Foundation kiezen en perfect aanbrengen

Foundation, het woord zegt het al, vormt de basis voor je make-up. Hiermee bedek je oneffenheden en creëer je een egale teint in het gezicht. Kies wel een foundation die bestemd is voor jouw huidtype, in de juiste kleur. En breng deze vervolgens perfect aan.

Drogist, parfumerie of online?

Je kunt goede foundations kopen bij zowel drogist als parfumerie. Bij de drogist zijn deze producten over het algemeen het goedkoopst. Het grootste nadeel is dat je de foundations daar niet altijd goed kunt testen. De winkels zijn meestal niet goed verlicht en daarnaast is er vaak niemand aanwezig die jou kan helpen bij het kiezen van de juiste kleur.

Bij een parfumerie werken verkoopsters en visagisten die weten welk product het beste past bij jouw huidtype en welke kleur het meest geschikt is. Daarnaast kun je alle producten testen op je huid. Loop altijd even naar buiten om het resultaat te bekijken in daglicht. In tegenstelling tot bij een drogist kun je bij een parfumerie vrijwel altijd een proefverpakking kopen. Zo kun je de foundation eerst thuis uitproberen, voordat je het (prijzige) product aanschaft. Besef je wel dat een foundation nooit de hele dag matteert of hydrateert, wat de merken ook beloven.

Het is natuurlijk ook mogelijk om je foundation online te kopen. Als je al trouw een bepaald product gebruikt, dan is dit een goede optie. Als je over gaat stappen op een nieuw merk, kan dat wat lastig zijn. Als je een foundation van Paula’s Choice bestelt, dan mag je die dertig dagen uitproberen. Als het niet bevalt, dan stuur je het product terug en krijg je het aankoopbedrag terug.

Neutraal getint

Wil je toch naar een drogist of een nieuw merk online kopen, let er dan op dat je een neutraal getint product kiest dat geschikt is voor jouw type huid. Neutraal getint betekent dat het product geen zichtbare boventoon heeft als roze, perzik, as (grijzig), koper of geel. Deze producten zien er op je gezicht vaak uit als een masker.

Zonnefilter

Kies voor een foundation met een zonnefilter (SPF). Het zonnefilter moet de actieve ingrediënten titanium- en/of zinkoxide bevatten; deze zijn het mildst voor je huid. Dermatologen adviseren om verschillende laagjes zonnefilter te gebruiken. Bijvoorbeeld een dagcrème met SPF 25 en daarover een foundation met dezelfde (of hogere) zonnefilter. Fixeer je foundation tot slot met een compactpoeder.

Tips voor het perfect aanbrengen van foundation

  • Breng foundation altijd aan op een gereinigde en voorbereide huid. Je hoeft niet per se een primer te gebruiken, maar dit geeft wel een mooi egaal resultaat. Heb je een normale tot droge huid, gebruik dan na het reinigen een goede dagcrème en/of serum. Heb je een vette huid, dan is een goede toner een uitstekende ondergrond. En je kunt, na de toner en je foundation, een talg-absorberend product gebruiken. Daarmee houd je overvloedige talgproductie uren onder controle en blijft je foundation langer mooi.
  • Breng je foundation aan van boven naar beneden, vanuit het midden van je gezicht naar de kaak- en haarlijn. Voor het mooiste en meest natuurlijke effect gebruik je een foundationkwast of -sponsje. Smeer goed uit: huiddelen rond de haarlijn, bovenlip, neusgaten en ogen worden vaak vergeten. Gebruik een vergrotende spiegel om alles goed te bekijken. Controleer het resultaat in daglicht.
  • Verwijder overtollige foundation rond de ogen met een concealerkwast met synthetische haren. Dat voorkomt dat de foundation ophoopt in fijne lijntjes en rimpels.
  • Breng niet te veel foundation aan. Dit ziet er onnatuurlijk uit. Heb je huidproblemen, probeer die dan niet te bedekken onder een te dikke laag foundation. Laat je adviseren over verzorgingsproducten die jouw huidproblemen beter aanpakken.
  • Gebruik geen foundation op je hals. Dit is niet nodig en ruïneert je kleding. Bovendien heeft je hals vrijwel altijd een andere tint dan je gezicht. Vind je foundation op je hals echt nodig, kies dan een tint die bij de kleur van je hals past.
  • 'Fixeer’ je foundation niet met een spray. Het blijft daardoor niet langer zitten en gaat er bovendien vlekkerig van uitzien.
Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.