De beste huidver­zorgings­routine in 3 stappen

Er zijn meerdere mogelijkheden om je huid te verzorgen en een mooi resultaat te bereiken. Maar.., welke producten heb je nu écht nodig? Kies voor de basisroutine als je zo min mogelijk tijd wilt besteden aan huidverzorging of als je geen huidproblemen hebt. Wens je meer resultaat of heb je hardnekkige huidproblemen? Vul dan de basisroutine aan met specifieke producten. We leggen je hieronder uit hoe je het beste uit je producten kunt halen om zo tot de beste huid van je leven te komen.

Basis huidverzorgingsroutine in 3 stappen | Wat iedere huid nodig heeft

Voor ieder huidtype gelden onderstaande stappen waarmee je volgens Paula Begoun het minimale doet om je huid in goede conditie te houden. Voor een goed resultaat adviseren we je om deze routine dagelijks, ’s ochtends en ’s avonds uit te voeren.

Stap 1: Gezichtsreiniger
Een gezichtsreiniger verwijdert vuil, overtollig talg en make-up. Op een schone huid kunnen andere gezichtsverzorgingsproducten ook beter hun werk doen.

Bekijk reinigers

Stap 2: Exfoliant (AHA of BHA)
Een exfoliant verwijdert overtollige dode huidcellen, pakt problemen zoals zonneschade, rimpels, mee-eters en puistjes aan en laat je huid stralen. Gebruik een exfoliant na het reinigen en laat deze na het aanbrengen op je huid zitten. Bouw het gebruik op en combineer het overdag altijd met een dagcrème met SPF.
Een AHA exfoliant werkt het beste op een droge, doffe en door zon beschadigde huid, terwijl een BHA exfoliant meer geschikt is voor een gevoelige huid met roodheid, mee-eters en/of puistjes.

Bekijk Exfolianten

Stap 3 Dag: Moisturizer met SPF
Bescherm je huid dagelijks (!) met een dagcrème met zonnefilter tegen schadelijke UVA en UVB stralen die huidveroudering, rimpels, (bruine) vlekjes en andere huidproblemen veroorzaken. Dit is overdag de laatste stap in je routine.

Bekijk dagcrèmes met SPF

Stap 3 Nacht: Moisturizer (zonder SPF)
Een nachtcrème bevat antioxidanten en huidherstellende ingrediënten die helpem om je huidbarrière te versterken en vochtverlies tegen te gaan. Breng deze in de avond als laatste stap aan op je huid.

Bekijk nachtcrèmes

Uiteraard is de bovengenoemde routine bedoeld als richtlijn. Probeer uit wat voor jouw huidtype en persoonlijke situatie het beste werkt. Blijf altijd kijken naar hoe je huid reageert op een bepaalde routine of producten. Soms vergt het enig experimenteren (m.n. met exfolianten) om de juiste frequentie van gebruik te vinden voor jouw huid.
Wil je aanvullend advies over jouw persoonlijke huidverzorgingsroutine of heb je vragen naar aanleiding van het gebruik van de producten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag bij het vinden van de beste producten voor jouw huid.