Kan ik bakuchiol en retinol samen gebruiken?

Ja, bakuchiol en retinol kunnen samen worden gebruikt. Onderzoek toont zelfs aan dat deze twee ingrediënten heel goed samenwerken. Dat zit zo: de sterk kalmerende en stabiliserende eigenschappen van bakuchiol laten retinol beter werken en verhogen zelfs de tolerantie van de huid ten opzichte van dit oh zo vaak bestudeerde anti-aging-ingrediënt (1). Het duo kan een groot verschil maken voor zichtbare huidproblemen zoals rimpels, vlekjes en verlies van stevigheid.

Het gebruik van bakuchiol wordt vaak geadviseerd bij gevoeligheid voor retinol. Maar als je huid niet gevoelig is voor deze vorm van vitamine A, zou je ze echt eens samen moeten proberen. Ze delen bepaalde voordelen, maar hebben ook unieke voordelen. Dit gecombineerd kan je huid echt op een unieke manier verbeteren (1). Laten we die voordelen eens verder onderzoeken...

De voordelen van het combineren van bakuchiol en retinol

Bakuchiol en retinol hebben duidelijke, vergelijkbare voordelen. Die overeenkomsten versterken als het ware de resultaten (2). Het gebruik van bakuchiol en retinol samen leidt tot een zichtbaar gezondere, frisse teint.

De belangrijkste redenen om deze twee ingrediënten samen te gebruiken:

  • Bakuchiol is een actief antioxidant dat de antioxidant-eigenschappen van retinol aanvult om je huid te beschermen tegen schade door vervuiling in de lucht en andere externe factoren. Dit versterkt ook het huideigen vermogen om schade uit het verleden te herstellen (3).
  • Van bakuchiol is inmiddels bewezen dat het retinol stabiliseert. Daarnaast weten we ook dat andere huidherstellende ingrediënten (zoals linolzuur en caprylic triglyceride) die vaak worden gebruikt in retinol-producten langer stabiel blijven in combinatie met bakuchiol.
  • Bakuchiol zorgt er ook voor dat retinol langer werkzaam blijft voordat het afbreekt door lucht of licht. Dit is extra speciaal omdat het stabiel houden van dit vitamine-A-ingrediënt over het algemeen behoorlijk moeilijk is.
  • De kalmerende werking van bakuchiol verbetert het vermogen van de huid om retinol te verdragen. Als je eerder eens een reactie hebt gehad op een retinol-product, kan het zijn dat je door de combinatie met bakuchiol tóch van de anti-aging-voordelen kunt genieten, zonder tekenen van (over)gevoeligheid of zelfs een schilferende huid (4, 5).

Afkomstig uit de natuur, aangevuld door de wetenschap

Een krachtige mix met drievoudige werking: retinol, bakuchiol en peptiden ondersteunen een collageen-arme huid om fijne lijntjes, rimpels en verlies van stevigheid aan te pakken.

Bakuchiol en retinol combineren met andere producten

Nu je weet hoe je bakuchiol en retinol kunt combineren, vraag je je misschien ook af of ze te combineren zijn met andere ingrediënten in je huidverzorging. Het antwoord is ja!

Tot onze grote vreugde kunnen we je zeggen dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat je ze niet zou kunnen combineren. Sterker nog: deze twee ingrediënten kunnen de resultaten van andere treatments in je routine zelfs verbeteren. Dat geldt ook voor producten die je huid zichtbaar steviger maken, rimpels verminderen, je huidteint verhelderen en huidschade herstellen.

Vergeet niet iedere dag een dagcrème te gebruiken met tenminste SPF 30, als laatste stap in je huidverzorgingsroutine. Zo bescherm je het mooie resultaat dat je verkrijgt met deze indrukwekkende ingrediënten.

Meer over retinol.

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen
-15%
Alle huidtypen

GERELATEERDE ARTIKELEN


Bronnen:
1. British Journal of Dermatology, februari 2019, pp. 289-296
2. International Journal of Cosmetic Science, juni 2014, pp. 221-230
3. Chemical Research in Toxicology, september 2003, pp. 1,062-1,069
4. Oncotarget, maart 2016, pp. 14,616-14,627
5. Skinmed, september 2019, pp. 188-189
6. Journal of Drugs in Dermatology, april 2016, ePublication

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.