De beste huidver­zorgings­routine in 3 stappen

WINTERSALE
Stel nu jouw basisroutine samen en ontvang tot 20% korting
10% korting vanaf € 50 | 15% korting vanaf € 75 | 20% korting vanaf € 100

Welke producten heb je nu écht nodig? Voor ieder huidtype is het onderstaande stappenplan is het minimale wat je volgens Paula Begoun kunt doen om je huid in goede conditie te houden. Kies voor deze basisroutine als je zo min mogelijk tijd wilt besteden aan huidverzorging of als je geen huidproblemen hebt. Voor een goed resultaat adviseren we je om deze routine dagelijks, ’s ochtends en ’s avonds uit te voeren.

Stap 1: Gezichtsreiniger
Een gezichtsreiniger verwijdert vuil, overtollig talg en make-up. Op een schone huid kunnen andere gezichtsverzorgingsproducten ook beter hun werk doen.

Kies je gezichtsreiniger

Stap 2: Exfoliant (AHA of BHA)
Een exfoliant verwijdert overtollige dode huidcellen, pakt problemen zoals zonneschade, rimpels, mee-eters en puistjes aan en laat je huid stralen. Gebruik een exfoliant na het reinigen en laat deze na het aanbrengen op je huid zitten. Bouw het gebruik op en combineer het overdag altijd met een dagcrème met SPF.
Een AHA exfoliant werkt het beste op een droge, doffe en door zon beschadigde huid, terwijl een BHA exfoliant meer geschikt is voor een gevoelige huid met roodheid, mee-eters en/of puistjes.

Kies je exfoliant

Stap 3 Dag: Moisturizer met SPF
Bescherm je huid dagelijks (!) met een dagcrème met zonnefilter tegen schadelijke UVA en UVB stralen die huidveroudering, rimpels, (bruine) vlekjes en andere huidproblemen veroorzaken. Dit is overdag de laatste stap in je routine.

Kies je dagcrème met SPF

Stap 3 Nacht: Moisturizer (zonder SPF)
Een nachtcrème bevat antioxidanten en huidherstellende ingrediënten die helpem om je huidbarrière te versterken en vochtverlies tegen te gaan. Breng deze in de avond als laatste stap aan op je huid.

Kies je nachtcrème

Uiteraard is de bovengenoemde routine bedoeld als richtlijn. Probeer uit wat voor jouw huidtype en persoonlijke situatie het beste werkt. Blijf altijd kijken naar hoe je huid reageert op een bepaalde routine of producten. Soms vergt het enig experimenteren (m.n. met exfolianten) om de juiste frequentie van gebruik te vinden voor jouw huid.

Er zijn meerdere mogelijkheden om je huid te verzorgen en een mooi resultaat te bereiken. Wens je meer resultaat of heb je hardnekkige huidproblemen? We leggen je graag uit hoe je aanvullende producten aan je basisroutine kunt toevoegen om een persoonlijke routine te creëren.

Klantenservice

Wil je aanvullend advies over jouw persoonlijke huidverzorgingsroutine of heb je vragen naar aanleiding van het gebruik van de producten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag bij het vinden van de beste producten voor jouw huid.