Welke reiniger is geschikt voor mijn huidtype?

Reinigen is altijd de eerste stap van je huidverzorgingsroutine. Een goede reiniger is mild, voelt niet vettig of plakkerig aan na het afspoelen, reinigt je huid zonder deze uit te drogen en is geurstofvrij. Het is niet moeilijk om je huid goed te reinigen maar het is wél belangrijk dat je een reiniger kiest die geschikt is voor jouw huidtype. Er zijn meerdere soorten reinigers die allemaal verschillende eigenschappen hebben die ze geschikt maken voor een specifiek huidtype. Of je nu een droge, vette of gecombineerde huid hebt: een goede reiniger is de basis voor een mooiere huid!

SOORTEN REINIGERS

Lichtschuimende reinigers

Geschikt voor jou: als je voorkeur hebt voor lichtschuimende producten die je huid grondig reinigen. Een lichtschuimende reiniger verwijdert de meeste soorten make-up, reinigt de huid grondig en maakt je huid zacht. Reinigers hoeven niet te schuimen om goed te werken maar veel mensen hebben een voorkeur voor schuim.
Huidtype: gecombineerde of vette huid, die acne-gevoelig kan zijn.
Lichtschuimende reinigers van Paula’s Choice:

Gelreinigers

Geschikt voor jou: als je voorkeur hebt voor luchtige producten. Een goede reinigingsgel verwijdert gemakkelijk lichte make-up, hydrateert je huid en geeft een fris gevoel.
Huidtype: normale, gecombineerde of vette huid en de huid die gevoelig is voor roodheid en acne.
Gelreinigers van Paula’s Choice:

Crème- en lotionreinigers

Geschikt voor jou: als je voorkeur hebt voor reinigers die je huid hydrateren. Crème- en lotionreinigers hebben een zijdeachtige textuur en verwijderen de meeste soorten make-up maar als je watervaste producten gebruikt heb je misschien nog een aparte make-upremover nodig.
Huidtype: normale, droge en gevoelige huid.
Crème- en lotionreinigers van Paula’s Choice:

Reinigers op oliebasis

Geschikt voor jou: als je voorkeur hebt voor een grondige reiniger die zwaardere make-up verwijdert of als je je huid graag dubbel reinigt. Bij dubbel reinigen begin je met een reiniger op oliebasis en gebruik je daarna een lichtschuimende, gel-, crème- of lotionreiniger. Een reiniger op oliebasis verwijdert snel make-up en laat de huid soepel en zacht aanvoelen.
Huidtype: alle huidtypen.
Reinigers op oliebasis van Paula’s Choice:

Micellair water, reinigers op waterbasis en vloeibare make-upremovers

Geschikt voor jou: als je liever je make-up verwijdert met wattenschijfjes. Micellair water en reinigingswater kunnen andere namen hebben maar het zijn eigenlijk allemaal verschillende benamingen voor make-upremovers op basis van water en met oppervlakte-actieve stoffen. Je hoeft ze niet perse af te spoelen maar het is beter om het wel te doen omdat je reinigers liever niet langer op je huid wilt laten dan nodig. Er bestaan ook dual-phase make-upremovers. Deze moet je schudden voor gebruik en verwijderen de meest hardnekkige make-up zonder een vettige laag achter te laten op je huid.
Huidtype: alle huidtypen. Was je gezicht achteraf wel met een traditionele gezichtsreiniger om ervoor te zorgen dat er geen restjes make-up achterblijven op je huid.

Reinigingsdoekjes

Geschikt voor jou: als je voorkeur hebt voor een snel gereinigde huid zonder je gezicht te moeten wassen. Reinigingsdoekjes zijn geschikt om snel je make-up te verwijderen in de sportschool, op reis of voor op je nachtkastje, zodat je niet vergeet je make-up eraf te halen voor je gaat slapen. Ze kunnen heel handig zijn als ze tenminste zacht zijn voor je huid en geen plakkend laagje achterlaten. Zorg er wel voor dat je niet aan je huid trekt. Zo kun je je huid beschadigen en vergroot je de kans op rimpels.
Huidtype: alle huidtypen.

Reinigende balsems, cold creams en no-rinse reinigingscrèmes

Geschikt voor jou: als je voorkeur hebt voor volle, hydraterende reinigers die je huid voeden. Deze reinigers kun je het beste voorzichtig verwijderen met een zacht nat washandje om je huid niet te beschadigen.
Huidtype: normale, zeer droge en eczeem-gevoelige huid. Voor een vette of acne-gevoelige huid zijn dit soort balsems en crèmes te zwaar.
Optie van Paula’s Choice:

Stukken zeep (cleansing bars)

Geschikt voor: niemand! Het valt niet te ontkennen dat zepen en cleansing bars je huid grondig reinigen, maar ze reinigen zó sterk dat ze het huidoppervlak verstoren en je huid droog en trekkerig achterlaten. Sommige cleansing bars zijn minder uitdrogend maar de ingrediënten die ze hun vaste vorm geven kunnen je poriën verstoppen en je huid dof maken.
Huidtype: geen.
Optie van Paula’s Choice: geen want we raden dit type reiniger sterk af. Zorg dat je een goede wateroplosbare reiniger of make-upremover kiest voor een mooie en gezonde huid!

Newsletter

Wil je meer huidverzorgingsadvies, tips en exclusieve aanbiedingen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en word Paula's Choice Member.
Jouw voordelen:
+ Welkomstcadeau
+ Exclusieve deals
+ Huidverzorgingsadvies
+ Verjaardagscadeau

E-mailadres:*:


*Alleen geldig voor nieuwe aanmeldingen. Geldig op bestellingen vanaf € 25.

Aanbevolen producten

Gecombineerde huid, Vette huid
Alle huidtypen
Gecombineerde huid, Vette huid
Normale huid, Droge huid
Alle huidtypen

Customer Service

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste producten voor jouw huid? Ons Customer Care-team bestaat uit huidverzorgings- en product-experts die je op weg kunnen helpen naar de beste huid van je leven.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op je volgende bestelling.