DUBBEL REINIGEN: IS HET ECHT NOODZAKELIJK?

De basis van een goede huidverzorgingsroutine is een milde reiniger. Een goed geformuleerde reiniger verwijdert make-up, reinigt je huid en laat deze schoon en verzorgd achter. Dubbel reinigen is niet persé nodig maar in sommige gevallen kan het handig zijn.

WAT IS DUBBEL REINIGEN?

Bij dubbele reiniging was je je gezicht met 2 verschillende reinigers achter elkaar. De techniek werd populair in Japan en Zuid-Korea en werd vervolgens opgepakt in Europa en Noord-Amerika. Er zijn geen speciale reinigingsmiddelen voor dubbel reinigen. Als eerste stap wordt meestal een pure olie, reiniger op oliebasis of reinigende balsem gebruikt waarna afgesloten wordt met een crème, gel, lichtschuimende of lotion reiniger op waterbasis. Olie verwijdert zelfs de meest hardnekkige soorten make-up en zonnefilters. We raden aan om een goed geformuleerde reiniger op oliebasis te gebruiken omdat die, in tegenstelling tot pure oliën, emulgatoren bevat waardoor het makkelijk van de huid kan worden afgespoeld en geen vettig laagje achterlaat.

IS DUBBEL REINIGEN NOODZAKELIJK?

Dubbel reinigen is voor de meeste mensen niet nodig. Een goed geformuleerde reiniger verwijdert gemakkelijk make-up, zonnefilters, verontreinigende stoffen en ander oppervlakkig vuil. Je reiniger werkt nog beter als je een zacht washandje gebruikt om deze te verwijderen.

In sommige gevallen kan dubbel reinigen toch de moeite waard zijn. Het idee van dubbel reinigen is dat je begint met een reiniger op basis van olie om je make-up en zonnefilter te verwijderen. De gewone reiniger kan dan beter je huid reinigen. In de meeste gevallen is dit niet echt nodig maar als je hele zware make-up en een minerale zonnefilter gebruikt zorgt dubbel reinigen ervoor dat zowel de make-up als de zonnefilter goed verwijdert wordt. Het resultaat is een grondigere reiniging van je huid.

In plaats van 2 verschillende reinigers zou je je huid ook twee keer kunnen wassen met dezelfde reiniger.

Als je een hele vette huid hebt kan het ook fijn zijn om dubbel te reinigen. Soms verwijdert alleen een milde reiniger niet genoeg olie maar is een sterkere reiniger te uitdrogend voor je huid. Je kan in dat geval beter 2 zachte en milde reinigers gebruiken dan één zware uitdrogende reiniger.

HOE MOET IK DUBBEL REINIGEN?

Als je dubbel wilt reinigen kun je dat het beste in de avond doen omdat je dan je make-up en zonnefilter wilt verwijderen. In de ochtend kan je gebruik maken van je ‘gewone’ reiniger. Er zijn een aantal stappen die je moet volgen als je je huid dubbel reinigt:

  • Breng een geurstofvrije pure olie, reiniger op oliebasis of balsem aan op je hand. Masseer met zachte cirkelvormige bewegingen in op een natte of droge huid (inclusief rond de ogen) voor 30 – 45 seconden. Als je ervoor kiest om een reinigingsdoekje te gebruiken zorg er dan voor dat deze geurstofvrij en mild voor de huid is. Verwijder je make-up door voorzichtig te vegen maar let op dat je niet te hard veegt want dat beschadigt je huid.
  • Spoel de reiniger af met lauw water of verwijder deze voorzichtig met een zacht, nat washandje.
  • Masseer vervolgens zachtjes een kleine hoeveelheid van je gewone gezichtsreiniger in op je vochtige huid.
  • Spoel als laatste de reiniger van je gezicht met lauw water en dep je huid droog met een schone, zachte handdoek.
  • Je bent klaar voor de rest van je huidverzorgingsroutine!

Aanbevolen producten

Alle huidtypen
Alle huidtypen
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid
-15%
Gecombineerde huid, Vette huid
NIEUWE
LOOK
Normale huid, Droge huid
Gecombineerde huid, Vette huid

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.