vinden in onze Ingredient Dictionary. We registreren alle ontbrekende ingrediënten en werken ze regelmatig bij.

Geen beoordeling

We hebben dit ingrediënt nog niet beoordeeld omdat we het onderzoek ernaar nog niet hebben bekeken.